Rankdarbių kampelis. Skrebinimas


Sveikos! Grįžtu su rubriką „Rankdarbių kampelis“! Taigi, šiandien noriu jums papasakoti apie ne itin populiarią rankdarbių technologiją – skrebinimą. Pradėkime nuo trupučio informacijos, kad ji labiau padėtų suprasti kas tai yra:

SKREBINIMAS – tai dekoravimo būdas naudojant iškarpas (angl. Scrapbooking, nuo scrap – iškarpos, skiautelės). Pasitelkę įvairių spalvų ir tekstūrų popieriaus, lipdukų, blizgučių, audinių skiaučių bei kitų mažmožių sugebėsite itin meniškai įrėminti nuotrauką ar sukurti teminį albumą. Tai naujas būdas savitai pateikti nuotraukas, iškelti į dienos šviesą ir papuošti mūsų stalčiuose dūlančias senas fotografijas.

Skrebinimui naudojami gana paprasti metodai: kirpimas, lankstymas, klijavimas, ir labai įvairios priemonės: įvairiausių spalvų ir tekstūrų popierius, lipdukai, trafaretai, blizgučiai. Kurdami albumus galite pasitelkti visas savo turimas grožybes: kaspinus, medžiagas, karpytas servetėles, sagutes, kaligrafiškas raides.

Kaip jau supratote SKREBINIMAS tai nuotraukų pateikimas įdomiau.

 Ant ko galima dekoruoti nuotraukas?
Ant paprasčiausio lapo. Galima juos surišti ir padaryti knygelę. Pats geriausias būdas yra foto prekių parduotuvėje nusipirkti storą, šiam darbui specialų albumą. Jis atrodo taip pat kaip knyga tik jo puslapiai balti, be raidžių.

Kaip dekoruoti nuotraukas?
Apie šį klausimą vertą pakalbėti. Taigi, pirma Jūs turite pasirinkti nuotraukas, kurias klijuosite ant savo dekoruojamo lapo. Tada susirasti įvairių dekoracijų. Viską originaliai susidėlioti ir priklijuoti (su klijais, arba spec. foto reikmenų parduotuvėse randamais lipdukais).

 
Paparastas darbelis „Praeities prisiminimai“

Kaip matote nuotraukoje, joje pilna įvairių dekoravimo detalių. Tai ir yra skrebinimo pradmenys. Pirma, apkarpykite nuotraukas. Labai gražiai atrodo žvaigždės ir ovalo formos kontūrai. Iš seno natų sąsiuvinio iškirpkite natas ir jas priklijuokite kai kuriose vietose kaip foną. Labai gražiai tinka priklijuoti įvairius siuvinėtus rankdarbius, žinoma jei jų turite. Prisirankiokite įvairių atviručių (jei planuojate užsiimti šią veikla jas rinkite), laiškų arba tiesiog malonių prisiminimų. O jeigu dar prie klasės nuotraukos priklijuotumėt įvairių raštelių tai būtų toks malonus prisiminimas ateityje.  Nepamiškite, kai viską suklijuosite, pridėti lipdukų :] Patarimas – prie nuotraukų nepamirškite užrašyti datų :}

 

Turbūt jau žinote, kad SKREBINIMAS neturi jokių taisyklių. Tai yra jūsų fantazija. Nepatingėkite užsiimti šią veikla, nes jums tikrai patiks, o ir ateityje liks gražūs prisiminimai. Beje, ši veikla yra gan naudinga. Tarkim, kiekvienais metais būna galvos skausmas – ką padovanoti draugei gimtadieniui? O gal nuotraukų koliažą. Ji šią dovaną tikrai įvertins, jei neturi daug bendrų nuotraukų, nepatingėk prirašyti frazių ir prisiminti akimirkas, kurias praleidote kartu :} Šiam kartui tiek, atia :]
P.S. Kas susidomėjote skrebinimu, siūlau nusipirkti vieną iš šių knygų, kur yra apstu gerų idėjų ir patarimų :)
 
Iki greito, Simona ;)

2 Komentarai

  1. Senai domėjausi šia veikla. Labai gražiai atrodo, ir pati norėčiau tokius mokėt gražiai daryt.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nustebau radusi ir savo darbelį ;) Smagu :)
    jei kiltų klausimų, ypatingai apie netradicinį skrebinimą- klauskite drąsiai ;)

    Sėkmės kūryboje :)

    https://www.facebook.com/pages/Rankdarbiai-su-meile-Ingridos/265346213565207

    http://kurybinespievos.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti