"Įdomių faktų TOP-5": faktai ir balsavimas


Nuo šios rubrikos paskutinio straipsnio prabėgo dar viena savaitė. Ir turbūt kaip pastebėjote, kiekvienos savaitės gale aš paskelbiu naują TOP - 5 , ir naują balsavimą. Taigi šiandien ir atėjo ta diena. Kaip ir kiekvieną kartą, nenoriu temti gumos ir skubu pristatyti naują TOP - 5!


5 VIETA

Žmogaus pagalba voverei, kurios galva buvo įstrigusi

Hamburgo gatvių praeivis pastebėjo voverę su šulinio skylutėje įstrigusia galva. Matydamas išsprogusias graužiko akis ir bejėgį inkštimą, praeivis iškvietė ugniagesius. Ugniagesiai nuėmė šulinio dangtį ir bandė išlaisvinti gyvūną, tačiau nesėkmingai. Jie patepė voverės galvą ir kaklą riebalais, tačiau ir tai nepadėjo. Galiausiai ugniagesiai nuskuto voverės galvą ir pagaliau graužikas buvo išlaisvintas. Gyvūnėlis buvo nugabentas į gyvūnų priežiūros centrą. Tačiau naktį voverė nudvėsė nuo širdies smūgio! Veterinarai teigia, jog gyvūnėlis neatlaikė tokio didelio streso ir jo širdis sustojo...



4 VIETA

Vynuogės ir razinos yra nuodingos šunims

Tikriausiai visi mes žinome, jog nederėtų šunų šerti šokoladu, tačiau pasirodo, jog vynuogės ir razinos šunims sukelia siaubingus padarinius. Šunys jų nesuvirškina, be to, gali "atsisakyti" jų inkstai. Prarijęs vynuogę ar raziną, šuo dažniausiai apsivemia arba viduriuoja. Tarp kitų simptomų yra apetito praradimas, mieguistumas ir pilvo skausmai. Šie simptomai jūsų augintinį gali kankinti keletą savaičių. Vienas nemaloniausių efektų šunims suvalgius vynuoges, yra tai, jog šuo mažiau šlapinasi, kas sukelia mirtį.



3 VIETA

 Rykliai neturi kaulų

Rykliai neturi kaulų. Jų skeletas yra sudarytas iš kremzlių t. y. iš tos pačios substancijos, iš kurios yra sudaryta jūsų nosis. Toks skeletas yra daug lankstesnis ir lengvesnis. Tai jiems yra naudinga, kadangi jie nuolatos turi plaukti, kad nenuskęstų. Be to, rykliai neturi šonkaulių, todėl sausumoje jie susitraiškytų nuo savo svorio.



2 VIETA

 "Namas aukštyn kojomis"

Lenkijoje, Szymbarke yra unikalus namas, kuris yra žinomas kaip "namas aukštyn kojomis". Jį pastatė lenkų verslininkas ir filantropas Danielis Czapiewskis kaip pareiškimas apie komunizmo erą ir pasaulio pabaigą. Namas buvo pastatytas per 114 dienų dėl jo unikalios struktūros. Namas į nedidelį Szymbark miestelį pritraukia nemažai turistų, kuriems apsisuka galva vos po kelių akimirkų viduje.
 




1 VIETA 

Blogoji Kimono suknelė nužudė net 100 000 žmonių

Blogoji Kimono suknelė nužudė net 100 000 žmonių! Ji priklausė trims paauglėms, kurios visos numirė dar prieš ją apsivilkdamos. Žmonės manė, jog ji neša nelaimes, todėl nusprendė sudeginti suknelę 1657 metais. Tačiau kuomet ji degė, vėjas pakurstė liepsnas ir dėl to užsidegė Tokijas. Gaisro metu sudegė 75% Tokijo ir žuvo 100 000 žmonių.




Štai ir pabaiga. Tikiuosi jog faktai buvo nežinomi ir per juos sužinojote kažko naujo. O dabar kviečiu užpildyti dar vieną apklausą.

Apklausa - čia.

1 Komentarai

  1. Na, paskutiniai 3,2 ir 1 vietos "nugalėtojai" man buvo negirdėti, o 5 ir 6 žinomi :)
    Bet ši rubrika vistiek man patinka :))

    AtsakytiPanaikinti