Gyvenimas pro rožinius akinius: Princesė vienai dienai




Ar vis dar prisimenate tuos laikus kai didžiąją dalį vaikystės skaitydavote knygas apie gražuoles princeses, žaidėte lėlėmis ir svajojote tapti tikromis princesėmis? Ne? O galbūt vaikystę leidote kitaip? Na manau, bent kartą pasvajojote apie tai kaip būtų nuostabu vaikščioti pūstomis suknelėmis siekiančiomis žemę ir būti nepriklausoma princese rūmuose. Skamba šiek tiek vaikiškai? Taip, bet juk kadaise tokios buvome..
Šiandieną pakalbėsime apie tai, kaip nors dienai tapti princese. Žinoma, ne tokia kaip iš pasakų.. O kokios šiuolaikinės „princesės“? Kokias mes jas galėtume įsivaizduoti? Sunkiai, tiesa?
Na, bet šiandieną norėčiau Jums papasakoti apie tai, kaip šių laikų sąlygomis bent šiek tiek pasijusti princese. Nieko nelaukę, pradedam!

Grožio salonas tavo namuose

Pirmiausia, kaip ir bet kuri save mylinti mergina turėtume pasirūpinti savo grožiu. O kaip mes tai galėtume padaryti? Ogi visai paprastai! Tereikia noro, laisvos dienos ir žinoma šypsenos tavo veidelyje, nes jei jos nebus, jokios grožio procedūros nepadės.

Gaivinanti veido kaukė
Liko visai nedaug ir Mūsų soduose obelys lūš nuo obuolių. Pasinaudodami šiais vaisiais galėtume greitai ir pigiai pasigaminti be galo paprastą gaivinančią kaukę savo veideliui. Juk vos iššokusios iš lovos norėtume atrodyti puikiai. Taigi tokia veido kauke palepinti save tikrai galėtume. Didelį obuolį plonomis skiltelėmis supjaustykite, pati atsigulkite ir obuolio skilteles išdėliokite ant veido. Po 15 minučių nuplaukite. Štai ir viskas! Paprastai, bet ne prastai!

Stiprinamoji citrinų kaukė nagams
Turbūt nemažai girdėjote apie citrinos naudą. Štai ir vėl paprasta stiprinamoji kaukė nagams pasitelkus jau minėtą citriną. Tiesiog atpjauk porą centimetro storio citrinos griežinėlių ir palaikyk juose nagus. Tokia kaukė stiprins jūsų nagelius, apsaugos nuo lūžinėjimo ir sluoksniavimosi.

Rankų odai suminkštinti
Kad rankų oda būtų minkšta ir švelni siūlau tokią kaukę: sutrinkite 1 trynį, 1 šaukštą medaus, 1 šaukštelį avižinių miltų ir įtrinkite į odą per naktį. Didesniam efektui apsimaukite pirštines. Ryte nuskalaukite rankas ir džiaukitės minkšta, bei švelnia rankų oda.

Eksperimentuok
Turbūt ne kartą esate girdėjusios jog norint švelnios ir skaisčios odos, aukštuomenės damos, anais laikais, maudydavosi piene. O posakį: balta kaip iš pieno plaukusi – girdėjote bene visos. Tokia procedūra galite pasilepinti ir Jūs. Tiesiog plaukite/skalaukite rankas su pienu ir po kiek laiko džiaukitės rezultatu! Jei Jūsų netenkina rezultatai, pasitelkusios pieną galite eksperimentuoti – įtrinkite rankas ar palaikykite jas kelias minutes įmerktas piene.

Drabužių spinta

Na, o kokia „princesė“ būsi jei nevilkėsi madingai. Taigi, ilgai nelaukusi atsidaryk savo drabužių spintą ir peržiūrėk savo drabužėlius. Jei apžvelgusi savo spintos turinį supratai, jog pusė jos - nepanaudoti rūbai – juos atidėk. Tai padariusi galėsi pasvarstyti, kodėl dar nė karto jų nebuvai apsivilkusi. Rūbus, kurių nevilkėsi gali išmesti, o likusius, kurių išmesti nesinori, o priderinti nėra prie ko – pakeisk. Idėjų rasi internete arba rubrikoje „DIY“.
O dabar belieka nuspręsti ką būtinai turėsi įsigyti ir ką vilkėti šiandien.


