"Gyvenk sveikai" - kai norisi ko nors..

Mums visoms tikrai pažįstamas jausmas, kai kažko nori taip, kad net silpna darosi, tačiau ne visada žinome ką tai reiškia ir kaip tą jausmą nuslopinti. Tikiuosi paskaičiusios šį straipsnį, rasite atsakymus į save neraminančius klausimus.

Ką reiškia, jei norisi ko nors...

AŠTRAUS

Tikriausiai: tau trūksta cinko. Jei nuolat jautiesi vangi, apsnūdusi, aštrūs prieskoniai tave veikia kaip energijos bomba.
Pasitaisyk! Dieną mėgink valgyti reguliariai, kas tris valandas. Reikalaudamas ko nors aštraus, tavo organizmas parodo, kad turi valgyti daugiau baltymų. Jų gausu riešutuose, įvairiuose sėklose, riešutų svieste (patariu jį tepti ne ant duonos, o ant ryžių paplotėlių, mat šie taip pat baltymingi!)


SŪRAUS

Tikriausiai:pastaruoju metu teko susidurti su daug aktyvios fizinės veiklos, nes tuo metu suspartėja medžiagų apykaita, ir kartu su prakaitu iš organizmo pasišalina druskos. Tai ypač aktualu karštą vasaros dieną.Galimas ir kitas variantas-tu bandai pakelti sau nuotaiką arba jautiesi nekontroliuojanti situacijos.
Pasitaisyk!  nenumaldomą sūraus troškimą geriausiai padeda numalšinti  natūralus didesnės mineralizacijos vanduo, vitaminas C (kur jo rasti manau žinai, taigi neberašysiu), kalis. Jo gausu figose, razinose. Šios medžiagos padeda susitelkti. Kiti naudingi dalykai, tai meditacija ir tinkama kvėpavimo technika.


SALDAUS

Tikriausiai: tave kamuoja stresas. Cukrus padeda įveikti spaudimą. Taip pat gali būti, kad tavo kraujyje sumažėjo gliukozės. Jei saldumynų norisi dažnai, tikėtina, kad tau hipoglemija(kraujyje pernelyg mažai gliukozės). Taip dažnai nutinka, jei yra laikomasi griežtos dietos.
Pasitaisyk! geriausiai šį poreikį  numalšins juodasis šokoladas. Tik jokiu būdu ne saldžios bandelės.Taip pat ėjimas pėstute. Gili saldumynus keisti vaisiais, ląstelienos gausiais produktais: pupelėmis ir kitomis ankštinėmis daržovėmis.



IŠ MĖSOS

Tikriausiai: tai geležies trūkumo ženklas. Tai labai aktualu pavasarį, mat per žiemą išnaudojame beveik visą organizme sukauptą geležį.
Pasitaisyk! Valgyk maistą, kuriame gausu geležies. Tai ankštinės daržovės, jautiena, obuoliai. Taip pat mėsa turėtų sudaryti 15% tavo dienos raciono. Organizmui pasisavinti geležį padeda vitaminas C, taigi valgyk citrusinius vaisius, raudonuosius pipirus, pomidorus, uogas.

ŠOKOLADINIO

Tikriausiai: tau trūksta magnio. Šokolade šio mineralo gausu, taigi turbūt taip organizmas bando kompensuoti medžiagos trūkumą.
Pasitaisyk! Pasiruošk natūralios kakavos arba suvalgyk gabalėlį juodojo šokolado (ne kokio kito!). Kiti rekomenduojami produktai: sėklos, žuvis, lapinės daržovės.



IŠ MILTŲ

 Tikriausiai: tavo prasta nuotaika. Angliavandeniai skatina skatina organizmą gaminti hormoną, kuris sukelia laimės jausmą. Jei esi ištikta streso, tikėtina, kad kaip tik to tau ir trūksta.
Pasitaisyk! Rinkis viso grūdo produktus. Tai moliūgai, avižų košė, pupelės, ryžiai.



SU KOFEINU

Tikriausiai: nuobodžiauji, esi pavargusi arba pratusi gerti kavą. Verta sunerimti, jei kavos įsigeidi apimta streso.
Pasitaisyk! Turbūt tau nereikia kavos teikiamos energijos. Tikėtina, kad tavo organizmas patyrė dehidrataciją (skysčių praradimas). Užuot gėrusi kavą, išgerk stiklinę vandens.




