Rašytojų atranka!



Labas! Kalendoriaus lapelių su žodžiu ,,rugsėjis'' vis mažėja. Baigėsi naujas mėnesis ir TD bloge, todėl pats metas ieškoti naujų talentų.

TD blogas turi jau labai seną istoriją. Šiame bloge rašė labai daug merginų. Drąsiai spėju, jog mano manymu tikrai daugiau nei pusė liko patenkintos savo sprendimu rašyti čia. Vienos galbūt suprato tinka joms rašymas ar ne, kitos labiau pagilino lietuvių kalbos žinias, o trečios tiesiog gerai praleido laiką ir susirado naujų pažįstamų. Patikėk, visko, ką aš čia išvardinau, yra su kaupu.

TD blogas yra lyg žurnalas (pvz. Luka. Neveltui tas žurnalas ir yra mūsų partneris), kuriame rašomi straipsniai paauglėms aktualiomis temomis. Nesvarbu kas tau patinka - muzika, vaikinai, mada ar žvaigždės, aš neabejoju, jog TD bloge galima rasti visko. Straipsnius rašo pačios paauglės, kurių amžius svyruoja nuo 11 iki 17 metų. Svarbiausia, jog amžius čia nėra rodiklis, todėl tau gali būti net mažiau nei 11 ar daugiau nei 17! Svarbiausia tai, ką gali tavo rašymo sugebėjimai. O jei kol kas tavo talentas vis dar kažkur pasislėpęs, pats metas jį surasti ir prikelti! Kiekviena jį turime, tereikia pabandyti, dirbti, tobulėti. TD BLOGAS - pati geriausia vieta ir rasti arba plėtoti tą talentą.

TD bloge dirba rašytojų komanda, tarp kurių labai dažnai užsimezga draugiški ryšiai, kurie dažnai nusikelia ir už blogo ribų. Mėgsti naujas pažintis? Ieškai žmogaus, panašaus į tave? Viskas čia!
Jei tau pabodo būti tik skaitytoja ir pati nori išbandyti šią veiklą - DABAR TAVO ŠANSAS. Rudenio vakarai ilgėja, o feisbukas, pamatysi, kas dien taps vis nuobodesnis. Kodėl nepabandžius tų kelių valandų išnaudoti naudingai veiklai? Žinok faktą, jog geriausia mėnesio rašytoja savo straipsnį kartu su visa Lietuva išvysta ir ,,Lukos'' žurnale!

Ką reiktų daryti, norint patekti pas mus į komandą? Praeiti paprastą atranką. Sakau paprastą, nes paskutiniu metu jose dalyvauja mažai merginų, todėl tikimybė patekti yra nežmoniškai didelė. Atranką sudaro dvi dalys - atsakymai bei straipsnis.

Pirmiausia įsijunk savo el.paštą ir teksto lauke atsakyk į apačioje pateiktus klausimus. Stenkis mintis dėstyti plačiai, nuoširdžiai. Atskleisk save ir negailėk klaviatūros.

  1. Vardas, amžius
  2. Ar turi kokios nors rašymo patirties? Galbūt teko rašyti kokiame nors blog'e ar mokyklos laikraštyje? O gal gali atsiųsti keletą savo darbų?
  3. Kodėl tavo pasirinkimas yra būtent "TD" blog'as?
  4. Kokiomis temomis labiausiai mėgsti rašyti?
  5. Kiek tavo straipsnių per savaitę galėtumėme išvysti blog'e?
  6. Kokių idėjų turi straipsnių temoms bei rubrikoms?
  7. Kokių naujovių galėtum įnešti į "Teenage Dreams" blog'ą? 
  8. Ar esi atsakinga bei draugiška? Ar moki priimti kritiką bei bendrauti su skaitytojais?
  9. Tavo kontaktai (facebook, skype)
  10. El. paštas į kurį siųsti pakvietimą priėmimo atveju

Antroji atrankos dalis šiek tiek sunkesnė - tau teks parašyti straipsnį viena iš pasiūlytų tema. Temos yra labai paprastos ir galbūt šiek tiek banalios, tad pasistenk jas pateikti originaliai. Galbūt pažvelgti kitu kampu, gal panaudoti kažką dar panaudoti. Taigi, kokios tos temos?

"Rudens sezono mados"
Domiesi mada ir šį bei tą nusimanai apie tai? Griebk šią temą, pasidomėk, susirask informacijos ir parašyk, kas madinga artėjantį rudenį!

"Ką veikti rudenį?"
Mokslai ir būreliai - rudenį svarbiausia. Bet apart to, juk vis tiek lieka laiko kažką nuveikti be šių dalykų, tiesa? Tad pasidalink savo idėjomis, ką galima įdomaus nuveikti rudenį.

"Knygų kompanija rudens vakarais"
Rudens vakarais tikrai smagu susisukti į šiltą pledą, išsivirti arbatos ir gerti ją kartu su knyga rankose. Ar žinai knygų, kurios tikrai yra vertos dėmesio? Puiku! Šiame straipsnyje aprašyk keletą knygų kurias rekomenduoji savo amžiaus jaunimui (tik jokiu būdu neimk aprašymų ir interneto!).

Straipsnį reikia parašyti word formatu. Mažiausia apimtis - 1 wordo lapas. Naudok daug įdomios informacijos, nuotraukų, galbūt paryškintų tekstų. :) Jei nori patarimo, visuomet gali rašyti arba manSimonai arba į TD paštą teenagedreamsinfo@gmail.com. Mes tau tikrai padėsim tinkamai parašyti straipsnį atrankai. :) Parašytą straipsnį siųsk el. paštu teenagedreamsinfo@gmail.com iki rugsėjo 30d. Spalio 1d. paskelbsime patekusias merginas. 

Ačiū visoms dalyvaujančioms, labai laukiam jūsų laiškų!
Jei kas neaišku, visada galite klausti komentaruose.

Iki, Vilija. 


3 Komentarai

  1. Hmmm... Manau sudalyvausiu kitą kartą, kadangi šios temos (kur reikia parašyti straipsnį) man nėra labai artimos šiuo metu, nes norisi kažko įvairesnio... Daugiau temų ir įvairovės :) O šeip visoms dalyvaujančioms linkiu sėkmės! (beje, pastaba iš mano pusės: reikėtų atnaujinti rinkimus) :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O, bus vėl naujų rašytojų ^^ Tikrai jų reikia, nes straipsnių vis mažėja :/

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš išsiunčiau, tik parašiau, kad vėliau straipsnį atsiūsiu :)

    AtsakytiPanaikinti