Kaip siekti norimų tikslų




Sveiki. Praėjo mėnesis, nuo naujųjų metų. Ar galite patikėti? Turbūt daugelis susidarėte pažadų sąrašą. Ar siekiate to, ką pasižadėjote?Daugelis pasirašo ką pasižada pakeisti, tačiau viską pamiršta, o sąrašas lieka bevertis. Tai ką daryti, jeigu nori atsinaujinti? Ką daryti, kad siektum savo tikslų ir jų nepamirštum? Kaip neprarasti motyvacijos ir judėti į priekį visus ateinančius metus?
Jei sąrašo neturi, gali jį pasidaryti ir dabar. Nesvarbu, kada, svarbu, kad nusiteiktum SAVO naujiesiems pokyčių metams :)



Aiškumas

Pirmiausia reikia nusistatyti tikslą. Dauguma žmonių pasižada numesti svorio, mesti rūkyti, mėgautis gyvenimu, taupyti pinigus ir t.t. Tačiau kodėl visa tai nueina šuniui ant uodegos? Ką daryti, kad tikslas būtų įgyvendinamas?


Kai nusistatysi tikslą, imk galvoti, kokių priemonių tau reiks jam įgyvendinti. Vienas dalykas, kuris palengvins tikslo siekimą – tikslumas. Mūsų smegenys kaip ir GPS sistema geriau veikia, kai yra aiškus tikslas. Mums jis gali būti matuojamas kilogramais, litais, puslapiais, balais ar šiaip skaičiais. Daug aiškiau, ir Tau pačiam legviau bus tada, kai laikas ir skaičiai bus apibrėžti. Tarkim yra pavyzdys: 1) Numesiu 5 kg;  Jis yra neapibrėžtas ir protas pats nusistato, kad tuos 5 kilogramus gali numesti bet kada, nuo bet kokio savo svorio. O štai antras pavyzdys: 2) Iki Balandžio 19d. sversiu 62 kg.; Taip yra daug aiškiau, nes laikas yra apibrėžtas, kilogramai taip pat, taigi, negalėsi priaugti daugiau, nes būtinai reikės sverti tiek, kiek suplanavai.
  Taigi, jeigu turi tikslą, būtinai jį sukonkretink, apibrėžk laiką, skaičių. Taip, reikės labiau pasistengti, bet pamatysi, kad tai bus daug efektingiau. 


Nepamiršk
Jeigu nori pasiekti rezultatų, neatidėliok jų ir nepalik gulėti stalčiuje. Atsimink, kad visuomet turi matyti ir žinoti savo tikslą. Turi tuo gyventi.

    Kad atsimintum visus pažadus, netgi tuos, kurie neįeina į Tavo gyvenimo būdą, turėtum sąrašą pasikabinti matomoje vietoje. O ar žinojai, kad jeigu nuolat įsivaizduosi savo svajonę jau išsipildžiusią, ji greičiau išsipildys? Taigi, kad būtų lengviau įsivaizduoti, imk popieriaus lapą ir pasidaryk gražų bei spalvingą plakatą, kuriame atsispindėtų Tavo visi pažadai, troškimai ir t.t. Pasidaryk tokį plakatą, kuris kabėdamas matomoje vietoje ne tik primintų apie esamus tikslus, bet ir puoštų kambarį, domintų svečius. : )


Grėsmė.
Didžiausia grėsmė tavo tikslui yra tai, jog jį pamirši, juo nebeužsiimsi ir tiesiog nebežengsi į priekį. Dažniausiai mums trukdo 2 dalykai pasiekti tikslą. Tai yra: SVARSTYMAS ir KLIŪTYS. Atsimink, kad niekomet nebus labai lengva ir malonu, tačiau niekuomet nepaleisk minties apie būsimus rezultatus.


SVARSTYMAS. Dažniausiai, kai imantis tikslų pavargsti, pradedi save įtikinėti, kad galbūt man to nereikia, galbūt kitą kartą... Matai, kad rezultatai nepasirodo taip greitai ir liaujiesi siekęs tikslo. Jeigu neužtenka motyvacijos vien iš savęs, paprašyk draugų, kad visuomet Tave palaikytų ir neleistų pasiduoti. Jeigu negali dėl savęs, tai bent jau pamėgink dėl kitų. :)

KLIŪTYS
. Pradedant siekti tikslų, mums gyveniamas siunčia įvairiausių kliūčių (neturi tinkamos įrangos, pakankamai pinigų, nesulauki kitų palaikymo). Svarbiausia yra nepasiduoti. O žinai kodėl? Todėl, kad kliūtys nėra ilgalaikės, jeigu Tu tikrai sieksi savo tikslo, rasi įvairiausių būdų kaip tas kliūtis apeiti. 


Tikiu, kad likusiai 11 mėnesių bus kiekvienam kupini gerų dalykų, bei išsipildžiūsių svajonių. Jeigu nežinote kaip jų siekti ir kaip nepasiduoti, klasukite, taip pat rašykite apie ką norite sulaukti straipsnio http://ask.fm/gyvenimokeliu . Na, o kolkas linkiu pasidaryti puikų sąrašą ir jo nepamiršti visus metus. Juk gyvename vieną kartą ir už mus niekas nieko nepadarys : ) Siekite savo tikslų ir nepamirškite, kad tikrasis tikslas yra ne materialus atpildas. Svarbiausia kuo jūs tapsite siekdami tikslo. : )




Laikas - tai Visatos būdas patikrinti mūsų norus. Turbūt todėl mes beveik nieko ir niekuomet negaunam iškart.

3 Komentarai

  1. Na nieko naujo nesužinojau, viskas ir taip buvo aišku

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na taip, viskas buvo žinoma, bet patiko. Labai Ačiū už straipsnį :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pagaliau sulaukiau tavo straipsnio! Buvo tikrai labai įdomu, nors daug ką jau ir žinojau. Ačiū. :)

    AtsakytiPanaikinti