Bananų nauda

 
Mėgstate bananus? Ar žinote kuo jie naudingi mūsų sveikatai bei grožiui? Kokių skanumynų galima iš jų lengvai ir greitai pasigaminti? Kviečiu Jus paskaityti apie bananų naudą.
SVEIKATAI

Tumblr
  • Bananai,kaip ir visi vaisiai, savyje turi vitaminą C, kuris yra galingas antioksidantas, padedantis organizmui nesenti bei padedantis kovoti su peršalimu.
  •  Dėka jame esančio vitamino E, reguliarus bananų valgymas stabdo senatvės požymius, didina odos stangrumą ir yra gera profilaktinė priemonė prieš raukšles.
  • Vitaminas PP, kurio yra bananuose, vaidina didelį vaidmenį medžiagų apykaitos procesuose, kurie vyksta organizme. 
  • Be to, bananuose yra kalio, kalcio, magnio, fosforo ir nedidelis kiekis geležies.
  •  Bananuose gausu B grupės vitaminų, tad jie gerina protinę veiklą ir susikaupimą, stiprina nervų sistemą, didina atsparumą stresui.
  • Bananai yra svarbus energijos šaltinis. Juose daug angliavandenių - sacharozės, fruktozės, gliukozės, taip pat vitaminų, mineralinių medžiagų. Du bananai suteikia pakankamai energijos 90 minučių trukmės intensyviai mankštai, todel jie yra ypač vertinami sportininkų.
  •  Bananai puikiai apsaugo mūsų kraujagysles. Šie vaisiai apsaugo ir nuo aterosklerozės.
  •  Reguliarus bananų valgymas — gera profilaktinė priemonė prieš skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opas. Ne tik pats vaisius, bet ir sultys labai naudingos gydant gastritą. Esant padidintam skrandžio rūgštingumui, bananų sultys vartojamos prieš valgį, esant normaliam - po valgio.
  •  Bananus patariama įtraukti į savo kasdieninį racioną žmonėms, sergantiems inkstų , kepenų bei tulžies pūslės ligomis.
  •  Bananuose yra daug geležies, kuri reikalinga hemoglobino gamybai, todėl jie naudingi sergant anemija - stimuliuoja hemoglobino gamybą.
  •  Bananuose yra natūrali nuotaiką kelianti medžiaga - triptofanas, todėl jie teigiamai veikia esant depresijai.
  •  Bananuose gausu skaidulinių medžiagų, kurios būtinos normaliai žarnyno veiklai palaikyti ir saugo nuo vidurių užkietėjimo.
  •  Bananai ramina skrandį, kartu su medumi padeda atstatyti normalų cukraus kiekį kraujyje, slopina pykinimą.
  • Bananai skatina žarnyno veiklą, todėl rekomenduojami sergantiesiems skrandžio opalige.
  •  Alkiui numalšinti taip pat nėra geresnio produkto už bananą! Saldžiame banano minkštime idealiai dera paprastieji ir sudėtiniai angliavandeniai. Pirmieji greitai prisodrina organizmą gliukozės, suteikia sotumo jausmą, antrieji šį pojūtį ilgina, nes lėtai juos skaido ir įsisiurbia į kraują.
  •  Mažina kraujo spaudimą ir saugo nuo širdies priepuolio.
  • Bananai gali padėti sumažinti kūno temperatūrą ir padėti atvėsti karštą vasaros dieną.
  •  Migreną neretai sukelia serotonino stygius organizme. Bananai serotonino trūkumo problemą veiksmingai išsprendžia.
  •  Bananuose esanti fruktozė sergantiems diabetu tikrai nepakenks. Be to, bananuose esančios medžiagos skatina kraujo atsinaujinimo procesus ir padeda iš organizmo pašalinti skysčių perteklių.

GROŽIUI

Bananai plaukams

                                                 Jums reikės: 2 arba 3 sunokusių bananų
Sutrinkite bananus iki piure. Galite tai padaryti šakute, galite su plakikliu. Jei tai darysite su plakikliu, galite įpilti šiek tiek vandens – tai supaprastins procesą. Sausiems plaukams ir skilinėjantiems galiukams galite įlašinti šiek tiek alyvuogių aliejaus. Užtepkite gautą masę ant plaukų ir palikite 15 minučių. Nuplaukite vandeniu ir kondicionieriumi.

Bananų kaukė

Jums reikės: 1 nedidelis bananas, 2 šaukštai šviežios grietinėlės, 1 šaukštas medaus, 1 arbatinis šaukštelis avižinių miltų. Sumaišyta masė saugoma šaldytuve 6 valandas.

Tokią kaukę užtepkite ant švarios odos, aplink akis ir ant kaklo – palikite 30 minučių. Nuplaukite vatos tamponu, suvilgytu švariu vandeniu. Galima dar nuvalyti rožių vandeniu. Tik netrinkite ir nešluostykite odos, tegul išdžiūsta natūraliu būdu.

Žaizdų gydymas:

Po vabzdžių įkandimo patrinkite banano minkštimu įkandimo vietą, tai apmalšins niežulį. Kalis, kurio yra banane, leis greičiau užgyti įbrėžimams, įpjovimams, sužeidimams, mėlynėms.

