"Įdomių faktų TOP-5": faktai ir balsavimas


Ar žinote jog pasaulyje yra toks ežeras, kuris šviečia tamsoje? Ne? O gal esate girdėję iš kur ir kaip, kokiomis aplinkybėmis kilo gyvūno kengūros pavadinimas? Taip pat ne? Tai gal tada norėtai apie tai ir kitokius įdomius dalykus sužinoti? Jei taip, šis straipsnis kaip tik tau!


5 VIETA

"Andų monstras"

Pedro Lopezas, "Andų monstras", yra serijinis žudikas, kuris prisipažino nužudęs daugiau nei 300 žmonių. 1978 metais Kolumbijoje jis buvo nubaustas 7 metų laisvės atėmimo bausme už automobilio vagystę. Žudyti jis pradėjo būtent kalėjime, kuomet nužudė 4 kalinius už tai, kad šie jį išprievartavo. Išėjęs iš kalėjimo, jis pradėjo keliauti po Peru, kur nužudė daugiau nei 100 merginų. Jį pagavo policija ir "išspyrė" iš šalies, todėl jis ėmė žudyti Ekvadore.

1980 metais Ekcadore per potvynį į paviršių iškilo kūnai, kuriuos Pedro buvo užkasęs. Jį vėl pagavo policija. Jis prisipažino, kad nužudė 100 merginų Kolumbijoje, 110 merginų Ekvadore ir daugiau nei 100 Peru. Jis buvo pripažintas kaltu ir nuteistas 16 metų laisvės atėmimo bausme. Atsėdėjęs 14 metų jis buvo išleistas į laisvę 1994 metais ir deportuotas į Kolumbiją. Jį teisė už žmogžudystes, tačiau jis buvo pripažintas nepakaltinamu ir uždarytas į beprotyną. 1998 metais jis buvo pripažintas protiškai sveiku ir išleistas. Nuo to laiko jo daugiau niekas nematė.


4 VIETA

Kengūros pavadinimo kilmė - "Kan Ghu Ru"

Kuomet anglų keliautojai atkeliavo į Australiją, jie pastebėjo keistą gyvūną, kuris šoko labai aukštai ir toli. Jie, naudodami kūno kalbą, bandė paklausti aborigenų, kas čia per gyvūnas. Aborigenai atsakė "Kan Ghu Ru", todėl anglai ėmė gyvūną vadinti kengūra. Tačiau aborigenai iš tikrųjų sakė "mes nesuprantame jūsų".



3 VIETA 

Žmogus su parašiutu iššoko iš oro baliono kosmose

1960 metais oro pajėgų pulkininkas Josephas Kittingeris iššoko su parašiutu ir krito keturias su puse minutės, pasiekdamas net 1120 km/h greitį. Jis iššoko iš heliu pripildyto baliono aukštyje, kuriame temperatūra siekė -94 laipsnius Celsijaus. Josephas išskleidė parašiutą 6 km aukštyje. Jis pagerino iš didžiausio aukščio šuolio su parašiutu rekordą, tačiau jis vėliau buvo diskvalifikuotas, nes naudojo pagalbinius stabilizatorius. Tiesa, jis pasiekė ilgiausio kritimo iš baliono rekordą. Šuolis vis dar laikomas labiausiai mirtinu šuoliu per visą istoriją.




2 VIETA

"Šokantis pastatas"

Pravardė "Šokantis pastatas" buvo duota pastatui, kuris stovi Pragos centre. Jį suprojektavo kroatų-čekų architektas Vlado Miluničius kartu su kanadiečiu Franku Gehry. Pastatas buvo užbaigtas 1996 metais. Jis buvo pastatytas vietoje 1945 metais susprogdinto pastato.






1 VIETA

Ežeras, kuris švyti tamsoje

Gippslando ežeras Viktorijos valstijoje, Australijoje švyti tamsoje!
Keistą švytėjimą sukelia cheminė reakcija, vadinama "bioluminescence", kuri įvyksta, kai yra sudrumsčiami vandenyje gyvenantys mažyčiai organizmai.





Kita apklausa su kitais faktais - spust.

3 Komentarai

  1. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Uh, norėčiau tam ežere pasimaudyt :D
    P.S. Straipsnis, mano nuomone, kaip ir visad labai geras ^^

    AtsakytiPanaikinti