Gimtadienio dovanos šeimai

Savo šeimai išrinkti gimtadienio dovanas - sudėtinga. Atrodo, jog geriausiai juos pažįstame, tačiau idėjos galvojimas tampa sudėtinga užduotimi. Šiandien pasiūlysiu Jums idėjas, kurios brangiai nekainuos, tačiau tikrai pradžiugins artimuosius. 

Skanūs pusryčiai
Nieko nėra maloniau, kai vos pramerki akis, o tave jau pradeda džiuginti gimtadienio staigmenos. Atsikelk anksti ryte ir padaryk kažką skanaus (nepamiršk atsižvelgti į tai, ką žmogus tikrai mėgsta). Būtų smagu, jog žadindama ryte jubiliatą, padainuotum jam "Su gimimo diena" dainą. Jeigu sveikini mamą ar tėtį - gali tiesiog virtuvėje surengti "švedišką" stalą (tai stalas, ant kurio būna didelis patiekalų pasirinkimas), o jeigu sesę ar brolį - pusryčius atnešti į lovą. Mažus vaikus taip pat pradžiugintu mylimas animacinis filmukas prieš akis... žodžiu, atsižvelk į žmogų, kuriam dovanoji dovana - jei jis mėgsta bendravimą, pusryčius surenk visai šeimai, jei mėgsta skaitymą - kartu su pusryčiais patiek knygą.


Paslaugų kuponai
Galbūt skamba "Paslaugų kuponai" skamba keistai, bet tai yra puiki dovana. Susikarpyk spalvotas korteles, apdailink jas ir surišk į vieną knygelę. Ant pirmosios kortelės parašyk gimtadienio progos palinkėjimą, o likusiose kortelėse užrašyk, kokias paslaugas atliksi (pvz: pusryčiai į lovą, masažas, filmo vakaras su spragintais kukurūzais ir t.t.). Taip pat nepamiršk kortelės gale su adata padaryti skylutes, kad atlikus paslauga galėtum taip pažymėti, kad ji jau atlikta. Tokia dovanėlė tikrai pradžiugintų šeimos narius! :)
Gaminkit kartu!
Nebūtina daryti kažką sunkaus, tai turi būti lyg skonių žaidimas! Nupirk biskvito ir įvairių priedų, kurie puikiai tiktų prie jo - plakta grietinėlė, kondensuotas pienas, kokoso drožlės, "M&M's" saldainiai, bananai, šokoladas ir t.t. Viską sudėk į atskiras lėkštutes, kad ir tu, ir tavo šeimos narys galėtumėt ant savojo gaminamo skanaus biskvito užsidėti tai, ką Jūs mėgstate. Tą patį labai smagu daryti su picomis (tereikia nupirkti skanius picų padus ir priedus tinkančius prie jos - sūris, kumpis, krevetės, pomidorai, pievagrybiai ir t.t) arba su sušiais (jiems reikės ryžių, jūros dumblių ir priedų tinkančių prie jo - lašiša, "Philadelphia" padažas, avokadai, agurkai, tunas, krabų lazdelės ir t.t.). Išlaisvink savo vaizduotę!


Mezginys
Jeigu mėgsti dirbti su siūlais ir turi tam laiko - kodėl gi tuo nepasinaudojus? Juk rankų darbas šiais laikais yra labai vertinamas, o tavo dovana bus tikrai orginali, bus matoma kaip tau rūpi žmogus ir kiek daug darbo bei pastangų įdėjai į jo gimtadienio staigmeną. Galbūt megztos kelnės - nekokia išeitis (juk tai gali netikti prie žmogaus stiliaus, be to nesi profesionalė - darbe bus matoma daug klaidelių ir tavo dovana liks nepanaudota), tačiau didelis, spalvotas pledas - kaip tik. Tai būtų labai praktiška dovana - šiluma suteiks ne tik kūnui, bet ir širdžiai. Taip pat tai bus puikus aksesuaras kambariui!

