Lūpų priežiūra

 

Graži šypsena kiekvienos merginos ginklas. Bėgant laikui pastebime, kad lūpos išsausėja, sutrūkinėja, nebeatrodo taip žaviai. Kaip padėti savo lūpoms, kad jos ir vėl būtų švelnios ir gundančios? 

PATARIMAI

    Fotografii din cronologie | via Facebook
  • Daugeliui lūpos džiūsta šaltu ir vėjuotu oru, arba šviečiant ryškiai saulei. Paprasčiausia išeitis yra dažnas gėrimas. Su savimi nešiokitės mažą vandens buteliuką, kad esant reikalui galėtumėte atsigerti ir sudrėkinti lūpas.
  • Prieš einant į lauką lūpas visada patepkite vazelinu arba balzamu. Tai apsaugos lūpas nuo skilinėjimo ir išsausėjimo.
  • Sausėjančias lūpas visada norisi apsilaižyti, atrodo, kad tada jos bus sudrėkintos. To kaip tik nereikėtų daryti, nes tokiu būtų nuo jų yra pašalinama natūrali vandens-riebalų plėvelė.
  • Lūpoms labai kenkia įprotis jas gandžioti - nuolat traumuojama gleivinė. Lūpos tampa žaizdotos ir suskeldėjusios. Bėgant laikui, gali išsivystyti ir rimtas susirgimas. (leukoplakija).
  • Lūpos gali išsausėti, šerpetoti ir skylinėti dėl vitaminų trūkumų. To išvengti padės kremai su vitaminu A ir E. Galite naudoti ir skirtus veidui, bet geriau jeigu jie būtų skirti būtent lūpoms. Tokie kremai greičiau įsigeria ir išsiskiria maloniu skoniu.
  • Jeigu tokių kremų naudojimas nepasiteisina į savo maisto racioną įtraukite daugiau produktų turinčių vitamino A. Dažniau gaminkite salotas iš morkų, valgykite žaliosios paprikos, oranžinių vaisių. Taip pat vertėtų vartoti pieno produktus ir kiaušinius.
  • Lūpoms išlikti lygioms ir švelnios, gali padėti ir kiekvieną dieną jas suvilgant kokių nors vaisių ar uogų sultimis.
  • Lūpų kampučių suskilinėjimas dažnai susijęs su vitamino B trūkumu. B grupės vitaminų yra žuvyje, kiaušiniuose, piene,  žalialapėse daržovėse, sūryje, moliūgų sėklose, alaus mielėse, kviečių sėlenose.
  • Rytais ir vakarais, kai tepatės veidą kremu, nepamirškite vazelinu palepinti lūpų – tai apsaugos jas nuo sausėjimo ir įtrūkimų.
  • Keletą kartų per savaitę pamasažuokite lūpas drėgnu dantų šepetėliu – taip nušveisite negyvas odos ląsteles, tad lūpos bus švelnesnės.  
  •  Suskeldėjusioms ir šerpetojančioms lūpoms padės ramunėlių žiedų nuoviras. Kelis kartus per dieną nuoviru suvilgytu vatos gabalėliu švelniai pamasažuokite lūpas.
  • Įpraskite nakčiai lūpas patepti alyvuogių aliejumi.


NATŪRALIOS KAUKĖS LŪPOMS  

Nepamirškite savo lūpų palepinti natūraliomis kaukėmis. Pateikiu keletą paprastų kaukių receptų, kurias galėsite pasigaminti namuose.




http://g3.dcdn.lt/images/pix/medus-61138191.jpg
Medaus kaukė (labai paprasta)

Užtepkite medaus ant lūpų ir po 10 - 15 minučių nuvalykite ir nuplaukite, arba aplaižykite lūpas. Šią kaukę uždėkite 1 - 2 kartus savaitėje. Galite pridėti šiek tiek augalinio aliejaus (2 - 3 lašus).