IŠ SŪRIO

Tikriausiai: tau trūksta riebalų rūgščių.
Pasitaisyk! Valgyk riešutus, lašišą, linų sėmenų aliejų. Gali vartoti papildus, kuriuose gausu Omega 3 riebalų rūgščių. 


Tikiuosi šis straipsnis jums bus naudingas ir padės jums lengviau pažinti savo organizmą.

Šaltiniai:
Žurnalas "Cosmopolitan"
Naujienų portalas "Delfi.lt"

14 Komentarai

  1. Hahaha. O man saldaus norisi prieš ,,Raudonojo debesėlio'' dienas :D O straipsnis tvarkingas ir aiškus. Tokie man ir patinka. Šaunuolė :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Viskas man patiko! Tvarkinga, aišku :) Šaunuolė. Spaudžiu visas tris knopkes! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Malonu, kad patiko straipsnis! :) Ačiū. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O šis straipsnis kartais ne is Cosmopolitan?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Informacijos yra ir iš cosmo. :) Apačioje parašyta. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kai iš pradžių bendram TD čiate rašei, kad šita tema rašysi straipsnį, pagalvojau, kad gausis kažkas tragiško. Bet, žinai, gavosi puikiai! Šaunuolė, tikrai labai gerai padirbėjai, nenuvalkiota tema, nėra gramatinių klaidų. Trumpas, lengvas, bet labai informatyvus straipsnis. Tvarkingas išdėstymas, patrauklu akiai. Ačiū. Super straipsnis :) Man labai patiko, visos 3 reakcijos jau nuspaustos :) Taip ir toliau!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Malonu. :) Veide iškart atsirado šypsena, kurios reikėjo. :) Ačiū. :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. O tavo indėlis į straipsnį koks? Paspaudei Copy+Paste mygtuką? Eik tu sau kokia šaunuolė! Stebėsiuosi jei netapsi mėnesio rašytoja!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Anonime, Visų pirma aš negaliu sugalvoti ką reiškia jei nrisi to ar ano. Neesu aš mokslininkas koks. ;D Tad savaime aišku visus pateikta informacija bus panaši. Naudojausi info iš Cosmo žurnalo, pildžiau ją delfi rasta info, pridėjau savo pavyzdžių, taip pat savų tų pagrindinių produktų. :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ištikrujų tavo straipsnis labai patiko . :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. trumpas laiskelis TD komandai ir skaitytojams:
    nezinau kodel. bet TD nebesijauciu gerai. manau kad daugelis skaitytoju- taip pat. Rasytojos. jos irgi po truputi iseina. Visi tapo tokie kritiski... po kiekvienu straipsniu- piktas komentaras, jei ir nepiktas, ai kritikuojantis, ir del tokiu mazmoziu kaip izdestymas, sriftas. taip, ir man ne visi straipsniai prie sirdies, bet... suprantu zmogu, kuris, parases straipsni, idejes darbo ir laiko, gauna negraziu atsiliepimu. pasidaro liudna. jei nepatinka- nekomentuok, arba jei jau nori tai padaryti- stenkis priekaistus ireiksti graziai.
    suarsejo ir rasytojos. nepykstu, kad nebe tokios aktyvios, juk vasara, suprantama. bet keista, kuomet rasytoja paraso 1 straipsni i menesi. kad ir koks jis geras.
    tiesiod... man TD nebe toks jaukus. daug ka pasako ir TD susitikimas- nuspresta buvo daryti kaune, bet tiek nedaug tu kaunietuku atejo. ir ne vienos skaitytojos...
    Tiesiog, nezinau ka siu kmentaru norejau pasakyti, tik reikejo isipasakoti

    AtsakytiPanaikinti
  12. Straipsnis tikrai puikus ir naudingas! Esu net girdejusi apie tai ko truksta jei norisi muilo krimstelt :D
    O zmoguciui kuris pasirase "Liudna", is dalies tau pritariu. Del priekaistu ir del skaitytoju. Turbut ne vienas pastebejo, kad kazko truksta. Bet TD komanda stengiasi, kad nieko netruktu, todel, kad ir kaip bebutu, manau jog begant laikui viskas susitvarkys. :)))

    AtsakytiPanaikinti
  13. Liudna, tikrai labai pritariu tau. Nemalonu po savo straipsniu susilaukti nemalonių komenmtarų. Nuotaika sugenda visai dienai. Nesakau, kad visiems straipsniai turi patikti, bet gali savo nuomonę pareikšt gražiai, švelniai..

    AtsakytiPanaikinti