"Įdomių faktų TOP-5": faktai ir balsavimas


Sveiki! Šiandien su Jumis sveikinuosi norėdama pristatyti dar vieną straipsnį ir naują rubrikos apie įdomius faktus, jau antrąjį TOP-5.

Praeitoje apklausoje Jūs turėjote ne vien rinkti įdomiausią faktą, bet ir buvo keletas klausimą apie šią rubriką, faktus ir panašiai. Iš ties džiaugiuosi, nes daugumai viskas labai patiko ir tiko. Bet eikime prie šio straipsnio esmės - TOP-5!!!



5 VIETA

Plačiausios burnos savininkas
 Šis titulas priklauso Franciscui Domingo Joaquimui "Chiquinho" iš Angolos. Jo burnos skersmuo yra net 17cm! Ji buvo išmatuota vienoje Italijos laidoje Lo Show dei Record 2010 metų kovo 18 dieną.

 






 4 VIETA

SwissMiniGun - mažiausias pasaulyje pistoletas

SwissMiniGun - tai pats mažiausias pasaulyje pistoletas, kurio dydis prilygsta raktams. Jis šaudo mažytėmis kulkomis, kurios skrenda 435 km/h greičiu. Su jomis galėtai net ir nužudyti žmogų, bet reiktų šauti iš arti.
Pistoletas pagamintas iš nerūdijančio plieno ir kainuoja 12 000 litų.






3 VIETA 

Daugiausiai dienų kosmose išbuvusi moteris


Astronautė Sunita Williams yra daugiausiai dienų kosmose išbuvusi moteris. Ji tenai išbuvo net 195 dienas. Jai priklauso ir maratono kosmose rekordas. 2007 metų balandžio 16 dieną ji nubėgo pirmąjį maratoną kosmose. Jos sesuo bėgo maratoną žemėje, o tuo tarpu Sunita bėgo maratoną kosmose. Jos buvo informuojamos apie viena kitos progresą visų varžybų metu. Sunita Bostono maratoną įveikė per 4 valandas ir 24 minutes. 2008 metais Sunita Williams dar kartą bėgo Bostono maratoną, tačiau šįkart jau žemėje.






 2 VIETA

Gyvūnas - pusiau zebras, pusiau arklys

Quagga - tai gyvūnas pusiau zebras, pusiau arklys. Jis turėjo į zebro panašius dryžius priekinėje kūno dalyje. Ties vidurine kūno dalimi tie dryžiai nunyksta. Galinė dalis buvo ruda ir be jokių dryžių. Quagga buvo labiausiai paplitusi Afrikoje. Šie gyvūnai išnyko 1883 metais. Tų metų, rugpjūčio 12 dieną Amsterdamo zoologijos sode mirė paskutinis quagga.



1 VIETA 

Linda - daugiausiai kartų ištekėjusi moteris pasaulyje

Linda Wolfe yra daugiausiai kartų ištekėjusi moteris pasaulyje. Iš viso per savo gyvenimą ji ištekėjo 23 kartus, tačiau kiekviena santuoka baigdavosi skyrybomis arba vyro mirtimi. Viena iš jos santuokų truko vos 36 valandas, nes kaip ji pati sakė "tiesiog nebuvo meilės". Du Lindos vyrai kaip vėliau išaiškėjo, buvo gėjai, du - benamiai. Tarp jos vyrų buvo barmenų, santechnikų, muzikantų, dvasininkas ir netgi vienaakis nuteistasis. Pirmą kartą ji ištekėjo būdamas 16-os metų. Ši santuoka truko net 7 metus ir buvo pati ilgiausia. Už vieno vyro ji buvo ištekėjusi net tris kartus. Dabar jai yra 67 metai.







Štai ir pabaiga. Tikiuosi faktai patiko, sužinojote kažko naujo. O dabar kviečiu užpildyti dar vieną apklausą - čia.
Iki kito susiskaitymo,
Silvija

4 Komentarai

  1. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Straipsnis paprastas, bet įdomus :) Išdėstymas ir bendras vaizdas taip pat geras :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man patinka ši rubrika ^^ paprasta, bet ne prasta... :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ohoho kokia burna! Nustebino :D

    AtsakytiPanaikinti