Cukrus ant liežuvio

Kotryna

Sveikos!
Kai šiomis šaltomis dienomis tenorime tik susisukti į pledą ir paimti šiltos kakavos puodelį į rankas, tesinori tik.... kokio saldumyno. Šiandien aš jums pateiksiu keletą jų receptų, kad taip besėdint nereiktų rankose laikyti tradicinių rafaelo ar kitų maximinių saldainių.

Saldainiai su kokosu ir šokoladu
Reikės:
200 g kokoso drožlių
50 g sviesto
200 g grietinėlės 35%
85 g cukraus
300 g šokolado (kartaus arba pieniško)
truputį sviesto

Gaminimas:
Ant nedidelės ugnies ištirpinti sviestą, cukrų, grietinėlę, palaukti kol užvirs, o kai užvirs, dar pavirti 5 minutes ir įpilti kokoso drožlių, viską apvelti. Visą masę sudėti į formą, padengtą sviestiniu popieriumi, išlyginti, uždengti, suspausti. Ataušus įdėti į šaldytuvą 5-6 valandoms. Kai masė apstings, ją pjaustyti norimo dydžio kvadračiukais. Šokoladą ištirpinti šiltoje vonelėje. Kokosinius kvadračiukus pasmeigti dantų krapštukais, merkti į šokoladą. Visi saldainiai sudedami nakčiai į šaldytuvą, o kitą dieną jau galima valgyti. Skanaus :)


Triufeliai su riešutais
Reikės:
450 g juodo šokolado (70-80%)
400 g cukraus
8-9 šaukštų vandens
200 g lazdyno riešutų be luobelės
280 ml grietinėlės

Gaminimas:
Nuolat maišant ištirpinti šokoladą ant garų vonelės. Cukrų ir vandenį pilti į puodą storu dugnu, bei maišyti, kol ims virti. Tuomet nebemaišyti ir leisti karamelizuotis (turi paruduoti). Tuomet į cukrų supilti riešutus, pamaišyti. Masę supilti į skardą, pateptą aliejumi ir išlyginti mentele. Kai sustings, tai su kombainu ar rankomis sutrupinti į trupinius. Į smulkiai sulaužytą šokoladą pilti beveik užvirusią grietinėlę. Išmaišyti. Sudėti karamelės - riešutų trupinius ir vėl išmaišyti. Viską sudėti į indą, įdėti į šaldytuvą 0,5 val, o ištraukus formuoti norimos formos saldainius, juos mirkyti šokolade, volioti kakavoje ar cukraus pudroje ir valgyti. Skanaus!


Pieniški saldainiai
Reikės:
0.5 l pieno
0.5 l cukraus

Gaminimas:
Pieną sumaišykite su cukrumi ir virkite kol pradės tirštėti ir kristalizuotis. Masę galima pagardinti įvairiais priedais: džiovintais vaisiais, šokolado ar karamelės gabaliukais (kiek fantazija neš). Vėliau masę supilti į kokį nors indą, palaukti kol atauš ir pjaustyti norimo dydžio kubeliais. Skanaus!



Tai tiek šiandien, linkiu paskanauti savų saldainių. Juk savi visad skanesni!
Iki kito karto,
Kotryna

4 Komentarai

  1. puiku!! pagaliau toks straipsnis atejo:) labai faini ir skaniai atroddantys receptai!:))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Reiks kada nors pabandyti pazigaminti... :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Stengiausi įdėti kuo lengvesnių :) Ačiū :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. skaniai gaunasi tie pieniski saldainiai?

    AtsakytiPanaikinti