Interviu su lapkričio mėnesio rašytoja Akvile : ''Būdavo akimirkų, kai viskas nusibosdavo''

Sveikos visos. :) Šiandien paruošiau jums straipsnį, kuris tikriausiai senbuvėms skaitytojoms tikrai įdomus. Akvilė - stebuklingas žmogus. Pirmiausia, ji labai talentinga. 'Teenage Dreams' blog'ui ji yra pats ištikimiausias žmogus, su kuriuo ji yra nuo pat TD atsiradimo dienos. Todėl manau visoms, ir naujoms, ir senoms skaitytojoms labai smalsu apie šią merginą sužinoti daugiau. :) Atsiprašau, jog interviu su lapkričio mėnesio rašytoja Akvile atsiranda tik dabar - iš pradžių su Akvile niekaip nepavyko pasikalbėti mums rūpimais klausimais, o paskui truputį aš suklydau, bet yra kaip yra, interviu jau čia. :)

Labas, labas, labas, Akvile! :)
Sveiki :)

Pagaliau aš ir skaitytojos gavome progą išnagrinėti tave po kaulelį... Vis gi norime žinoti viską apie savo lapkričio mėnesio rašytoją! :)
Na, džiaugiuosi, kad atsirado tokia proga, nors ir nemėgstu per daug pasakoti apie save, bet šįkart pasistengsiu atskleisti kuo daugiau :)

Pradėkime nuo paprastų paprasčiausių tavo duomenų - kiek tau metų ir iš kur esi? :)
Šiuo metu man 14 metų, esu Druskininkietė :)

Ir laisvalaikiu tu.....?
Na, sunku būtų viską išdėstyti, nes esu gana užsiėmęs žmogus - popamokų lekiu į dailės mokyklą arba tenisą, o grįžusi namo bandau savarankiškai mokytis vokiečių kalbos (nes ši šalis mane be galo traukia),turbūt kaip ir visi paaugliai laisvalaikiu klausausi muzikos, skaitau knygas, žiūriu filmus. Mėgstu susitikti su draugais ar šiaip išeiti pasivaikščioti gryname ore, nes labai mėgstu būti gamtoje :)

Oho! Pradėkime nuo pradžių - tenisas. Ne itin populiari sporto šaka Lietuvoje. Kaip gavosi, jog tapote draugais?
Na iš tiesų juo užsiimu palyginus neseniai - nuo vasaros. Ieškojau sporto šakos kuri būtų ir lavinanti raumenis, ir smagi, nes jau nusibodo lakstyti ratais aplink stadioną. ir visai netyčia atradau teniso būelį mūsų mieste :). Tikrai nepasakyčiau, kad tai yra nepopuliarus sportas, gana daug žmonių juo užsiima, o ir teniso kortus galima rasti beveik kiekviename mieste. :)


Kuo tave labiausiai patraukė tenisas? Kas jame įdomiausia?
Tai yra sportas aktyviems žmonėms, nes jame nėra kada stovėti vietoje, reikia nuolat judėti. Be to žaisti tenisą gali beveik kiekvienas, nes jis nereikalauja ypatingo fizinio pasiruošimo. Po treniruočių dažniausiai būnu išvargusi, bet tai yra greičiau malonus nuovargis :)


Minėjai, jog taip pat pieši - kokius dalykus piešti patinka labiausiai? Kokiomis priemonėmis?
Taip piešimas - dar vienas mano pomėgis. Piešiu tada kai jaučiuosi išsibarsčiusi, ir tai padeda man susikaupti ir išlieti energiją. Labiausiai mėgstu piešti žmones, dažnai būna, kad pamatau gatėje kokį įdomų žmogelį, o grįžusi namo stengiuosi jo bruožus atkartoti piešinyje. Taip pat piešiu mitinius ar tikrus gyvūnus, natiurmortus, įvairias abstrakcijas. Mėgstamiausios priemonės-  akvarelė ir pastelės.

Ir negana to, dar paminėjai, jog mokaisi vokiečių kalbos! Kaip ji atsirado tavo gyvenime?
Vokiečių kalbos panorau mokytis grįžusi iš kelionės po Europą. Aplankėme daug šalių, tačiau labiausiai įsiminė būtent Vokietija. Žmonės ten malonūs, o kraštovaizdžiai - kvapą gniaužiantys, tad iškart pamilau tą šalį. :)  Kažkodėl vokiečių kalba man be galo gražiai skamba, nors daug kas sako, kad tai - "paukščių kalba". :D Tačiau vis dėl to nuspręndžiau mokytis jos, nors jau iš pradžių žinojau, kad bus sunku. Bet vis dėl to po truputį imu įkirsti kalbos įmantrybes, ir labai tikiuosi, kad pakaks kantrybės bent jau pramokti vokiečių kalbą, nes turiu vilties vėl nuykti į šią šalį. :)

Kalbant apie šalis - esi keliauninkė? :)
Iš tiesų anksčiau esu keliavusi tik po Lietuvą, ši kelionė į užsienį man pirmoji. Tačiau svajoju kada nors apkeliauti visą pasaulį :)

Sakoma, jog savo svajonių negalima išduoti... Bet vistiek, galbūt kaip ir dauguma turi kažkokių 'before I die' planų? :)
Kaip jau minėjau, ateityje svajoju keliauti, taip pat sutikti tikrąją meilę ir dirbti širdžiai artimą darbą. Manau, kad tai ir yra svarbiausi dalykai kurių norėčiau gyvenime. Daugiau konkrečių svajonių nelabai turiu, nes esu daugiau realistė :)