Bananinis šveitiklis:

Jums reikės: 1 sunokusio banano, 1 šaukšto cukraus, keletą lašų mėgiamo eterinio aliejaus, pagal pageidavimą.

Sutrinkite bananą, sumaišykite su cukrumi. Cukrus greitai išleidžia sultis, todėl šveitiklį naudokite iškart, kol jis nepavirto į sirupą. Prieš dušą pamasažuokite odą ir veidą, išskyrus akis, bananiniu šveitikliu. Ir viską nuplaukite šiltu vandeniu.
 http://gs.delfi.lt/images/pix/bananas-61616437.jpg

SKANIOS IDĖJOS - BANANŲ DESERTAI

Bananai ant pagaliukų


Jums reikės: Medinių iešmelių
Tumblr Bananų
Šokolado

 Perpjaukite bananus per pusę ir persmeikite puselę iešmeliu. Pamirkykite ištirpintame šokolade (galite apibarstyti pabarstukais) ir laikykite šaldytuve, kol šokoladas sustings.

 




Bananų pyragas

Frosted Banana Bars with Cinnamon Cream Cheese Frosting
Jums reikės:
1 šaukšto sviesto
2 kiaušinių


300 g miltų
Plaktos grietinėlės (papuošimui)

Plaktos grietinėlės (papuošimui) Sumaišykite pieną, cukrų, sviestą, kiaušinius ir miltus, sudėkite trintus bananus, įpilkite citrinos sulčių ir dar kartą sumaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite 45 minutes. Papuoškite plakta grietinėle.




Karameliniai bananų gabaliukai

Jums reikės:
Banana Pancake | via Facebook100 g sviesto
100 g cukraus
Griežinėliais pjaustytų bananų

Ištirpinkite sviestą ir maišydamos suberkite cukrų. Kai karamelė bus rusvai gelsvos spalvos, panardinkite joje bananų griežinėlius.










Dvispalvis kokteilis

Jums reikės:
http://www.mama.lt/Uploads/image/recipe_7804/vaisinis-kokteilis-su-rugsteles-gaidele-7804.jpg
Mango, 2 vienetai
Natūralus jogurtas, 1 šaukštas
Kivi, 6 vienetai
Medus, 1 šaukštas
Bananai, 1 vienetas
Apelsinai, 20 mililitrų

Pirmasis sluoksnis: kivi, medus, bananas ir apelsinų sultys. Tiesiog reikia viska sutrinti iki vientisos masės.
Antrasis sluoksnis: mango vaisia ir jogurtas. 
Pilkite į stiklines pirmąjį sluoksnį ir ant viršaus iš lėto supilkite antrąjį. 




Bananiniai ledai

http://receptai.iki.lt/public/media/recipes/6971/shutterstock_48215740.jpg
Jums reikės:

3 prinokę bananai
100 g cukraus

350 ml pieno
100 ml 35 rieb. grietinėlės


Bananus nulupti ir sutrinti blenderyje. bananus, pieną, grietinėlę, cukrų suplakti blenderio pagalba iki vienalytės masės. Sudėti masę į ledų gaminimo aparatą ir palikti sukti apie 30 min.
Arba supilti masę į šaldymui tinkamą indą ir pastatyti šaldiklyje 5 valandoms ir kas 20-30 min pamaišyti (arba sutrinti blenderio pagalba, kad ledai būtų vienalytės konsistencijos.




                            Skanaus!
Untitled 


_______________________
O jūs ar mėgstate bananus? :) Galbūt norėtumėte, kad aprašyčiau dar koko nors produkto naudą. (taip kaip aprašiau bananą ir citriną) ? Lauksiu pasiūlymų. Būkite sveiki ir laimingi! :)

10 Komentarai

  1. Kaip suprast dvispalvis kokteilis, jeigu jis trisspalvis? :O

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mano skrandis netoleruoja bananų ;/

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na, manau kitame straipsnyje galėtum aprašyti arbūzus, gal persikus ar kažką panašaus. O šitas straipsnelis man LABAI patiko. :)
    Bananai mano mėgstamiausiais vaisius :) Spaudžiu visas tris knopkutes :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Išdėstymas netvarkingas ir nuotraukoms trūksta estetiškumo, labai bendrą vaizdą gadina. Straipsnis labai pusėtinas ir vidutiniškas, kitą kartą pasistenk gerokai labiau.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nežinau, bet man labai patiko. Neturiu priekaištų nei išdėstymui, nei trūksta estetiškumo. Labai mėgstu tavo straipsnius! Ačiū už šį.:)

    http://fuscousmoon.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti
  6. nelabai mėgstu bananus, bet už tad straipsnis juos mėgstančioms bus tikrai padedantis. man viskas labai patiko, bet pati kai nevalgau tų banana tai žinai.. :xx

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tie įrašai su maisto produktais labai geri ir naudingi! Laukiu kitų :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai naudingas straipsnis. Galetum aprasyti obuoli

    AtsakytiPanaikinti