Miegas



Negaliu miegoti – nepabaigiau darbų!

Visur skubam, visur lekiam ir štai ne     viskas užbaigta. Dėl mokslų ar kitų darbų žūtbūt reikia aukoti nakties miegą? Gydytojai sako, kad nieko neatsitiks jeigu kartais ir nemiegosi naktį, bet tik tuo atveju, jeigu tavęs nepuola depresija, nerimas ar esi ne nusilpusiu organizmu, nes kiekviena prarandama miego valanda – streso lygis šokteli 14% ir kelia vis didesnę nuotaikų kaitą, depresiją bei ligų tikimybę. Kartais reikia, lyg mirties ir gyvybės klausimas tad mokykimės atlaikyti priverstinę nemigos naktį!

         Reguliariai pasistiprink. Į savo bemiegę naktį kartu su savimi pasiimk su savimi pakankamai užkandžių. Rinkis tokius užkandžius kuriuose būtų baltymų ir ląstelienos (pvz.: daržovės ). Taip palaikysi reikiamą energijos kiekį.

♦Gerk kavos.  Saikingas kavos vartojimas yra puikus energijos šaltinis. Neseniai atlikti tyrimai rodo, kad energiniai gėrimai gali pagreitinti širdies ritmą ir sukelti tokių sveikatos sutrikimų, kad net yra rizika atsidurti reanimacijoje.

♦Gerk skysčių. Po kiekvieno kavos puodelio būtinai išgerk šalto vandens. Šaltas vanduo gaivina, suteikia energijos ir gerina reakciją.

♦Pasistenk bent truputį pamiegoti. Organizmui reikia miego, kad atmintyje geriau įsisavintų išmokti faktai. Pakanka vos valandos miego ir rezultatas bus daug geresnis.

                                                          Ryte...


♦Atsigaivink. Veido drėkikliu su atspalviu suteiksi odai natūralaus švytėjimo. Paakių maskuokliu paslėpk tamsius ratilus ir paakių pabrinkimus. Beje, nepamiršk patepti ir viršutinių vokų.

♦Nuo kavos iki arbatos. Per naktį tikriausiai prisigėrusi kavos jautiesi įsiaudrinusi. Arbata padeda susikaupti ir atsipalaiduoti.

♦Prisnūsk. Na štai, tavo atpildo laikas! Prisnūsk valandai ar dviem. Pogulis padės atsigauti. Ir po to stenkis nebenaktinėti daugiau kaip du kartus per semestrą, kadangi miego trūkumas gali pridaryti didelių bėdų. 

 

                                                                                                             Iki pasimatymo , Akvilė

7 Komentarai

  1. Šiaip niekada nežiūriu į klaidas (pati daug jų darau), bet šį kartą labai užkliuvo - gerk kavos, gerk skysčių. Turėtų būti gerk kavĄ, gerk skysčius, nes atsako į klausimą KĄ GERK? Kavą, skysčius...
    Šiaip viskas gerai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. galėtų būti įdomesnis, bet šiaip puiku : ))

    AtsakytiPanaikinti
  3. SimonaA - pastebėjau ir pati kai parašei , labai ačiū! :)
    Monika Jot - Net ir sutikčiau su tavimi , ačiū! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. 1. Kur kortelė?
    2. Vis nepadirbi daugiau su išdėstymu.
    3. Per trumpas 'straipsnis' (?). Net į jį nepanašu, tiesą sakant.
    4. Apskritai, straipsnis labai opoziciškas kitiems rašytojų straipsniams, nes miegas yra BŪTINAS, kaip galima propaguoti atvirkščiai? Dalyvavau seminare, kuriame apie tokius dalykus kalbėjom, reikai išmokti derinti laiką, o ne nemiegoti ištisom naktim. O ir kavą jaunam organizmui naudoti nepatartina.


    Deja, šįkart nepaspausiu nė vienos reakcijos ir pastebėjau, kad paskutiniu metu VISAI netobulėji,o iš skaičiaus 12 tikėjausi kažko daugiau. Jei kas neišeina, paprašyt pagalbos rašytojų grupėj, padėsim, neliksim abejingos, bet tokių, mano akimis, nekokybiškų straipsnių TD būti neturėtų. Tai tiek iš manęs.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man labai nepatiko išdėstymas. Radau keletą klaidelių kurios tikrai badė akis. Visiškai sutinku su Gintarija. Pasistenk kitą kartą žymiai labiau :)

    AtsakytiPanaikinti