Keisčiausi pasaulio gyvūnai



Šiame pasaulyje yra daug keistų dalykų, keistų būtybių, kuriomis žmonės domisi ir juos tik pradeda pažinti. Dauguma domisi mistika, įvairiausiomis keistomis vietelėmis... tačiau jie domisi ir net keisčiausiais pasaulio gyvūnais! Tikriausiai tau keistai nuskambėjo tai mintyse ir aš manau, kad sudominau, taigi tęsiu toliau..


Komondoro šuo
Komondoras, tai vengrų aviganis, kuris yra išvestas apsaugoti galvijų bandas nuo įvairių plėšrūnų. Jis - išskirtinis šunėkas ir ši keista bei išskirtinė gyvūno rūšis užauga maždaug iki 70 cm aukščio. Komondoro šuo atrodo lėtas, tačiau jis yra labai judrus, o jo kailis padeda prisitaikyti prie avių bandos ir taip apsisaugodavo nuo žvėrių.


Laibapirštiniai arba Ai Ai
Laibapirštiniai - tai katės dydžio gyvūnas, turintis dideles ausis bei purią uodegą. Ši rūšis dar turi labai labai ilgus rankų pirštus, o trečiasis pirštas visiškai plonas! Jis savuoju aštriausiu pirštu išsiima pro plyšius vabzdžių vikšrus. Šie padarėliai gyvena Madagaskare ir ši rūšis yra rečiausia pasaulyje!


The Blobfish (į lietuvių k. nesiverčia)
Ši žuvis yra nepaprastai išskirtinė tiek dydžiu, tiek išvaizda. Vieniems gali pasirodyti kiek šlykštoka. Žmones stebina ši žuvis savo panašumu į žmogaus liūdną veidą. Blobfish slepiasi tik giliai vandenyje Australijoje ir Tasmanijoje.


Aksolotlis
Šis vandens žaisliukas gyvena Meksikos vandenynuose, labiausiai paplitę kaip naminiai gyvūnėliai Anglijoje, Japonijoje bei Australijoje. Šis gyvūnėlis turi plačia bei didelę galvą, o jis atsisukęs į jus atrodo jog šypsosi! Aksolotlis praradęs bet kokią kūno dalį, gali ją visiškai be vargo atsiauginti.




Ilgakulnis
Ilgakulniai - tai pusbeždžionės, turi dideles akis ir ilgą uodegą. Gyvena medžiuose ir yra aktyvūs tik naktį, minta jie dažniausia vabzdžiais. Gyvena pietryčių Azijoje, Filipinuose. Šie mažyliai nevaikšto, o šokinėja, o kas keisčiausia tai šie gyvūnėliai yra gan lankstūs, gali pasisukti 180 laipsnių kampu.
    Miksinis apskritažiomenis
    Miksinis apskritažiomenis yra žuvis, tačiau ši žuvis išsiskiria savo išvaizda, kadangi ji labai skiriasi nuo kitų žuvų. Ši žuvis gan keistoka bei šiurpoka. Šios žuvys neturi pelekų, tačiau turi sunykusias akis. Miksinis apskritažiomenis gyvena jūrose, įsiterpęs dumbluose tačiau galite neišsigąsti, šios žuvys negyvena Baltijos jūroje. Šių žuvų yra net 67 rūšys! 



    Apykaklėtasis driežas
    Šis mažas padarėlis yra panašus į dinozaurą, tik miniatiūrinis. Jie užauga iki 80 centimetrų ilgio. Šie driežai gyvena vidurio Australijos dykumose. Apykaklėtasis driežas - tokį vardą gavo dėl to, kad kai būna pavojus, išsiskleidžia gerklines klostes, tačiau jis taip ir gąsdina kitus driežus bei padarėlius. 



    Žvaigždžiasnukis kurmis
    Kurmis turi neįprastą, žvaigždės formos snukį ir vien dėl to, jis yra pavadintas žvaigždžiasnukiu. Šis kurmis ėda tik vabzdžius. Turi net 44 dantis, užauga nuo 15 iki 20 centimetrų ir sveria tik 55 gramus!Žvaigždžiasnukiai kurmiai yra paplitę Šiaurės Amerikoje. Taip pat, jie dar turi ir neįprastą gebėjimą, užuosti po vandeniu!


    Štai tokie tieji ir keisti mūsų pasaulio gyventojai,
    Aš tikiuosi straipsnis bent kiek patiko,
    O dabar jau atsisveikinu,
    Gero likusio vakaro,
    Vakarė.

    2 Komentarai