Keliauk be rūpesčių!

Rita 

       Ilgai nelaukusi kimbu į darbą ir pristatau naująjį straipsnį, kuriame pateikta informacija šiuo metų laiku yra ypač aktuali ir naudinga, tačiau šiuos patarimus galėsi panaudoti ne tik vasarą, juk keliaujame ištisus metus! Taigi šiandien Tau pristatysiu patarimus, kaip kuo patogiau ir kompaktiškiau  supakuoti daiktus besirengiant į kelionę arba kaip iš anksto apsisaugoti nuo įvairių nelaimių galinčių užklupti jos metu. Jeigu ruošiesi kelionei sustok ir būtinai perskaityk šį straipsnį, kuris kaip tikiuosi Tau bus naudingas ir padės lengviau supakuoti visą drabužinę, kosmetinę ir įvairius kitokius mergaitiškus dalykėlius, kurių mano manymu kiekviena turime ne vieną galybę. 

Viską pakuok apgalvotai ir nuosekliai

  • Prieš pakuodama daiktus apgalvok, kurių tau tikrai gali prireikti, o kuriuos vežiesi tik dėl to, kad labai nori. Sumažink jų skaičių! Rinkis tik tuos, kurie be vargo derėtų vienas prie kito. Pavyzdžiui: imk sijoną ir kelias skirtingas bliuskutes (skirtingų kirpimų, medžiagų ir storio). Įvairios timpos gali tapti naktinės pižamos dalimi. Vežkis tik tuos drabužius, kurie mažiau glamžosi, gerai sugeria prakaitą ir yra patogesni.
  • Jeigu oras kelionės dieną nelepina apsivilk sunkiausius drabužius. Sutaupysi ne tik vietos, bet ir nesuksi galvos kaip sunkią striukę ar didelį lietpaltį sutalpinti lagamine. Tai pat jei oro sąlygos leidžia, apsiauk sportbačius, o į lagaminą įsidėk lengvesnes basutes ar šlepetes. 
  •  Jei lagaminas iš audinio, minkštas, tvarkingai drabužių sulanksčius sudėti ir nesuglamžyti nepavyks. Geriausia išeitis kiekvieną susukti į ritinėlį ir sudėti linijomis-drabužiai geriau prisitaikys prie greit besikeičiančios lagamino formos. 
  • Jeigu lagamine nerandi specialaus skyrelio batams, suvyniok kiekvieną batą į plastikinį maišelį ir kišk ten kur rasi vietos.
  • Lengvai dūžtančius kremo, kvepalų ar šampūno turėtų būti sudėti į maišelį ir įkišti tarp drabužių lagamino centre. 
  • Drabužius, kurie lengvai glamžosi lagamine vienas nuo kito gali atskirti popieriumi ar maišeliais.
  • Smulkesnius daiktus sukaišiok į didesnius. Pavyzdžiui: į batų vidų telpa pora kojinių arba keletas kosmetinių priemonių, netgi kvepalai. 
  • Sunkesni drabužiai turėtų gulėti lagamino apačioje, o lengvesni viršuje. Kai kurie keliautojai renkasi plokštesnius, bet platesnius lagaminus, kad nereikėtų drabužių lankstyti-būtų galima juos suklota vieną ant kito. Sakoma, jog taip jų telpa daugiau.


Apsisaugok nuo įvairių netikėtumų ir nelaimių

  • Niekada nepamiršk pasiimti šalies į kurią keliauji valiutos, nes bet kada gali jos prireikti.
  • Svarbiausius daiktus- tokius kaip pinigai, pasas bei jo kopiją, telefoną, fotoaparatą, dantų šepetėlį ir kitas asmeninės higienos priemones, susidėk į rankinį bagažą, nes kaip žinome būna tokių kuriozinių situacijų kai bagažas dingsta, o kartu ir kiti svarbūs daiktai be, kurių gali būti neįmanoma išvykti iš šalies (paso) ir t.t..
  • Būtinai užsirašyk visų banko kortelių, kurias pasiimi į kelionę, pagalbos numerius, kad įvyks vagystei galėtum kuo greičiau jas užblokuoti ir taip apsisaugoti nuo finansinių nelaimių. 
  • Nepamiršk apsidrausti, net jeigu ir nesiruoši imtis ekstremalios veiklos. Prieš drausdamasi išsiaiškink, kas įtraukta į draudimo paketą, nes jų yra skirtingų. 
  • Tai pat vykstant į egzotiškus kraštus, kuriuose siaučia įvairios, labai paplitusios ir mūsų kraštui nebūdingos epidemijos būtina pasiskiepinti. Patariama negerti vandens iš čiaupo ir apdairiai rinktis restoranus bei kavines. Geriau nevalgyti jokiuose nors menkiausią įtarimą keliančiose pakelės užkandinėse! 


