"Ateities keliu..."

Sveikos! Šįsyk kalbėjausi su mergina, kuri nuo mažų dienų, svajoja apie modelio karjerą. Ji - labai linksma, draugiška ir miela mergina. Tai - Akvilė!

Trumpas dosjė:

Amžius - 13 metų.
Gyvenamasis miestas - Alytus.
Zodiako ženklas - Jautis.
Pomėgiai - Bėgimas, rašymas, bendravimas.
Gyvenimo svajonė - Sėkmingai baigti mokslus, pradėti modelio karjerą, susirasti tinkamą darbą ir su visa šeima, laimingai gyventi dideliame name.



Sveika, Akvile!
Labas, Simona!

Žinome, jog vienas iš Tavo ateities tikslų ir svajonių - tapti modeliu. Kodėl? Kuo Tave sužavėjo ši karjera?
Mane nuo vaikystės žavi modelio darbas. Ir dabar, ir ankščiau žiūriu įvairiausias laidas apie madą, modelius, dizainerius, skaitau žurnalus ir labai tuo domiuosi. Nuo mažų dienų, svajojau pakliūti ant garsaus žurnalo viršelio, vilkėti dizainerių sukurtus drabužius, vaikščioti podiumu - to trokštu ir dabar.

Kiek žinau, mažuoju modeliu, galima tapti dar vaikystėje.. Tai vis gi, kodėl dar nesi užsiregistravusi į kokią nors modelių studiją ar agentūrą? Ar planuoji tai padaryti?
Visada svajojau užsiregistruoti į gerą, ir žinomą modelių agentūrą, mažųjų modelių studijos, manęs nelabai traukia. Norint užsiregistruoti į man tinkamą modelių agentūrą, reikia būti bent 175cm. Iki tokio ūgio, man dar reikia šiek tiek paūgėti. Tad, kai atitiksiu visus standartus, būtinai nueisiu į atranką ir bandysiu laimę! (šypsosi).
 
Modelio darbas - tai tik Tavo planuojamas laisvalaikis, ar tai tau reikš kažką daugiau?
Taip, modelio darbas, tai tik mano laisvalaikis. (šypsosi).




Kokias savybes, būdo bruožus turi turėti sėkmingas modelis?
Žinoma - svarbiausia grožis. Graži figūra, dailus veidas, šypsena, aukštas ūgis,  - mano manymu tai svarbiausios detalės, norint tapti modeliu! Norint tapti foto modeliu - svarbiausia fotogeniškumas. O dėl būdo bruožų... Čia nėra jokių nuostatų ar taisyklių, kaip sakiau - modelių pasaulyje, vertinamas grožis.

Ar modeliui svarbu prižiūrėti savo plaukus, odą, svorį? Pasidalink savo grožio puoselėjimo receptais.
Net jeigu nesi modelis, tai prižiūrėti yra svarbu, norint būti tvarkinga mergina. Na, o aš, tiesiog reguliariai plaunu plaukus, darausi namines veido kaukes, sportuoju, o dėl svorio, tai žinot, maistas manęs nestorina, valgau kiek telpa (juokiasi).

Ko norėtum pasiekti dirbant modeliu?
Norėčiau pasiekti sėkmingą karjerą ir nors kartą papulti ant žurnalo viršelio, ar atsidurti televizijos ekrane. (šypsosi).

 Ko norėtum palinkėti visoms tinklaraščio 'Teenage Dreams' skaitytojoms?
Linkiu siekti savo svajonių ir niekada nenuleisti rankų! (šypsosi). 

O Akvilei, nuo visos 'TD' komandos, noriu palinkėti, svajonių išsipildymo, ryžto ir sėkmingos modelio karjeros! :)


Papildoma informacija, norinčioms tapti modeliais:

KAIP TAPTI MODELIU:


  1. Apsvarstykite savo fizinius duomenis: ar esate 170cm ar aukštesnė? Jūs turite dėvėti 32- 36 dydžio drabužius ir turite turėti 81 – 89cm krūtinę, 56 – 64cm liemenį ir 84 – 91cm klubus. Tai pagrindinis kriterijus norinčioms tapti modeliu.
  1. Nustatykite, ar turite kokių nors išskirtinių bruožų.
  1. Dėkite daug pastangų, kad turėtumėte švarią odą, sveikus plaukus ir tiesius dantis.
  1. Apsvarstykite savo charakterio savybes: jūs turite būti ambicinga, pasitikinti savimi, kūrybinga, norinti keliauti ar išsikelti į užsienį, galinti protingai leisti ir investuoti pinigus ir galėti ištverti nepripažinimą.
  1. Aplankykite vietines modelių agentūras ir susiraskite agentą, kuris padės jums paruošti portfolio.
  1. Dalyvaukite kastinguose ir susitikimuose, turėdamos rankose savo portfolio, kad rastumėte potencialius klientus ir gautumėte modelio darbą.
  1. Būkite greita ir profesionali. Parodykite pasitikėjimą savimi, kuriuo naudositės parduodama produktus.
  1. Svarbu pasirinkti tinkamą modelių agentūrą. Lietuvoje yra daug agentūrų, bet ne visos gali pasiūlyti siekti profesionalios karjeros. Rekomenduojama modelių agentūrąSupermodels“.