Arbata
Žinoma, aš nekalbu apie paprastą arbatą iš parduotuvės. Vasarą laukuose galima rasti žydinčių čiobrelių, pas močiutę sode - mėtų, žemuogių lapelių... jeigu gimtadienis artėja, o šių gėrybių neturi - bėk į prekybos centrą ir nusipirk kelių rūšių sveriamos arbatos. Grįžus sugalvok, kaip ją įpakuosi - galbūt tai bus siklainėlis ant, kurio puikuosis gražus prancūziškas kaspinėlis, o gal tai bus dekupažuota, senoviškai atrodanti dėžutė... beliko prisegti tik nuoširdų palinkėjimą prie dovanos (pvz: "Jaukių vakarų su įdomia knyga ir skania bei šilta arbata") ir štai, dovanėlė baigta!
Jeigu nori, kad dovana atrodytų dar nuoširdžiau ir mieliau, siūlau pridėti rankų darbo puodelį (kurio pavyzdį rasite čia)!Jeigu galvoji apie dovaną jaunesniems žmogeliams - arbatą iškeisk į kakavą. Į gražų stiklainėlį įmesk porą zefyriukų ir užbarstyk ant jų kakavos - smaližiams turėtų patikti!

Šeimos žurnalas
Šiai dovanai reikės dešimties popieriaus lapų, skylamūšio, įvairių nuotraukų ir žinoma, fantazijos. Šeimos žurnale turėtų atsirasti gražiausios akimirkos ir atsiminimai, jubiliatui skirti sveikinimai nuo artimųjų, bei interviu su asmenimis, kurie yra brangūs šventės kaltininkui. Jeigu žmogus, švenčiantis gimtadienį domisi kažkuo, gali parašyti porą straipsnių, susijusių su jo hobiu (pvz: jeigu tavo mama domisi kulinarija, įdėk keletą receptų... o galbūt tavo sesė dieviną lėles "BabyBorn"? Tada gali iškarpyti įvairiausių iškarpų su šios lėlės drabužių derinukais). Kitaip sakant pasistenk, kad dovana būtų įdomi žmogui, kuriam dovanoji šį žurnalą.
Jeigu namie turi spalvotą spausdintuvą - šį žurnaliuką gali atspausdinti ir turėti daugiau egzempliorių!


Štai tokie mano pasiūlymai nuskambėjo šį kartą,

Tikiuosi jais pasinaudosit!
Simona A. ;}}

*Komentuok šį pranešimą ir gauk 1 tašką. Dalyvauk rubrikoje ar konkurse ir gauk 3 taškus. Tapk aktyviausiu "TD" blog'o skaitytoju ir laimėk knygą "Trise prieš mafiją". Daugiau informacijos ČIA*

11 Komentarai

  1. Patiko, kaip tik mano mamos gimtadienis šią savaitę :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man straipsnis patiko, juk maža, pigi staigmena gali labiau nudžiuginti negu brangi

    AtsakytiPanaikinti
  3. Super atrodo! Šį mėnesį labai daug artimųjų gimtadienių yra, pasinaudosiu tavo patarimais :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Super idėjos ir, be abejo, straipsnis! :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Smagu žinoti, kad straipsnis yra naudingas! Ačiūū Jums! ;}**

    AtsakytiPanaikinti
  6. Yep, Simona, gerai padirbėjai. :D Idėjos fainos. Man ypač ta su ,,paslaugų kuponais'' tokia nereali atrodo. :D Ją ir anksčiau buvau girdėjus, bet pamiršus buvau, todėl ačiū! :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai ačiū už tokį straipsnį! Būtinai idėjas panaudosiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Šaunus sąrašas! Taip pat pridėčiau lobių medžioklę jaunesniems šeimos nariams- labai smagiai visi palaksto, pasistengus tikrai azartiškas žaidimas gaunasi:) Apie jį vėliau mokykloje šneka, maloniai atsimena gimtadienį!

    AtsakytiPanaikinti