Geriau dar kartą patikrinti

  • Būtinai prieš kelionę likus mėnesiui patikrink ar Tavo pasas arba asmens tapatybės kortelė vis dar galioja, nes kitaip gali tekti viską atidėti arba pakloti nemažą pinigų sumą už skubotą paso padarymą.
  • Tai pat nepamiršk sužinoti ar nereikia vizos, nes keliaujant ne po ES valstybes viza yra reikalinga.
  • Jeigu esi nepilnametė ir ruošiesi keliauti be tėvų arba su lydinčiu asmeniu tau prireiks jų raštiško sutikimo, kurį turės patvirtinti notaras. 


     Šie patarimai Tau pravers jei keliauji automobiliu, traukiniu ar lėktuvu, Lietuvoje, Europoje ar Amerikoje, po šiltuosius ar šaltuosius kraštus. Svarbu nepamiršk kelionės metu būti apdairi, viską apgalvoti ir saugoti savo sveikatą.

Linkiu, jog iš kelionės su savimi parsivežtum ne tik dovanų bei naujų drabužių pilnus lagaminus, bet ir malonių įspūdžių, gerų prisiminimų ir puikiai praleisto laiko bagažą! :) Sėkmės keliaujant!

P.S Laukiu Jūsų komentarų! :)


14 Komentarai

  1. Lyg specialiai straipsnis prieš kraunant lagaminus į LJD! Ačiū, buvo naudinga ir įdomu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Džiaugiuosi, jog šis straipsnis buvo tau naudingas! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Būna tokių straipsnių, kuriuos smagu skaityti. Šis - vienas iš tokių :) Negailėsiu pagyrų: puikus, naudingas straipsnis, man labai labai labai patiko ir padėjo! Tvarkingas, gražus išdėstymas, nuoseklu. Gerai padirbėta, šaunuolė :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Viskas būtų lyg ir gerai, bet paskutinis punktas visiška nesąmonė !!!!! Aš nuo vienuolikos metų keliauju be tėvų, bet kažkokio raštiško sutikimo ir, ypač, notaro patvirtinimo man niekad niekad niekad nereikėjo, tad iš kur tu tai ištraukei?????

    Šiaip nieko naujo nesužinojau, nes viską ir taip iš patirties žinau. Dedu didelį pliusą, nes straipsnis itin puikiai parašytas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Laura, žiūrint kaip tu keliauji:D Jeigu keliauji lėktuvu, raštiškas sutikimas būtinas:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Lėktuvu skridau 23 kartus ir niekas manęs jokio sutikimo neprašė, tad... ????? :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  8. Rita, saunuole! Grazus, tvarkingas straipsnelis. Nors keliauti dar kol kas nesiruosiu, taciau ateiciai to gali prireikti!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Nu super.! :) Tikrai jaučiasi, kad naujos rašytojos straipsnis, nes rašymo stilius kitoks. Bet jis man labai patiko! Labai informatyvu, naudinga, tikrai nustebinai. Atrodo, ką čia galima dar tokio parašyt šia tema, kai viską žinai, bet va pavyko! Puikiai, tai ir toliau, be jokio gailesčio spaudžiu visas 3 reakcijas.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Visos tos, kurios rašė, kad sutikimo su notaro patvirtinimu nereikia - kai skridau su mainų programa į kitą Europos šalį man reikėjo, nes lydėjo tik mokytojos, tad punktas ne klaidingas :)
    O visas straipsnis, nors daugumą dalykų jau žinojau, labai patiko! Šaunuolė!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Nu nežinau - keista, kad vienoms reikia to notaro patvirtinimo, o kitoms ne :P

    AtsakytiPanaikinti
  13. Guste- dėkoju. :)
    Laura- turbūt viskas nuo aplinkybių priklauso! :)

    AtsakytiPanaikinti