Šaltinis: Žinom.lt
.
Jeigu ir Tu, nori dalyvauti rubrikoje "Ateities keliu....", rašyk laišką, kuriame trumpai pasakojama apie Tavo ateities tikslus ir svajones, el. paštu: simonospapuosalai@gmail.com



17 Komentarai

  1. 1. Modelis - ne profesija.
    2. Nepyk, bet neturi nieko panašaus į tai, ko reikalauja modelių agentūros.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O Anonimų misija - stumt be galo, be krašto.
    Atsibusk - žmonės keičiasi!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. 1 - O kas sakė, kad tai profesija? Tai tik laikina karjera.. Ši rubrika, ne tik apie profesijas, bet ir svajones, planus ir kitus norus.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Straipsnis ir interviu patiko! Buvo įdomu, o mergina pasirodė tikrai tinkanti modelio darbui. Tikiuosi, ji pasieks savo tikslą! :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Akvilė Šleinotaitė2013 m. kovo 29 d. 20:49

    Labai ačiū Rūta už tavo komentarą :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Grazi panele, tikras modeliukas :) siek savo svajones ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. 1.Modeliui svarbu ne gražus veidas (tai modelio karjerai trukdo), o išskirtiniai bruožai.
    2.Jei modelio darbas tau bus tik laisvalaikis, mergyt, tu nič nieko nepasieksi.
    3.Mažai žinai apie tą modelio darbą. Kodėl taip sakau? Viskas nėra taip kaip įsivaizduoji, nėra taip gražu, šaunu ir puiku. Tik kelioms merginoms iš tūkstančių pasiseka padaryti karjerą, kitos dažnai susigadina gyvenimus.
    Sėkmės.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Pritariu,truputi naivoka mergaitė.
    Be to,manau,kad modelio darbas tuštutėms.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nenoriu įžeisti merginos, bet iš jos jokio modelio nebus.Neturi tam reikalingų savybių

    AtsakytiPanaikinti
  10. Straipnis patiko, interviu taipogi. Bet mergina pasirodė šiek tiek naivoka. :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Kelis kartus minėjai, jog labai nori papulti ant žurnalo viršelio. Ir kam to? Manai nuo to kas nors pasikeis ir tapsi laiminga? Turiu tave nuvilti. Jei tai yra tavo "svajonė" tai...
    Tiesą sakant nereikia nei to modelio darbo - padainuok, išsirenk ir būsi ne ant vieno žurnalo :D
    Kalbant rimtai - cituoju tave: "Sėkmingai baigsiu mokslus, pradėsiu modelio karjerą, susirasiu tinkamą darbą ir su visa šeima, laimingai gyvensiu dideliame name."
    Gyvenime taip nebūna. Esi gerokai naivi jei tuo tiki.
    Šiaip ar taip nieko blogo pasakyti nenorėjau taip, kad neįsižeisk.

    AtsakytiPanaikinti
  12. O aš nesutinku su jūsų pasakymu "naivoka mergina". Siūlau įsiskaityti į interviu dar kartą. Ir ką gi matome? Bent kelis kartus kartojasi žodis "svajonė". Pamatėte? Ir tada problemos nebėra, nes svajojame visi. Tik vienos svajonės būna įgyvendinamos ir be galo realios, kitos naivokos, o trečios atsitraukusios nuo realybės. Ir tikrai kiekvienas turite naivokų svajonių. Tad pulti ant merginos be priežasties tikrai negalima.

    O šiaip, Simona, interviu visai nieko :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Interviu patiko. Ir iš tikrųjų nepritariu anonimams kurie sakė, jog mergina naivoka ir nieko nepasieks. Taip šneka tik tie kurie pavydi. Ši mergina turi svajonę ir turbūt ją bando išpildyti. Džiaugiuosi tuo. Tikiuosi tau, Akvile, pasiseks ir išsipildys tai apie ką svajoji... :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Atsiprašau Evelina, bet būkime atviri. Ir ko gi čia man ar kitiems reikėtų pavydėti? Toks pasakymas neobjektyvus ir atrodo pasakytas tik dėl to, jog daugiau nebėra ką pasakyti.
    Maybe - tavo atsakymas tau puikus paaiškinimas kodėl daugelis kritiką rašė anonimiškai. Šiaip jau čia daugelis nepuolė, o tiesiog pasakė objektyvią kritiką su argumentais, tad koks tai puolimas? Kažkaip nemačiau nei negražių žodžių merginos adresatui nei įžeidinėjimų.
    Apskritai, tai buvo ne svajonės, o siekiai. Tada iškyla klausimas: kam siekti to kas neįmanoma? Šiuo atveju tobulo gyvenimo lyg iš knygelės. Atsakymas: nes mergina naivi.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Gerai. Sutinku. Mes svajojam,gal ir turim naivių svajonių. Nesakau,kad Akvilė tam netinka,kiekvienas žmogus ir svaip įdomus,tačiau ji nežino kokia kaina galėtų tapti geru modeliu,nes nepakanka noro ir grožio. Už to slepiasi purvini dalykai,tik dėl to laiko jau naivia. Tačiau linkiu sėkmės jai,jeigu nori tapti modeliu,bet,kad jai nereikėtų lipti,atsiprašant, į mėšlą.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Manau, kad kiekvieno iš jūsų nuomonės yra be galo svarbios tai mergaitei. Ji nė nenumano, ką reikės daryti dirbant modeliu. Juk už to gražaus objektyvo slepiasi bemiegės naktys, kojų, pilvo, viso kūno skausmas, beprotiškas badavimas.Manau, kad Tau, Akvile, reikėtų gerai pagalvoti, ar tikrai nori tapti modeliu. Interviu nekoks. Buvo neįdomu skaityti. Visą laiką galvojau - kodėl tu, Simona, pasirinkai būtent tokią svajonę-profesiją, apie ką nei vienas iš mūsų pasakyti daug negalime. Rinkis kur kas paprastesnes profesijas!

    AtsakytiPanaikinti