Maljorka - atostogų rojus!

Sveikos gyvos! Galvojau ką paveikti? Ir štai, reikia parašyti straipsnį!
Parašysiu trumpą straipsnelį apie savo svajonę, kuriai taupau pinigus - Maljorką!
Pagrindinė kalba - ispanų.
Sostinė - Palma de Mallorca.
Religija - katalikų.
Maljorka - Ispanijos kurortas, sala Viduržemio jūroje, Balearų salyne. Tai didžiausia šio salyno, bei Ispanijos sala. Sala kalnuota, žiemą ten vėsoka ir drėgna, o vasarą - karšta ir sausa. Maljorka yra labai populiarus kurortas. Į Maljorką važiuoja žmonės iš viso pasaulio. Per metus salą aplanko apie 20 milijonų turistų. Daugiausia turistų būna vasarą, liepos - rugpjūčio mėnesiais. Ši vieta nusėta visokio stiliaus paplūdimiais. Gali sėdėti ten, kur šimtai žmonių, gražių kūnų, ten, kur sunku padėti koją, bet taip pat gali pasirinkti atokią vietą, kur esi su keliomis asmenybėmis, o galbūt - vienas.
Poilsiautojus labiausiai žavi nuostabūs vaizdai, gamta. Fotografams tai gardus kąsnelis. Galima padaryti įspūdingų nuotraukų, kartu pasigrožėti vaizdais ir pailsėti. Maljorkoje gausu lankytinų vietų. Keletas iš jų tai: Soller botanikos sodas, Maljorkos urvai, Maljorkos pramogų parkai, Deia kaimelis, Soller miestas, Maljorkos Palma, Alkudijos senamiestis, La Granja, Valdemosa, Polentija, Kaktusų sodas - Botanicactus, Formentoro pusiasalis, Santueli tvirtovė. Daugiau apie šias vietas galite pasiskaityti internete.
Labai nuostabiai atrodo vanduo. Jūros vanduo, iš nuotraukų, atrodo neišpasakytai švarus ir mėlynas.
Esu girdėjusi tokį pasakymą, kalbėjosi žmonės grįžę iš ten ir jie pasakė: "Rojus žemėje". Na, nežinau ar tai visiška tiesa, bet pasižiūrėjus nuotraukas ir išgirdus pasakojimus, tikrai susidaro panaši nuomonė.
Kadangi vasarą ten karšta, per dieną reikia išgerti bent 3-5 litrus negazuoto vandens arba sulčių. Visada vaikščioti su galvos apdangalu. akinius nuo saulės ir teptis kremu nuo saulės spindulių. Nepatartina ilgai degintis, nes ten saulė gerai "ima".
Į Maljorą visi skrenda lėktuvu. Tai gana greita ir patogu.
Vidutiniškai 280 dienų, Maljorkoje šviečia saulė. Tai saulės spinduliais apgobta šalis. Vasarą, Maljorkoje įdegti vienas juokas. Tik reikia saugotis, kad "neperdegtum".
Kiek esu girdėjusi nuomonių iš žmonių, kurie lankėsi Maljorkoje, atsiliepimai tik geri. Galbūt ir reikia pinigų, bet ne per daugiausiai, o ir dėl tokio vaizdo, tokios kelionės, manau negaila tų pinigėlių.
Tikrai panašu į rojų žemėje...





Nuostabūs vaizdai, nuostabi jūra, daug žmonių, daug lankytinų vietų, karštos dienos, karštos naktys, žydras vanduo, palmės ir visi kiti malonumai... Tai pamatyti gali nuvykusi į Maljorką, į rojų žemėje!

Na, tai kaip ir sakiau straipsnis trumpas. Tikiuosi patiko, jei ne - rašykit klaidas.
                                                                                                      Myliu, bučiuoju, iki :D :)*

11 Komentarai

  1. Labai puikus straipsnis, ir labai nuostabi salis, pati ten buvau ir nesigailiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. ruty, tai sala, ne salis

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man patiko! Viskas buvo puikiai ir parašyta nemažai ir įdomiai, šaunus straipsnis. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man taip pat patiko straipsnelis, is tiesu nuostabus kampelis atostogoms! Siek tiek patarsiu tau del panasiu straipsniu: ten kur buvo greita informacija apie Maljorka(pagrindine kalba, sostine, religija) - sekanti karta galetum kaip nors isskirti, t.y. padaryti kitokia srifto spalva ar srifto fona pakeisti. :) Man asmeniskai smagu butu buve jei kaip nors bent po viena sakinuka apie kiekviena lankytina (ar bent svarbiausia) vieta parasyti. Tiesiog kaip nors ikomponuoti. :) O taip pat, sove ideja, jog prie kiekvienos nuotraukos kurias idejai parasyti po koki fakta apie sia sala. Tai tiek norejau pasakyti, nes linkiu tau tobuleti, o man labai patinka tavo rasymo stilius. Sekmes! :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiūūū!!! :))) Net nesitikėjau, kad patiks taip... :P galvojau, kad per trumpas straipsnis bus... :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nea, straipsnis kaip tik, informacijos man pilnai uzteko! :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Anonime - tai, taip... Čia nuotraukos svarbiausia... :DD

    AtsakytiPanaikinti
  8. Anonime - tai, taip... Čia nuotraukos svarbiausia... :DD

    AtsakytiPanaikinti