11 dalykų, kuriuos pravartu turėti kosmetinėje


Be telefono, raktų ir piniginės, kosmetinė yra dar vienas daiktas, kurį po ranka turi kiekviena save gerbianti mergina. O jeigu ir neturi, tuomet būtinai rasite bent keletą makiažo priemonių "plaukiojančių" jos rankinėje.
 Tai privalu - juk bet kur - mokykloje, darbe, mieste gali užklupti kokia nors netikėta "grožio katastrofa"...
  Nesvarbu kokia tavo kosmetinė - nedidukė ar talpi, nuolat po ranka ar retai matanti dienos šviesą - joje turi būti keletas daiktų, gelbstinčių įvairiose situacijoje ir praverčiančių net ir toms merginoms, kurios dažytis nemėgsta.
1. Kompaktinė pudra. Jeigu tavo oda linkusi riebaluotis ar rausti, tačiau nemėgsti slėptis po sluoksniu skystos pudros, tai - geriausia išeitis. Jei pastebi, kad dienai įpusėjus nosis ar kakta pradeda blizgėti, jaučiasi nemalonus riebumas, tiesiog šiek tiek pasipudruok, ir pudra sugers riebalus ir suvienodins odos spalvą. Tik būk atsargi - nuolat naudojama kompaktinė pudra sausina odą.
2.Lūpų balzamas. Tavo lūpoms pražūtingas ne tik viduržiemio šaltis, bet ir kaitri saulė. tad būk tikra, jog su savimi visada turi kvapnaus lūpų balzamo (kuris beje, gali atstoti ir lūpų blizgį) su SPF filtru. Lūpų balzamas yra tas produktas, kurį perkant pravartu paišlaidauti ir paieškoti kokybiško, natūralaus.
3.Dezoderantas. Šis dalykas iš gelbės po kūno kultūros pamokų ar pasportavus kad vėl jaustumeisi šviežiai.
4.Plaukų segtukai ir gumytės. Rytą atėjus į mokyklą su palaidais plaukais, dienai įpusėjus jie gali imti erzinti. Tokiu atveju imkis griežtų tramdomųjų priemonių: visada turėk plaukų aksesuarų po ranka.
5. Veidrodėlis. Ne veltui sakoma, jog tai geriausias merginos draugas... Nors, žinoma, jeigu jo po ranka neturi, jį puikiai atstos nuoširdi draugė!
6. Rankų losjonas. Rankų sausumas dažniausiai vargina žiemą, suskeldėjusi rankų oda ne tik tampa skausminga, bet ir atrodo neestetiškai. Pačiai tekdavo patirti, kai ryte pasitepus rankas kremu, po pietų jos jau būdavo beviltiškai išsausėjusios, šiurkščios, todėl tekdavo slėpti jas rankovėse. Kremą ar losjoną pravartu naudoti ne tik žiemą, bet ir vasarą, nes nuolat maitinant odą galima išvengti tolesnių problemų.
7. Guma arba mėtinės pastilės. Nežinai kaip kitiems, bet man labai patinka gaivos jausmas burnoje, koks būna kątik išsivalius dantis. Tačiau pavalgius mokykloje nepuolu tuojau pat valytis dantų (nes turbūt būčiau palaikyta "keistoka"), todėl gaivos pojūtį padės palaikyti guma arba pastilės.
8. Maskuojamoji priemonė. Jeigu gamta tavęs neapdovanojo tobula oda, veikiausiai kartas nuo karto ant veido pastebi spalvos nelygumų, patamsėjusius paakius ar spuogus. Daugelis merginų išdygusius spuogus slepia po storesniu sluoksniu pudros, tačiau, deja, tai dažniau pridaro daugiau žalos negu naudos. Odos nelygumams maskuoti geriau tinka specialus pieštukas, kuris yra lengvesnės tekstūros, neužkemša porų ir atrodo natūraliau.
9. Servetėlės makiažui valyti. Neįtikėtina, tačiau nors tai yra vienas būtiniausių dalykų, daugelis merginų tai pamiršta. Servetėles turėti pravartu, nes dienai bėgant makiažas, ypač vakarinis, gali susigadinti.
10. Nedidelis buteliukas kvepalų Jeigu ryte pasikvėpinus po keleto valandų aromatas išblėsta, galėsi jį vėl atgaivinti. Miniatiūrinių kelioninių kvepalų buteliukų galima rasti parfumerijos parduotuvėse.
11. Nagų žirklutės Jeigu dienos eigoje nutiks taip, kad nulūš nagas, nemalonus jausmas gali sugadinti visą popietę, todėl visada būk pasiruošusi.

Tiek šįkart, o ką jūs dar pridėtumėte prie šio sąrašo?

-Akvilė

7 Komentarai

  1. Su viskuo sutinku :) Dar patarčiau kosmetinėje laikyti mažą plaukų šepetį, įklotų/tamponų (atsargumo dėlei). :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pritariu Aušrinei :D Tik dar aš nešiojuosi nagų dildę :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Seniai matyti tavo straipsniai, bendravarde! :D Džiugu, kad vėl rašai. :) Straipsnis labai geras. Ir kaip tik laiku, nes visai neseniai mąsčiau kokių dalykų tikrai reikėtų toj kosmetinėj, nešantis į mokyklą. Ačiū! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. aš dar kelis pleistriukus turiu, nedaug Dieve, jei nutrina batai ;/

    AtsakytiPanaikinti
  5. Visi patarimai tikrai puikūs, tik, deja, manau mūsų klasėje geriau dantys valytis negu kosmetinę nešiotis :/ Prie sąrašiuko dar pridėčiau prieš tai minėtus pleistrus :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ne dezoderantas, o dezodorantas

    AtsakytiPanaikinti