Rašytojų atranka!!!


 Labas labas labas! :) Senos blogo skaitytojos žino, jog kiekvieno mėnesio pabaiga atneša pasikeitimus, naujoves... bene pagrindinis uždavinys (ir manau, vienas iš sunkesnių) būna pakeisti rašytojų komandą naujam mėnesiui. :) Senas rašytojas keičia naujos, o ištvermingiausios ir talentingiausios - lieka. Pats metas pradėti kurti naują, atsinaujinusią komandą. :) Mums į pagalbą skuba mūsų draugė rašytojų atranka, kurios dėka išsirinksime geriausias pretendentes!


Laikas prie kompiuterio dažniausiai būna praleistas nenaudingai... TD siūlo kelis zuikius vienu šūviu - mūsų blog'e galėsi susirasti naujų draugų (tai gali patvirtinti visos rašytojos ir skaitytojos), išmokti rašymo subtilybių, išlavinti savo lietuvių kalbą, sužinoti daug naujos informacijos ir žinoma, gerai praleisti laiką. :)

Tau tereikia apsispręsti, ar to tikrai nori, nes rašymas blog'e yra atsakingas dalykas. Pirmiausia, tu įsipareigosi visiems skaitytojams ir rašytojoms, jog jokiu būdu nevogsi straipsnių ir rašyti savo galva. Taip pat stengsiesi daryti mažiau klaidų, būsi mandagi su skaitytojais. Rašymas blog'e suėda tikrai velniškai daug laiko ir neviena rašytoja skundžiasi, jog pastarojo pradeda tikrai trūkti... Apsvarstyk savo galimybes - ar turėsi laiko per savaitę pateikti maždaug po 2 straipsnius? Ar turi idėjų? Ir apskritai, ar nori šio išbandymo???

Jeigu vis dar tvirtai to trokšti, keliaukim prie atrankos. :) Mūsų blog'as gana populiarus, į atrankas sulaukiame nemažai dalyvių, todėl kartais būna sunku išrinkti nugalėtoją. Tokiu atveju jūs atliekate užduotis, pagal kurias mes išrinksime geriausias. :)

Pirmoji užduotis - atsakymai į klausimus
Puikiai visiems žinoma tvarka mūsų atrankose. Rašytoja turi mokėti rišliai atsakyti į užduodamus klausimus bei sudominti skaitytoją. Tokius savo gebėjimus lengvai atskleisite atsakydamos į šiuos klausimus :

1. Vardas, amžius
2. Jūsų rašymo patirtis
3. Idėjos, planai, rubrikos, konkursai...
4. Kiek straipsnių į savaitę parašytum?
5. Kodėl pasirinkai TD blogą?
6. Įvardink didžiausią TD blogo pliusą ir minusą. Kaip prisidėtum prie pliuso plėtimo ir kaip stengtumeisi sumažinti minusą?
7. Kontaktai (facebook, skype)
8. El.paštas, į kurį siųsti pakvietimą priėmimo atveju.

Jūs jau beveik pilnavertė pretendentė! Patarimas - ilgesnis, įdomesnis, originalesnis atsakymas gali būti jūsų raktas į sėkmę. Negailėkite klaviatūros.

Antra užduotis - straipsnis

Praėjusį mėnesį pabandėme naują mintį, jog atrankoje būtų duotos temos, pagal kurias reikia parašyti straipsnį. Ta mintis mano manymu pasiteisino! Iš tiesų buvo daug lengviau atrinkti naujas rašytojas. Šį kartą ir vėl skelbiu tris temas. Iš jų turite išsirinkti vieną jums artimiausią širdžiai ir parašyti straipsnį.

,, Nenori būti viena? Marš į draugų paiešką!''
Gana aktuali tema visoms. Straipsnyje pasistenkite pateikti pačius geriausius patarimus, kurie atsakytų į klausimą - kaip susirasti draugų. Būkite originalios ir nenuobodžios - nepamirškite, jog ne visos merginos gyvena miestuose ir ne visos turi galimybę ieškoti kažkokiose kavinėse ar kt. Straipsnyje gali būti ne tik pasiūlymai - galbūt čia tiktų kitų merginų mintys, jūsų asmeninė patirtis ir kiti dalykai.

,, Sportas - sveikata! ''
Po žiemos visos tapome it tingios meškutės. Ne paslaptis, jog per šaltąjį laikotarpį tikriausiai priaugome ne vieną kilogramą. Pats metas jų atsikratyti. :) Straipsnis apie sportą, jo naudą. Puikiai tiks įvairūs pratimai (svarbu, kad būtų originalūs ir kuo mažiau girdėti), taip pat kažkokios motyvacinės nuotraukos ar istorijos. Žinoma, čia praverstų ir asmeninė patirtis.

,,Svajonių profesija''
Ši tema tikriausiai yra pati laisviausia. Pagalvokite, kas pagal jus yra svajonių profesija. Daktarė? Veterinarė? Bibliotekininkė? Pradėkite rinkti informaciją apie ją. Viskas, kas įdomu, turėtų būti jūsų straipsnyje. Kaip pateiksite informaciją - jūsų galvos skausmas. Bet aš tikiu, jog šitie straipsniai bus tikrai įdomūs!

Straipsnis turi būti parašytas worde. Minimali apimtis - 1 wordo lapas. Draugiškai patariu pasistengti pridėti paveikslėlių, gražiai pateikti tekstą, galbūt tiktų paryškinti žodžiai ar kita...

Temos yra tikrai labai lengvos. Banalios, bet sunkesnių duoti negalima. Pažadu, jei nemėgstate tilpti į rėmus - tik šį kart. Pasistenkite. Išsirinkite kurią nors temą ir parodykite, kad mokate rašyti. Kai pateksite į blog'ą, galėsi rašyti visai kitomis temomis - daug rimtesnėmis ir įdomesnėmis, aš pažadu.

Jeigu norite bent vieno straipsnio pavyzdžio ir kelių mano patarimų dėl straipsnių rašymo - rašykite į el.paštą teenagedreamsinfo@gmail.com jog jums reiktų patarimo. :) Su mielu noru padėsiu.

Tad atsakymus į 8 klausimus ir prikabintą straipsnį word formatu siųskite į el.paštą teenagedreamsinfo@gmail.com iki sausio 31d.

Pažadu, jog visos dalyvaujančios gaus trumpą atsakymą. Nesvarbu jis, teigiamas ar neigiamas. :)

Linkiu visiems gerų idėjų ir tikiuosi, jog gausiu daug įdomių straipsnių. O visas geriausias rašytojas išvysime TD bloge jau vasario 1-ąją. :)

Ačiū, kad perskaitėt,
Vilija.

5 Komentarai

  1. Ooooo... Visai ir įdomios duotos temos :) Sekmės visoms :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sėkmės dalyvaujančioms. :) Lauksime naujų talentų!

    AtsakytiPanaikinti
  3. O, kaip smagiai atrodo! Tikiuosi, kada nors bus ir pakartotinės rašytojų atrankos, tada tikrai mielai sudalyvaučiau. :D

    AtsakytiPanaikinti