Makiažas pradedančiosioms

Šiuolaikinės merginos tikriausiai neišeis iš namų nepasidažiusios. Tačiau, merginos kai pasidažo, spėkit kas būna? Ogi atrodo lyg papūgos, ryškios ir spalvotos! Tad šiame straipsnyje ir pradėsiu nuo makiažo, kuris tinktų paauglei.

VEIDAS

Tikriausiai jau pastebi, kad tavo klasiokės jau pradėjo dažytis. Vieną kartą pasidažo tik blakstienas, kitą kartą jau ateina su vakariniu makiažu. Spėju, kad ir TU nori išbandyti makiažo priemones, vis vien, anksčiau ar vėliau ranka pakils prie makiažo priemonių.

Tonuoti kremai
Tonuoti kremai yra švelnūs kremai, kurie drėkina odą ir prisitaiko prie odos atspalvio. Paauglei merginai tonuoti kremai yra tinkamas pasirinkimas, kadangi veido oda yra dar jauna.
Patarimas: Rinkis tonuotą kremą vietoje skysto makiažo pagrindo.

Kompaktinės ir birios pudros
Kompaktinė pudra užmaskuoja veido blizgumą, kad neatrodytum lyg ką tik iš sporto salės. O biri pudra veikia taip pat kaip ir kompaktinė pudra, be to biri pudra naudojama pabaigti makiažui prieš padažant lūpas, tepant skaistalus..

Tau nebūtina naudoti tonuoto kremo ar skysto makiažo pagrindo jei tavo oda lygi. Tačiau jei visgi nusprendei naudoti, tuomet pradėk nuo tonuoto kremo, rinkis tokius, kurie atitinka tavo odos atspalvį. Tonuotas kremas ar makiažo pagrindas turi prisitaikyti ir derėti prie tavo veido odos.

Daugelis merginų mano, kad makiažo pagrindas ir pudra kenkia veidui, tačiau tai visiški niekai! Makiažo pagrindas ir pudra nekenkia veidui, jie yra naudingi mūsų odai. Jie saugo nuo saulės spindulių, vėjo, šalčio bei užteršto oro. Svarbu, kad kiekvieną dieną, t.y. vakare nusipraustum veidą ir nusivalytum makiažą!

Maskuojamasis pieštukas
Maskuojamieji pieštukai yra odos spalvos ar truputėlį šviesesni. Jie gali būti net žali! Žalios spalvos pieštukas tepamas ant spuogų ar dėmių. Jei manai, kad tau reikia šio pieštuko, tuomet pirk lengvos kosistencijos. Rinkis atspalvį trimis ar dviem tonais šviesesnį už tavąją odą.


AKYS

Tu jau tikriausiai pagalvoji apie akių šešėlius ir kokios spalvos tau tiks, tiesa? Derink šešėlius prie akių, plaukų ir odos spalvos taip pat ir prie drabužių.

Birūs ir kompaktiniai akių šešėliai tvirtai prilimpa prie vokų ir jais lengva padengti akis. Skysti akių šešėliai gerai tepasi, greitai išdžiūva ir tinka paauglėms kurių oda yra riebi. Riebūs akių šešėliai tinka mergaitėms, kurių oda yra sausa, tačiau jie linkę kauptis vokų raukšlelėse. Pieštukiniai akių šešėliai yra kreminiai, kurie džiūdami tampa pudra, juos labai lengva tepti. Kreminius akių šešėlius reikia tepti pirštais, džiūdami jie tampa pudra. Jie tinka vartoti pradedančiosioms. Turi didelį pliusą šie šešėliai - jie ilgai išlieka ir nesusirenka odos raukšlelėse.

RUDI PLAUKAI, BLYŠKI ODA IR STRAZDANOS
Raudonplaukėms tiks šiltų spalvų šešėliai, nes jie labiausiai pabrėš veido natūralią spalvą. Tiks šios spalvos: Šviesios ir tamsiai rudos spalvos, šviesi lyg balta geltona, tamsi geltona, šviesios ir tamsiai žalios spalvos.

ŠVIESŪS PLAUKAI IR BLYŠKI ODA
Blondinėms tinka pastelinės spalvos dienai, o ryškesnės - vakarui. Taigi spalvos tinka tokios: Šviesi ir tamsi pilka, raudona, mėlyna - dangiška, persikinė, šviesi violetinė, tamsios ir šviesios rudos spalvos.

TAMSIAI KAŠTONINIAI PLAUKAI IR GELSVA ODA
Brunetėms tinka šiltos spalvos bei aukso atspalviai. Spalvos tinka tokios: Oranžinė, raudona, pilka, šviesi bei tamsi geltona, karamelinė.

TAMSIAI KAŠTONINIAI PLAUKAI IR TAMSI ODA
Šio tipo brunetėms tinka net nepadažytos akys, kadangi šių merginų akių spalva būna ruda arba tamsi ruda ir akys išsiskiria. Tau turėtų tikti šios spalvos: Tamsi žalia, raudona, pilka, geltona šviesi ir tamsi, tamsi raudona, rožinės ir violetinės spalvos atspalviai.

