Sveiki ir ilgi plaukai - didžiausia puošmena

Dauguma merginų, tikriausiai sutiktų su teiginiu, jog plaukai yra viena didžiausių puošmenų. Tai kaip vizitinė kortelė, pagal plaukus, jų priežiurą ir tai kaip jie atrodo, gali susidaryti nuomonę, kaip žmogus gyvena ir kaip save prisižiūri. Daugelis panelių mano, jog norint užsiauginti ilgus ir sveikus plaukus, reikia specialistų pagalbos ir įvairiausių priemonių, kurios kainuoja tikrai nepigiai. Bet nevisos gali sau leisti tokią prabangą, taigi pateiksiu keletą patarimų, kurių pagalba plaukai augs sveiki ir ilgi namų sąlygomis, be didelių išlaidų.


Tinkamai maitinkis
Plaukams, kaip ir visam tavo organizmui, reikia vitaminų. Jei jų trūksta, plaukai pradeda slinkti, tampa sausi, praranda blizgesį. Tam, kad taip neatsitiktų, kasdien reikia valgyti šiuos produktus:
  • Plaukų blizgesiui - įvairiausias daržoves ir vaisius, mėsą, žuvį, kruopas bei dribsnius.
  • Plaukų lankstumui - kiaušinius, visus pieno produktus, morkas ir uogas.
  • Kad plaukai neslinktų - augalinį aliejų, visas lapines daržoves ir žalumynus, saldžiasias paprikas.
Taip pat jei nori kad plaukai blizgėtų ir būtų sveiki, reikia atsisakyti greito maisto ir valgyti kuo mažiau keptų ir riebių patiekalų.


Netrink plaukų be reikalo
Yra panelių, kurios norėdamos atrodyti nepriekaištingai, plaukus plauna kasdien. Tačiau tai labai kenkia. Jeigu plaukai yra sausi, juos trinkti užteks vieną ar du kartus per savaitę. Bet jei plaukai riebūs, neplauk dažniau nei kas antrą dieną. Per dažnai trenkami plaukai sausėja, todėl greičiau pradeda skilinėti. Taip pat nepamiršk, jog vanduo turi būti ne per karštas. O jei nori, kad plaukai ilgiau išliktų blizgantys, baigusi plauti, praskalauk šaltu vandeniu. Tai tikrai padeda!


Nedžiovink karšto oro srove
Plaukams geriausiai džiūti natūraliai. Tačiau jei kažkur skubi ar esi įpratusi džiovinti džiovintuvu, niekada to nedaryk su karšto oro srove. Visuose džiovintuvuose galima padaryti, kad pūstų šaltą orą. Karštas oras degina ir gadina ne tik plaukus, jis gali skaudžiai nudegti galvos odą.


Skalavimas žolelėmis
Įvairių žolelių nuovirai gali padėti išlaikyti gražius, sveikus ir ilgus plaukus. Reikia tik plaunant plaukus, juos praskalauti nuoviru. Tokiems nuovirams geriausiai tinka šios žolelės: ramunėlės, dilgėlės, medetkos, ajerų ir varnalėšų šaknys, jonažolės.




Nenaudok segtukų ir kietų gumelių
Plaukus labai kankina ir laužo segtukai, o ypač jei jie yra metaliniai, todėl jų geriau vengti. O plonos ir kietos gumelės, ne tik laužo plaukus, bet ir juos rauna, todėl geriau rinkti storas ir minkštas gumeles. Žinoma plaukams geriausia laikyti palaidus, bet jei nori susirišti, tinkamiausia šukuosena yra paprastas kuodukas. 


Šukuok
Šukavimas gerina ir greitina plaukų augimą. Daug šukuodama, šepečiu masažuoji galvos odą, taip pat vietoj šukavimo gali sukišti pirštus į plaukus ir švelniais sukamaisiais judesiai masažuoti. Kadangi plaukų svogunėlius maitina kraujas, tai kuo geresnė bus jo apytaka, tuo plaukai greičiau augs.



Reguliariai kirpk plaukų galiukus
Jei nori, kad plaukai geriau augtų, reikia juos vis pakirpti. Patartina yra kas 3-4 mėnesius pakirpti1,5cm, taip pašalinsi pažeistus plaukus. Pagrindis ženklas, kuris parodo, kad plaukus reikia kirpti, tai galiukų išsišakojimas.


Nenaudok plaukų formavimo priemonių
Gali pamiršti apie gražius plaukus ir jų augimą, jei kasdien naudosi plaukų džiovintuvą, tiesintuvą ar bangavimo žnyples. Nuo dažno šių priemonių naudojimo, plaukai nušiūra, tampa ploni, šiurkštūs. 


Gerk daug vandens
Vanduo yra reikalingas visam organizmui, plaukai ne išimtis. Kad plaukai augtų, reikia palaikyti tinkamą vandens pusiausvyrą. Taigi gerk kasdien daug vandens ir džiaukis sveikais bei gražiais plaukais. 


Plaukams naudok natūralias kaukes
Pirktinėse plaukų kaukėse būna įvairių priemaišų, kurios gali ir pakenkti plaukams. Be to, jos yra nepigios, taigi siūlau išeitį - naudok natūralias, savo pagamintas plaukų kaukes. Štai keletas tokių:
  • Vynuogių kauliukų aliejus - jis plaukams labai patinka. Reikia 2-3 kartus per savaitę, prieš miegą, juo ištrinti plaukų šaknis. Taip plaukai augs daug greičiau.
  • Žalioji arbata - tai puiki priemonė, kurios dėka plaukai auga greičiau ir tampa sveikesni. Ši arbata plaukams padeda vien jau geriant ją. Bet taip pat yra patariama žaliaja arbata skalauti plaukus.
  • Kiaušinis - galbūt skamba keistai, bet tai tikrai skatina plaukų augimą. Sumaišyk vieną kiaušinį su 50g alyvuogių aliejaus, o gautu mišiniu gerai ištepk plaukus. Tada juos įvyniok į rankluoštį ir palik valandai. Po valandos labai gerai ir kruopščiai ištrink galvą su šampūnų ir kondicionierium.
  • Bulvės - o jei tiksliau, tai vanduo, kuriame jos virė. Reikia šiuo nuoviru išskalauti galvą, o tada ištrinti šampūnu. Tai labai gera ir veiksminga priemonė, norint auginti plaukus.



Taigi naudodamasi šiais patarimais, turėsi ilgus, gražius ir svarbiausia sveikus plaukus, nenaudodama jokių specialių cheminių priemonių, o tuo pačiu ir sutaupysi pinigų. Turėti gražius plaukus tikrai nėra lengva, tai reikalauja didelės priežiūros ir pastangų, bet kaip sakoma, juk grožis reikalauja aukų. 


9 Komentarai

  1. Rašyt daug ką galima, bet kažin ar pati nenaudoji jau jokių formavimo priemonių, ir viska darai tobulai. Straipsnis šiaip sau, jau tokių buvo begalės, norėtusi kažko naujesnio, arba įdomesnio, nebesikartok.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Prieš rašydama straipsnį pažiūrėk, ar dar nebuvo tokių :) Panašų straipsnį rašiau prieš mėnesį... http://thetd4you.blogspot.com/2014/03/neklusnus-plaukai-ka-daryti.html

    AtsakytiPanaikinti
  3. Straipsnis neblogas. Tikrai ne kiekviena turi gražius plaukus, ir tokie patarimai padeda, kad ir kokie neva būtų nuvalkioti.
    Irr anonime, klausimas tau - kam kabinėtis? "Kažin ar pati viską darai tobulai" - o kas čia tokio, neva neįmanoma? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Straipsnis tikrai geras, bet patarimai labai banalūs. Na, vis dėl to - šia tema daugiau nelabai ką ir galima sugalvoti. Man labai patiko išdėstymas, toks paprastas, bet šaunus ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na, nežinau ar šie veiksmai padeda ,tačiau straipsnis man labai patiko, Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Keista, bet tai tikriausiai pirmas straipsnis, su kuriuo 100% sutinku (nebuvo nė vieno punkto, kuriam prieštaraučiau). Tiesiog nuomonės sutapo.
    Paprastas, bet tvarkingas straipsnis. Šaunuole!

    -----
    Gal nori aplankyti? dindindoli.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti
  7. Banalokas straipsnis viskas simta kartu girdeta, galejai kazka orginalesnio sugalvoti. Labai nuobodu buvo skaityti.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ko jus anonimai skaitot, jei nepatinka ar bent jau tada nereiskit savo nuomones su priekaistais. Tokioj temoj nelabai ka orginalaus gali sugalvot, juk neišrasi nauju budu plaukams augint ir gražint. mastykit pries komentuojant.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Straipsnis parašytas tikrai gerai, bet su tokiais dalykais kaip "Žinoma plaukams geriausia laikyti palaidus, bet jei nori susirišti, tinkamiausia šukuosena yra paprastas kuodukas" aš nesutikčiau. Aišku čia tik mano nuomonė... Tokius straipsnius rašyk ir toliau.

    AtsakytiPanaikinti