Agurkų kaukė
  
http://www.edibleharmony.com/wp-content/uploads/2012/07/file0001512015307.jpg Dabar pats agurkų sezonas, todėl šią kaukę pasidaryti bus labai paprasta. Paimkite keletą griežinėlių agurko, sutrinkite per smulkią tarką ir pridėti 1 arbatinį šaukštelį saulėgrąžų aliejaus. Užtepkite ant lūpų ir nuplaukite po 15 - 20 minučių.







Vaisių, daržovių arba uogų kaukė

http://www.manosveikata.lt/resources/_catalog/fruits-and-vegetables3.jpgKad pasigamintum kaukę, tau reikės sviesto ir kurio nors produkto iš šio sąrašo: obuolio, banano, abrikoso, meliono, agrasto, kivi, morkos, agurko, moliūgo. Iš esmės tiks praktiškai bet kurios daržovės ar vaisiai. Vengti reikėtų tik citrinos, nes ji gali išsausinti odą. Kaukė paruošiama labai paprastai: pusę šaukštelio sviesto sumaišyk su šaukšteliu smulkiai tarkuotos pasirinktos daržovės ar vaisiaus. Paruoštą mišinį užtepk ant lūpų ir palaikyk 15 minučių. Vaisių bei daržovių kaukės puikiai maitina, drėkina ir minkština lūpas. 

Grietinės kaukė
http://gs.delfi.lt/images/pix/file42964637_785da4d5.jpg
1 arbatinis šaukštelis grietinės + 3 lašeliai citrinos sulčių + 3 lašeliai augalinio aliejaus.Užtepti ant lūpų ir laikyti 15 - 20 minučių.








Varškės kaukė
http://www.gileskromelis.lt/uploadfoto/prekes/big/Petroniu_saldaus_pieno_varske_giles_kromelis_ukininku_produkcija_ag.jpg

Iš varškės galima pasigaminti puikią maitinamąją ir minkštinančią kaukę. Kaukės pagaminimui reikės pusės arbatinio šaukštelio riebios varškės ir šaukštelio grietinėlės, pieno, aliejaus (bet kokio) arba sulčių (agurkų arba morkų). Ant lūpų kaukė tepama storu sluoksniu ir laikoma 15 minučių.




Nepatingėkite pasinaudoti šiais patarimais ir džiaukitės gražiomis lūpomis. Saldžių bučinių! :)
 Untitled

2 Komentarai

  1. trumpas laiskelis TD komandai ir skaitytojams:
    nezinau kodel. bet TD nebesijauciu gerai. manau kad daugelis skaitytoju- taip pat. Rasytojos. jos irgi po truputi iseina. Visi tapo tokie kritiski... po kiekvienu straipsniu- piktas komentaras, jei ir nepiktas, ai kritikuojantis, ir del tokiu mazmoziu kaip izdestymas, sriftas. taip, ir man ne visi straipsniai prie sirdies, bet... suprantu zmogu, kuris, parases straipsni, idejes darbo ir laiko, gauna negraziu atsiliepimu. pasidaro liudna. jei nepatinka- nekomentuok, arba jei jau nori tai padaryti- stenkis priekaistus ireiksti graziai.
    suarsejo ir rasytojos. nepykstu, kad nebe tokios aktyvios, juk vasara, suprantama. bet keista, kuomet rasytoja paraso 1 straipsni i menesi. kad ir koks jis geras.
    tiesiod... man TD nebe toks jaukus. daug ka pasako ir TD susitikimas- nuspresta buvo daryti kaune, bet tiek nedaug tu kaunietuku atejo. ir ne vienos skaitytojos...
    Tiesiog, nezinau ka siu kmentaru norejau pasakyti, tik reikejo isipasakoti.
    -------------------
    o straipsnis- saunuole, Liucija! man patiko, gal tik pastaruoju metu daug tokiu panasiu randu siame blog'e, bet ikrai naudingas straipsnelis:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Straipsnis patiko :) Na, o man labiausiai patinka medaus kaukė :) Ir skani, ir veiksminga :) Kai netingiu kelis kartus į dieną ją pasidarau :)

    AtsakytiPanaikinti