JUODI PLAUKAI IR TAMSI ODA
Juodaplaukėms tinka šaltos spalvos bei auksiniai atspalviai. Šiltos spalvos taip pat tinka tamsiaplaukėms. Spalvos tinka tokios: Žalia, dangiška, geltona, pilka, mėlyna, rožinė, raudona ir karamelinė.

JUODI PLAUKAI IR ŠVIESI ODA
Šių tipų merginos gali rinktis ryškias spalvas. Tinka šios spalvos: Žalia, raudona, oranžinė, dangiška, violetinė, rožinė, balta, geltona ir karamelinė.

Patarimas: Niekada nenaudok akių šešėlio tokios pačios spalvos kaip tavosios akys, nes tokie šešėliai neišryškins akių!



BLAKSTIENŲ TUŠAS

Merginos ir moterys naudoja dažniausiai juodą tušą. Tačiau yra ir kitų įvairių spalvų ir jos suskirstytos pagal plaukų spalvą:

Brunetėms ir juodaplaukėms tinka juodas blakstienų tušas, blondinėms ir raudonplaukėms tinka tamsiai rudas tušas.



SKAISTALAI

Mergaitėms tinka kreminės kosistencijos skaistalai ir tokie, kurie išdžiuvę tampa pudra. Tokio tipo skaistalus užtepti reikia pirštais. Spalvą išsirink tokią, kuri tau patinka ir kuri tinka tavo odos atspalviui, t.y. rausva, rožinė ir t.t.  Švelnios pastelinės spalvos - geriausias pasirinkimas.

Skaistalus, kuriuos užtepus ant odos tampa pudra, reikia tepti ant skysto makiažo pagrindo ir po to padengti biria pudra.

Patarimas: Tamsesnio atspalvio skaistalai paryškina veido kontūrą, tepk ir išsklaidyk nuo smakro bei smilkinių ir po skruostikauliais. Taip pat stenkis nepasidažyti per žemai ir taip, kad išeitų apskritimas!



LŪPŲ DAŽAI IR BLIZGIS

Lūpų dažai yra paskutinis makiažo potėpis. Lūpų dažų ir blizgių spalvų pasirinkimas yra gan didelis.

Kad lūpos atrodytų putlesnės reikia užtepti blizgantį ir šviesaus atspalvio lūpų blizgesį.

Kad lūpos atrodytų plonesnės reikia dažyti matiniu lūpų dažu, juolab jei nori visai suploninti lūpas gali užsitepti ir tamsesnės spalvos.


(informacijos naudojausi iš knygos "Knyga kiekvienai mergaitei")



Štai tiek,
iki kito karto,
Vakarė.

10 Komentarai

  1. Žinai, tobulėji, ir tai matosi! Tik aš nesuprantu, kam tiek daug to paryškinto ar kursyvo šrifto. Tiesiog, nelabai kaip atrodo.
    Buvo gramatikos klaidelių - nesudėti kableliai. Kai kurių sakinių struktūra baisi. "Tačiau, merginos kai pasidažo, spėkit kas būna?" - kas per sakinys? :D aš jį keisčiau pvz. šitaip: "Tačiau kai merginos pasidažo, spėkit kas būna". Ir išvis, tas sakinys toks... neprofesionalus. Netinka profesionaliam straipsniui, o mes juk profesionalumo ir siekiame, ar ne?
    Ir šiaip, su įžanga galėjai labiau padirbėti, nors nebuvo blogai :)
    Okay, išdėstymo nekomentuosiu, bet kiek čia matosi per telefoną,atrodo gan neblogai. Tik tas tarpas pabaigoje - brr.. Pataisyk.
    Bet, apibendrinant, buvo visai neprastai. Taip ir toliau! ;D

    AtsakytiPanaikinti
  2. viskas neblogai, bet vėl tavo išdėstymas pats didžiausias minusas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. O nemanai, kad per daug kvaila kopijuoti nuo knygos? :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Neri ir anonime - pasistengsiu su išdėstymu :)
    Anonime - Jėėz, kaip TAU gerai kai pats(-i) žinai viską apie makiažus ir kitus dalykus. Ir šiaip tai jau aš nekopijavau, o pasinaudojau informacija bei pakeičiau sakinius, pridėjau savo informacijos..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ble antras anonime tu viska matai tik is blogosios puses. suzinosiu kas tu tai isdausyziu dantis o del vakares tai jei neblogai sekasi rasyti straipsnius seip jau taip

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nepatiko man išdėstymas. Kitą kartą tikrai dar labiau pasistenk. Žinau, kad su juo labai sunku, bet tikiu, kad tau kitą kartą žymiai labiau pavyks. Visiškai pritariu Neri dėl sakinių struktūros, tikrai sunkiai skaitėsi. Na, sekmės tau kitą kartą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. o man zr patiko tik isdestymas nekaska

    AtsakytiPanaikinti
  8. Matosi, kad atsižvelgei į praeito straipsnio pastabas, tačiau... prie stiliaus, gramatikos ir išdėstymo dar reikia nemažai padirbėti. Sėkmės tobulėjant! :))

    AtsakytiPanaikinti
  9. kadangi nelabai ką žinau apie tuos visus išdėstymus ir tralialia, nieko ir nesakysiu, tačiau straipsnis - nerealus ir labai labai naudingas! :)

    AtsakytiPanaikinti