Kai išvardinai tiek daug mėgstamų veiklų, net sunku įsivaizduoti kokia profesija pavergs tavo širdį. Ką galvoji tu? :) 
Iš tiesų, dar labai mėtausi ir tikrai nesu nuspręndusi savo būsimos profesijos, turiu net keletą patinkančių sričių ir niekaip negaliu pasirinkti ko iš tikrųjų noriu. Bet manau laiko dar pakankamai kad suprasčiau kur galiu geriausiai atsiskeleisti. :)

Bent jau aišku viena, jog keliai į žurnalus, televiziją, laikraščius, skaitytojus ir t.t., kur reikia rašymo, tau būtų atviri. Nuo kada rimčiau užsiimi rašymu?
Rašytas žodis mane žavėjo nuo mažens. Patikdavo graužti knygas, rašyti rašinėlius. Rimtai į tai pradėjau žiūrėti daug vėliau, maždaug  prieš porą metų. Ėmiau rašyti įvairiausias istorijas, eilėraščius ar šiaip apmąstymus, tačiau mintimis pasidalinti viešai vis nedrįsau. Bet vėliau įsidrasinau ir  pradėjau rašyti visokiuose blog'uose, kol galiausiai šių metų gegužę atsidūriau "Teenage Dreams" blog'e. Jis mane be galo sužavėjo,todėl nedelsdama nusiunčiau savo anketą. Kai buvau priimta vos nenualpau iš laimės :)

Tu esi ta, kuri su TD buvo ir kai šilta, ir kai šalta. Esi ilgiausiai blog'e išbuvęs žmogus! Net už administratores. Kai kurios rašytojos pavargsta jau po mėnesio... Pasidalink savo receptu - kaip rašymą blog'e paversti ne darbu, o malonumu?
Na iš tiesų svarbiausia nepalūžti kai norisi viską mesti. :) Man pačiai būdavo akimirkų kai viskas nusibosdavo, atrodydavo kad nesu pakankamai gera ir rašymas - visai ne man. Bet nepalikdavau TD, nes nuolat sakydavau sau, kad galbūt rytoj viskas bus kitaip, galbūt rytoj labiau norėsis rašyti ir atsiras minčių. Jaučiausi šiek tiek atsakinga už blog'ą, nes jeigu jau nuspręndžiau tapti jo dalimi, nevalia išeiti, geriau jau stengtis dirbti dar stipriau ir atiduoti dar daugiau savęs, nes tai visada pasiteisina :)

Manau tu tikrai buvai verta lapkričio mėnesio rašytojos titulo ir vien dėl to, jog buvai ilgai ir to nusipelnei. :) Tas 'titulas' leidžia atsipalaiduoti, ar kaip tik kviečia pasitempti? :)
Na iš tiesų paskutiniu metu buvau atsipalaidavusi ir išsimušusi iš vėžių, bet tapusi mėnesio rašytoja stengsiuosi suiimti ir neapsileisti. Labai džiaugiuosi matydama kaip stengiasi įkvėpti šiam blog'ui gyvybės naujos rašytojos, tad stengsiuosi nuo jų neatsilikti :)

Kokių planų turi gruodžio mėnesiui? :) Kokių staigmenų paruoši skaitytojoms? :D
Na, mintyse jau gimė viena rubrika, tikiuosi pavyks ją išplėtoti ir įgyvendinti blog'e, o visa kita tegul lieka paslaptyje :D

O paslaptis mes mėgstame... :D ką gi, belieka palinkėti tau sėkmės, labai lauksime tavo pranešimų! Na ir pabaigai tavo palinkėjimas TD blogui, rašytojoms ir skaitytojoms... :)
Pirmiausia labai noriu padėkoti visiems blog'o skaitytojams - tik jūs suteikiate motyvacijos ir skatinate rašyto toliau, ačiū jums už vertinimus - tiek teigiamus, tiek neigiamus, nes jie skatina tobulėti. :) Taip pat dėkoju administratorėms - Vilijai ir Skaidrei, už tai kad suteikiate galymybę išreikšti save, sukuriate malonią atmosferą ir visaip skatinate įsitraukti į blog'o veiklą. Ir žinoma visoms rašytojoms už tai kad stengiatės ir atiduodate laiką rašymui. :) Linkiu visiems geros nuotaikos ir daug idėjų šį nuostabų metų mėnesį :)

Ačiū tau, kad esi, ir tikimės, jog dar ilgai ilgai būsi ir gegužės 8d. kartu su TD blogu švęsi vienerių metų gimtadienį! :)
Aš to taip pat tikiuosi :)


Su Akvile man patiko kalbėtis vien dėl to, jog ji yra unikali mergina, kuri turi daug ką pasakyti, ir tuščiai tikrai nekalba. Manau visos rašytojos ir mes administratorės turime daug ko iš jos mokytis. :)

Kokia nuomonę apie Akvilę susidarėte jūs?
Ar patiko interviu?

Šiandien manau dar susitiksime, paskelbsiu naujovę! 

Vilija.

3 Komentarai

  1. Tokio išsamaus interviu man rodos nebuvo šiame blog'ę. Jei ankščiau nepažinau Akvilės, tai dabar susidariau labai gerą nuomonę apie ją :) Buvo labai įdomu skaityti, tiesiog jautėsi, tas šiltumas, atvirumas, didelis noras ir visą kitą.. Sėkmės tau Akvilę, tu tikrai nuostabus žmogus! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. labai įdomu paskaityti ir daugiau sužinoti apie rašytojas :

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai įdomus ir šiltas straipsnis... Šaunuolė ta Akvilė :)

    AtsakytiPanaikinti