Čirviniai blynai
Reikės:
- 180 g sviesto
- 150 g cukraus
- 4 vnt. kiaušinių
- 400 ml pieno
- 350 g miltų
- 1 arbat. š. kepimo miltelių
- 1 arbat. š. vanilinio cukraus
- 1 žiupsnelio druskos
Gaminimas. Sviesta išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo, įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. Supilkite pieną, gerai išmaišykite ir suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kepkite čirvinių blynų keptuvėje. Pagardinkite cukraus pudra ar mėgstama uogiene.
Bananiniai pusryčių blynai
Reikės:
- 2 vnt bananų
- 100 g miltų
- 2 vnt kiaušinių
- 30 ml pieno
Gaminimas. Bananus sutrinkite iki vientisos masės. Gerai suplakite kiaušinius. Į bananų masę supilkite kiaušinių plakinį, pieną ir gerai viska išmaišykite. suberkite miltus ir vėl gerai viską išmaišykite. Masė turi būti panaši į kremą. Jei tešla per skysta įpilkite šiek tiek miltų, o jei per tiršta - pieno. Tuomet į gerai įkaitintą ir riebalais pateptą keptuvę pilkite tešlą. Skaniausia šiuos blynus valgyti su klevų sirupu, tačiau puikiai dera ir jogurtas, uogienė, džemas.
Manų kruopų blynai
Reikės:
- 500 ml pieno
- 75 g manų
- 1 žiupsnelio druskos
- 100 g miltų
- 2 vnt kiaušinių
- 40 g cukraus
- 50 g razinų
Gaminimas. Užvirkite pieną, supilkite manus ir nuolat maišant ant silpnos ugnies virkite 5 minutes, pagardinkite druska. Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite pravėsusią manų košę, miltus, razinas ir viską gerai išmaišykite. Skardą išklokite kepimo popieriumi, suformuokite blynelius ir kepkite 225 C orkaitėje apie 30 min. Šie blyneliai geriausiai dera su ledais, jei neskauda gerklės.
Desertiniai blyneliai
Reikės:
Desertiniai blyneliai
Reikės:
- 2 vnt. kiaušinių
- 150 g jogurto
- 2 valg. š. cukraus
- 110 g miltų
- 1 valg. š. kakavos
- 1 arbat š. kepimo miltelių
- 30 g lydyto sviesto
- 1 vnt bananų
Gaminimas. Cukrų suplakite su kiaušiniais ir jogurtu. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius įsijokite į plakinį. Taip pat supilkite lydytą sviesta, kad blynai neprisigertų riebalų. Gerai įkaitinkite keptuvę, pilkite blynelius, o ant jų uždėkite griežinėliais supjaustyto banano. Iškeptus blynelius pabarstykite cukraus pudra.
Šį kartą tiek. Saldaus, kvapnaus ir linksmo savaitgalio Jums linki Gabija.
4 Komentarai
Patiko! (y)
AtsakytiPanaikintiMan taipogi patiko ^^ manau reikes isbandyti taa recepteli su manu kruopom ^^
AtsakytiPanaikintiSkanus straipsniukas. :D
AtsakytiPanaikintiAnonime - Ačiū, malonu :)
AtsakytiPanaikintiErika - Ačiū! O receptuką būtinai išbandyk :)
Simona - Tokius man laaabai patinka rašyti :D