TD virtuvėlė: Tegyvuoja morkos!

Gabija Č.

Morka ne tik skani, bet ir labai sveika daržovė. Morkose apstu beta karotino, kurį organizmas paverčia vitaminu A. Taip pat morkos gerina regėjimą, gydo nuo vištakumo - nematymo prieblandoje.



      Morkų pyragas.

      Reikės:
  • 1 kiaušinio
  • 150g cukraus
  • 200g miltų 
  • 300g morkų
  • 1 a.š. sodos
  • 1 v.š. margarino
     Gaminimas:
     Kiaušinį gerai išplakite su cukrumi. Sudėkite sutarkuotas morkas ir margariną. Vėl viską gerai išmaišykite. Tuomet supilkite miltus ir trupučiu acto nugesintą sodą. Viską išmaišykite, pilkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite 35min. 



    Keptos morkos

     Reikės:
  • 1kg morkų
  • 2 v.š. rudojo cukraus
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1vnt. apelsino
  • 1vnt. aitriosios paprikos
  • 1vnt. imbiero
  • 2 v.š. skrudintų riešutų
  • 3 skiltelių česnakų
  • 2vnt. cinamono lazdelių
  • 2vnt. lauro lapų
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. juodųjų pipirų
     Gaminimas:
     Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Morkas nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Apelsiną nušveiskite šepetėliu, nulupkite ir iš minkštimo išspaustas sultis sumaišykite su aliejumi. Aitriąją papriką ir imbierą sukapokite. Česnako skilteles sukapokite ir sumaišykite su riešutais. Morkų gabalėlius berkite į keraminį kepimo indą, ant viršaus pilkite aliejaus ir apelsinų sulčių mišinį, berkite kapotas paprika, imbierus, česnakus ir riešutus. Viduryje „užkaskite“ cinamonų lazdeles, laurų lapelius, morkas apibarstykite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir ruduoju cukrumi. Uždenkite aliuminio folija ir pašaukite 40 min. į orkaitę.


     Sumuštiniai su agurkais ir morkomis

     Reikės:
  •  1vnt. morkos
  •  1vnt. agurko
  •  200g ožkos pieno sūrio 
  •  50g natūralaus jogurto
  •  1 pakelio trapučių
     Gaminimas:
     Morką nuskuskite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Agurką supjaustykite šiaudeliais. Ožkos pieno sūrį išsukite su jogurtu, aptepkite trapučius ir dėkite agurkų šiaudelius, morkų juosteles.


    Morkų blyneliai

     Reikės:
  • 2 vidutinio dydžio smulkiai tarkuotų morkų
  • 1 puodelio miltų
  • 1 puodelio pieno
  • 1 kiaušinio
  • 1/2 puodelio rudojo cukraus
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio malto cinamono
  • 1 šaukštelio sviesto
  • 1/2 šaukštelio malto muskato riešuto
   Gaminimas:
  Morkas nuskuskite ir sutarkuokite. Kitame dubenėlyje kiaušinius išsukite su cukrumi. Iš lėto pilkite pieną ir berkite miltus, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite morkas, suberkite maltą muskato riešutą, cinamoną ir išmaišykite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir kepkite ant vidutinės ugnies. 




0 Komentarai