Idėja
  • Pirmiausia turėtum žinoti, kad tavo drabužių spintoje turi būti bent vienas elegantiškas drabužėlis. Kad ir kaip norėtum išsiskirti iš kitų, vis dėl to turėtum pagalvoti ir apie ramius vakarus giminių tarpe ir ne tik. Norint atrodyti elegantiškai užtenka neįtikėtinai nedaug – švarkelio. Toks koks tau patiktų. Paprastas, bet ne per daug. Toks su kuriuo atrodytum sau graži, o kitiem nekristų į akis „ryškūs patobulinimai“.
  • Antra, turiu puikių žinių maištaujančiai sielai. Šiemet ypač madingas grandžo stiliaus įvaizdis, kitaip tariant – kietas rokerių stilius. Taigi, jei tikrai nori išsiskirti iš minios, tavo spintoje turėtų kabėti ne vienas šio stiliaus drabužėlis. Languoti marškiniai, plėšyti džinsai ar šortai, o taip pat ir „išskirtinė šukuosena“ – suvelti plaukai, neatskiriama šio įvaizdžio dalis. Grandžo stiliaus įvaizdžiui tiks viskas kas apiplyšę ir panešiota, taigi, pernelyg neraukyk nosies dėl savo drabužių tvarkos ar kokybės. Šis stilius tuo ir išsiskiria – jis gana keistokas, bet grandžo stiliaus muzikos gerbėjams turbūt tikra palaima.
  • Na, o jei esi žymiai švelnesnė asmenybė, tau tereikia į savo spintos turinį įnešti gaivių spalvų. Tiks švelnios pastelinės suknelės ar palaidinukės. Na, o nenukrypstant nuo griežtų mados tendencijų turėtum žinoti, jog šiuo metu ypatingai madingos šaltos spalvos.
  • O svarbiausia, renkis taip, jog drabužiai atspindėtų tavo nuotaiką! Juk jeigu tiesiog nenustygsti vietoje, o šypsena iki ausų, jos neturėtų užgožti tamsūs ir masyvūs drabužiai. Taigi, čiupk drabužėlį kuris atitinka tavo nuotaiką ir lekiam tolyn!

Atmosfera

Norint pasijusti tarsi princese turėtum pasirūpinti puikia atmosfera. Kad ir vienai dienai, pažaisk su savo kambario dekoracijomis. Galbūt tai bus įmantrūs raštai ant sienų, o gal būt nuostabios užuolaidos kurios tau sukelia šypseną. Užtenka vos šiek tiek, o jausiesi visai kitaip.
Na, o jeigu savo kambario „gadinti“ nesinori, pasikvietusi draugų tiesiog nueik į artimiausią kavinę. Juk užtenka paprasto pokalbio su draugais ir jausiesi išties geriau. O jei, vis dėl to, visi draugai būtų ypatingai užsiėmę, susirask kuo keisčiausią veiklą. Juk šiandien mūsų tikslas – viską apversti aukštyn kojom, tiesa? Galbūt griebk siuvimo reikmenis ir išsiuvinėk atviruką.. O gal išbandysi dekupažą ar piešimą? Tai nė kiek nekeista? Tada išlankstyk tūkstantį origami gervių ir sugalvok norą...

Prisiminimų vakaras

Skamba nuobodžiai, a? Bet pabandyti verta. Pasiimk senus nuotraukų albumus, raštelius, laiškelius, senas užrašų knygutes kuriose telpa „visas tavo pamokų gyvenimas“. Pasiimk dienoraštį, na, o jei jo nerašai, tada pradėk. Nesvarbu ar vienai dienai, ar savaitei, tiesiog rašyk savo įspūdžius, giliausius prisiminimus. Pamatysi kaip veide iškart pasirodys šypsena. Perskaityk senas žinutes, elektroninius laiškus – pamatysi kiek daug visko praleista. Bemat atrasi ką nors naujo. Ištrink viską kas tau primena nemalonius įvykius. Žinutes, išmesk laiškus, išplėšk iš gyvenimo skaudžius prisiminimus ir toliau gyvenk be rūpesčių.. Galbūt išplėšk dienoraščio lapus kurie tau primena JĮ ar kokį kitą baisų įvykį. Sudegink. Juk tik atsikračiusi praeities šmėklų galėsi gyventi toliau. Na, o kad toks vakaras netaptų jau seniai „išverktų ašarų“ vakaru, pagyvink jį. Iškepk sausainių, pyragą kuriuo pavaišintum savo šeimą. Nėra gerai, jei visą gyvenimą linksminsiesi ir nė kiek nepriversi susimąstyti savęs dėl vieno ar kito dalyko.

