Truputis pasaulio įdomybių: šiuolaikinis cirkas


Turbūt daugelis išgirdęs žodį "cirkas" tai, sieja su klounais, gyvūnais ir akrobatiniais pasirodymais. Šįkart pažvelgsime į cirką kitokiu kampu, taip, bus akrobatinių pasirodymų, bet jų nenumargins klounai ar nepaįvairins scenoje atsidūrę žvėrys. Šiandien mūsų akys kryps link šiuolaikinio cirko. Taigi, kas tai yra?

Šiuolaikinis cirkas – yra scenos meno rūšis, kuri vystėsi XX amžiaus antrojoje pusėje ir prancūziškai kalbančiose šalyse tai buvo žinoma kaip „nouveau cirque“. Šio tipo cirke, su žvėrimis atliekamų pasirodymų mažai pamatysi ar visai neteks, nes tradicinio cirko ypatybės yra sumaišytos su įvairia simbolika. Šiuolaikiniame cirke yra labiau atsižvelgiama į minties ar idėjos perdavimą, istorijos pasakojimą ir daugiau dėmesio skiria bedrajam estetiniui poveikiui. Naudojant apšvietimą, drabužių dizainą, muziką yra siekiama, kuo geriau atskleisti ar atpasakoti norimą turinį.

Jei, kas susidomėjote galite pasižiūrėti ir pamatyti vizualiai kaip tai atrodo.





Kiekvienas vis kitaip priima šią meno rūšį. Vieniems tai tarsi kūno kalba ir emocijų išliejimas, o kitiems tiesiog scena su žmonėmis, kurie kažką bando parodyti ar pavaizduoti. Iš tiesų, mano manymu, kad jei nori suprasti, ką atlikėjai nori parodyti, turi būti gilaus mąstymo žmogus, nes kitaip tik pražiūrėsi pasirodymą ir liksi nė nesupratęs, kas čia vyko, ar tiesiog pražiovausi, o gal net ir užmigsi, bet šitas šiuolaikinis cirkas stengiasi žmonėms sukelti fantaziją ir norą suprasti, ką bando perteikti šiuolaikinio cirko menininkai. 


Asmeniškai pati, einu kartais į vieno iš šiuolaikinio cirko užsiėmimus pavadinimu „NyXus“, kurie vyksta kiekvieną pirmadienį po dvi valandas. Kartais pasipraktiktikuoju pati, bet man tikrai netinka tai, jau įsitikinau, tad aš atlieku fotografės vaidmenį geriau ar pabendrauju su žmonėmis. Ten kiekvienas laukiamas ir nesvarbu, koks amžius. Ir mažas ir didelis gali atrasti sau kažką – smagų pašnekovą, kūno meną ar tiesiog pasiėmus, ką nors žongliruoti ar dar kažką išsigalvoti. Kaip tik su jais darysim sausio 19 dieną ( per mano gimtadienį – pasigyriau xD ) nemokamų apkabinimų dieną, nors oficialiai ji yra švenčiama 21 dieną, bet tada bus pirmadienis ir mums vargšams studenčiokams tada bus sesija... Brrr. Bet grįžtant prie šiuolaikinio cirko ir būtent prie „NyXus“ faina yra tai, kad ten gali siūlyti įvairius projektus nesusijusius su šiuolaikiniu cirku, kaip kad aš pasiūliau tą nemokamų apkabinimų dieną. Ten žmonės šilti ir visada atviri pokyčiams ar naujoms idėjoms, nors ta idėja ir bus „crazy“, bet nenustebsi, jei pasakys „darom“.




Jei, kam įdomu tai, čia galite rasti išsamesnę info: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=515723835120073&set=a.284313468261112.91158.284305618261897&type=1&theater

~Stay beautiful and creative,
Jūsų meilės deivė.




8 Komentarai

  1. oo, mano gimtadienis irgi Sausio 19. :) įdomus straipsnis, šaunu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. oo, mano gimtadienis irgi Sausio 19. :) įdomus straipsnis, šaunu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Visai įdomiai :) Norėčiau ir aš čionais :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man irgi patiko, tik galėjai įdėti daugiau foto :p

    AtsakytiPanaikinti
  5. Visai idomu! Noriu irgi buti su jumis! Labai idomus straipsnis!: ))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nieko vistiek nesužinojau naujo. Papasakojai daugiau apie save ir taip, kaip tu ten leidi laiką tam cirke... O apie modernų cirką nieko. Galvoju: o, kažkas naujo, gal sudomins ir nueisiu, bet kur tau...

    AtsakytiPanaikinti
  7. visoms ačiū už nuomonę :) net ir tau anonime :D aš daug ten nebūnu ir išvardinau, ką žinojau :D kaip visada, kažkam neįtiksi :D haters gonna hate ;))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Like NaOku said...hater gonna hate xD anonimas prasiplauk akis :P arba uztilk amziams xD

    AtsakytiPanaikinti