"Plius" dydžio supermodelis R. Lawley

Rita
     
      Kaip smagu ir tuo pačiu gaila sveikintis su Jumis paskutinįjį kartą birželį. Atrodo vasara dar tik prasidėjau, o štai pro akis ką tik pralėkė pirmasis nuostabiausio metų laikų mėnesis. Na, o šiandien Tau padėsiu susipažinti su "plius" dydžio manekene Robyn Lawley, kuri į mados pasaulį įsiveržė tarsi uraganas: lieknąsias koleges ji nustelbė ne tik žingsniuodama podiumu, bet savo nuotraukomis papuošė ir tokius Australijoje bei Italijoje leidžiamus žurnalus, kaip „Vogue“, Glamour“, Marie Claire“ ir „Elle“.


Robyn Lawley

   R. Lawley  yra australų kilmės supermodelis, kuri savo putliomis formomis sugebėjo užkariauti mados olimpą. Dvidešimt trejų metų mergina nebijo atskleisti, jog nešioja keturiasdešimt antro dydžio drabužius. "Susitaikiau su apvalumais, man dietos nereikalingos!"- teigia supermodelis. Ji karjerą pradėjo kaip įprasto dydžio modelis, tuomet dar būdama devyniolikos metų Robyn alino save įvairiomis dietomis stengdamasi įtilpti į tą siaurą mados pasaulio merginos etaloną, tačiau netrukus manekenė suprato, kad toks gyvenimas ilgai tęstis negali ir pasirašiusi sutartį su viena Sidnėjaus modelių agentūrų ji atsisakė drastiškų bandymų pakeisti save. Tapusi plius dydžio modeliu, ji netruko pakilti karjeros laipteliais. Tačiau kopiant pripažinimo link būta visko: „Ne vienas fotografas sakė, kad turėčiau būti lieknesnė, atsikratyti antsvorio, neva tuomet tapčiau tikra žvaigžde. Bet aš buvau patyrusi, ką reiškia nuolatinis išsekimas ir badavimas vardan standartų. Niekada to nekartočiau, myliu savo kūną tokį, koks jis yra dabar“, – žurnalui „Vogue“ yra sakiusi Robyn. 



    Mergina karjeros aukštumų  pasiekė tik susitaikiusi su savo kūnu, pamilusi apvalumus, kurių moterys žūtbūt siekia atsikratyti. Dabar R. Lawley vertinama ne tik dėl nuostabių plaukų, dailaus veido, bet ir gundančių formų. Ji tapo pirmąją plius dydžio manekene, kuri papuošė mados žurnalo „Madison“ viršelį. Robyn džiaugiasi tarptautine karjera, jai netrūksta užsakymų, o pastaruoju metu manekenė neatsigina žiniasklaidos dėmesio – ji kūno revoliucionierė mados pasaulyje. „Esu normalaus dydžio. Norėčiau, kad visos būtume vadinamos tiesiog manekenėmis, o ne plius dydžio. Tai liesas ir perkarusias merginas reikėtų vadinti minusinio dydžio modeliais“, – sakė R. Lawley.







   Turbūt iš tūkstančio bandymų nei viena iš mūsų neatspėtų koks yra šios manekenės hobis, o gal veikiau gyvenimo būdas. Tai yra kulinarija! Robyn gamina ne tik savo šeimai, giminėms ir draugams, ji netgi turi savo kulinarijos laidą, tai pat mergina yra parašiusi receptų knygą, o netrukus pasirodys ir jos vardinė maudymosi kostiumėlių linija.





   Plius dydžio garsių manekenių yra ir daugiau: Ashley Graham, Marquita Pring, Lizzie Miller, Tara Lynn, Candice Huffine  ir kitos. Deja, ne visoms pavyksta ilgesnį laiką išbūti apvaliųjų fronte. Pavyzdžiui, dizainerio Jeano Paulio Gaultier mūza – manekenė Crystal Renn ilgą laiką buvo giriama už drąsą paminti standartus ir didžiuotis apvaliomis formomis. Bet C. Renn vis dar kovoja su savimi ir laikosi varginančių dietų, tačiau anuomet, kai buvo plius dydžio modelis, jos karjera klostėsi sėkmingiau, nei dabar.

.

   Praėjusį mėnesį R. Lawley tapo pirmuoju reklaminiu „Ralph Lauren“ mados namų veidu. Neseniai mergina puikavosi ir ant italų „Vogue“, prancūzų „Elle“ žurnalų viršelių bei tapo „Boux Avenue“ apatinio trikotažo modeliu. Fotografas Stevenas Chee užfiksavo modelį su įvairiais maudymosi kostiumėliais prie vandenyno kranto. Tai bus pirmasis „Cosmopolitan“ viršelis, kuriame „plius“ dydžio modelis pasirodys su bikiniu. „Cosmopolitan“ mados direktorė Nicole Adolphe sako: „Robyn perteikia tai, kokia moteris iš tikrųjų yra, ir mūsų skaitytojai ja tiesiog žavisi. Ji švyti seksualumu ir ji, be abejonės, yra tikra „Cosmo“ mergaitė.“ Į kritikų nuomones Robyn nekreipia dėmesio ir teigia mylinti savo kūną. „Išmokau neklausyti to, ką kalba kiti. Aš esu stambių kaulų ir nieko negaliu sau padaryti“, - aiškina modelis. „Drabužių dizaineriai man liepdavo mesti svorį ir laikytis griežtų dietų, tačiau rezultatą pasiekti buvo labai sunku, kadangi iš prigimties esu aukšta ir plati“,  - sakė modelis praėjusį mėnesį, laidos „Good Morning America“ metu. „Norėčiau, kad dizaineriai pagaliau pradėtų į viską žiūrėti realiau ir suprastų, kas yra tikrieji jų klientai“, - pridūrė Robyn Lawley. 








   Robyn teigia, kad svarbiausia gyvenime būti laimingu, neapgaudinėti savęs, atrasti savo kelią ir nebijoti permainų: „Gaila, tačiau daugumai žmonių sunku džiaugtis savimi tokiu, koks esi. Kai išmoksti tai daryti, visos durys atsidaro savaime“- šiems manekenės žodžiams labai pritariu, juk kai įgauni pasitikėjimo ir pamilsti savo kūną bei išvaizdą gali kalnus nuversti! To tau ir linkiu. :)












6 Komentarai

  1. Labai puikus straipsnis! Buvo tikras malonumas skaityti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. SUPER!!! Tokie straipsniai labai puošia TD. Labai (!) aukšto lygio ir kokybės straipsnis. klaidų nėra, rašymo stilius perfecto, tema liux. Visada buvau už tai, kad modeliai turėtų būti stambesni, o ne minusinio dydžio. Nežinau, aš tai be gailesčio spaudžiu visas 3 reakcijas. Atspaudžiu tada. Ir vėl paspaudžiu. galėčiau, 10 kartų paspaudžiau. Puikus straipsnis, šauniai padirbėjai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dėkoju labai abiems! Tikrai smagu girdėti, jog laikas rašant straipsnį nenuėjo veltui. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. patiko !! spaudžiu visas tris reakcijas ;*

    AtsakytiPanaikinti
  5. AWESOME! Tvarkinga, naudinga, kokybiška, be klaidų, puikus išdėstymas.. Taip ir toliau! :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū ir žinoma džiaugiuosi, jog patiko! :)

    AtsakytiPanaikinti