Tiek šiai dienai. Iki kito karto mielieji!



16 Komentarai

  1. Nelabai patiko, nes nuobodokas. Ir pavadinimas be ryšio..

    AtsakytiPanaikinti
  2. O man labai patiko! Labai laukiau šios rubrikos straipsnio ir štai, sulaukiau. :) Dažniausiai žodį "princesė", mes įsivaizduojame labai prabangiai. Bet pvz.: pasitelkiant tavo idėjas, galima tapti puikia princese. :) Nebuvo nuobodu, skaičiau su susidomėjimu. Ačiū, spaudžiu visas tris reakcijas. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonime, galejai placiau papasakoti, kas negerai. :)
    Simona, kaip smagu jog yra laukianciu mano rubrikos, labai dziaugiuosi jog patiko! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ir man labai patiko!! Fainutis toks straipsnis :) Spaudžiu visas tris reakcijas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gabija, dekui, malonu, kad patiko! :))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Man taip pat labai patiko šis straipsnis :) Toks, toks... Net nežinau koks. Įkvepiantis (turbūt šis žodis labiausiai tinka). Įkvepiantis nors vieną dieną pasijausti kaip princesei :) Skaičiau su šypsena veide. Šaunuolė :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Man taip pat patiko! :) Nelabai ilgas, aiškus ir suprantamas. Nėra jokių beverčių žodžių, nereikalingų sakinių, kurie prailgintų straipsnį. :))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Na atsiprašau, man ne prie širdies šitas. Ta prasme, LABAI vaikiškas. Man 16 metų, tai visi tie reikalai su princesėm labai trenktai atrodo. Šiaip pati mintis tai tikrai puiki, tik galėjai ją pateikti kitaip, kad ne tik 12-13m. mergaitėms tiktų. Dar vienas misusas- išdėstymas. PAsirink kitas teksto lygiuotes, tas, kur tekstas lygus gaunasi iš abiejų pusių. Su paveiksliukais viskas puiku. Labiausiai man patiko ta straipsnio dalis "idėja", neturiu prie ko prikibti. Tikrai gerai dėstai mintis. Tik kitą kartą kiek kitaip pateik panašias idėjas ir pasirink kitas teksto lygiuotes. :) Sėkmės tobulėjant! Spaudžiu naudinga. :p

    AtsakytiPanaikinti
  9. P.S. Man ši rubrika taip pat labai patinka, norėčiau prisijungti kada. :P

    AtsakytiPanaikinti
  10. Gintarija, dėkui už pastabas, pasistengsiu atsižvelgti į nuomonę, bet juk ne visiem ir visada įtiksiu. :)
    Gabija, Agota, ačiū, džiaugiuosi jog patiko! :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. man patiko, ir nemanau, kad reikia kabintis prie tokiu menkniekiu kaip isdestymas. beje, Gintarija, "princese" zodis cia pavartotas perkeltine prasme (tiek as supratau). Man patiko pavadinimas, Nijoles straipsniai visada saunus ir siaip ji atrodo mielas ir draugiskas zmogus. zodziu, saunuole!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Liudna, ačiū už gražius žodžius, malonu, jog patiko! :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Man patiko. Tu esi labai nuoširdus žmogutis ir tai tikrai matosi iš tavo straipsnių, o su tomis įdėjomis buvo viskas - dar šauniau.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Estera, dekui, kaip dziaugiuosi, kad patiko! :))

    AtsakytiPanaikinti
  15. Turiu idėja gal kas nori parašyti apie veganizma ?

    AtsakytiPanaikinti