"DIY" - Skanios idėjos.

Kiekvienam iš mūsų, kartais užeina noras, pasigaminti ką nors skanaus savo rankomis. Dažnai matome, kaip mamos kepa tortus ar pyragus ir tiesiog daro tai, kas mūsų akiai atrodo sunku. Ne bėda! Šiame straipsnyje, pateiksiu Jums keletą nesunkių ir greitai paruošiamų skanėstų idėjų.


Šį skanėstą tikriausiai esame ragavę visi. Bet ar kada susimąstėte, kaip lengva jį pasidaryti? Tam pasigaminti tereikia tik obuolių ir cinamono. Nuplauname ir atsargiai išimame obuolio vidų. Tuomet supjaustome plonais griežinėliais ir apibarstome cinamonu. Dedame į orkaitę ir 200 laipsnių temperatūroje, kepame dvi valandas. Po vienos valandos kepimo, supjaustytus obuolius apverčiame kita puse. Be to, jeigu orkaite naudotis nemokate ar tėvai to daryti neleidžia, galite kepti ir mikrobangų krosnelėje! Paprasta ir skanu!


Tai pasigaminti tikrai nesunku! Reikės bananų, ištirpinto šokolado bei visokių pabarstukų ar kitų papuošimų. Taigi supjaustome bananus norimo dydžio, pamirkome į ištirpintą šokoladą ir apibarstome pabarstukais, kokosais, riešutais ar pan. Ir.. viskas? Taip, viskas! 


Įdomi gudrybė, tinkanti ne tik Valentino dienai. Paimame batono arba duonos riekelę ir jos viduje išpjauname širdelės formą. Keptuvėje į išpjautą vietą įmušame kiaušinį. Ir  kiaušinienė iškeps būtent širdelės formos. Dar galima ant trynio išspausti kelis lašelius pomidorų padažo ir dantų krapštuku sulieti. Širdelė bus raudona. Skanaus!


Makaronų mėgėjams - pats tas! Tereikia tik spagečių ir dešrelių. Į dešreles sukaišiojame spagečius ir verdame. Gaminimas trumpas, produktų mažai, bet skonis ir pateikimas pasakiškas! Puikia tinka vakarienei. O jeigu dar prie visa šito, pasigamintumėte mėgstamo padažo, būtų dar  skaniau!


Puiki užkandėlė iškylai! Kaip pasigaminti? Labai paprastai! Sluoksniuotą tešlą supjaustome juostelėm, sudedame kumpį ir/ar obuolius ir suvyniojame. Kepame orkaitėje apie 20 minučių. Greita, paprasta, skanu bei įdomu! 


Visa gaminimo eiga, puikiai parodyta nuotraukose. Į bandelių vidų galime įdėti kumpio, obuolių arba varškės! Labai paprastai ir greitai pagaminama bei žinoma, skanu! 


Supjaustome dešreles taip kaip parodyta nuotraukoje, dedame į keptuvę, o į dešrelių tuščią vidurį, įmušame kiaušinį. Kai visa tai iškeps, pasitelkiame fantaziją ir papuošiame iš įvairiausių žalumynų! Norint, kad tai atrodytų lyg gėlytės, iš petražolių stiebelio, padarome kotelį, o iš agurkų - lapelius. Atrodo ne tik gražiai, bet ir skaniai, tiesa?

SKANAUS!

Iki susitikimų!
Simona Š. 

8 Komentarai

  1. Super! Kaip visada nuostabus straipsnis sioje rubrikoje! Labai patiko, butinai pasinaudosiu idejomis! :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuostabus straipsnis! Laukiu nesulaukiu sekancio ;) O idejas visuomet, bent jau viena tai tikrai, isbandau :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū labai! Sekantis šios rubrikos straipsnis, artimiausiu metu turėtų pasirodyti! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Fainos idėjos, bet galėjai bent vieną savo įtraukti, su tavo pačios fotografuotom nuotraukom. Būtų įdomiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ką ką ką?
    Makaronai verda apie 8 - 10 min. Dešrelės tik 2 Kokias. Kaip taip gali būti?
    O tie bananai nesąmonė. Bandžiau, gražus melas vaizduojamas tame paveikslėly. Man slydo nuo lazdelės tas bananas... :D
    Straipsnis be kita ko patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Su tais bananais atrodo labai skaniai ir bandžiau, viskas išėjo skaniai ir fainai. Su makaronais ir dešrelėm irgi bandžiau, viskas gerai išėjo.

    AtsakytiPanaikinti