Keisčiausi pasaulio viešbučiai


Keliauti patinka visiems, o ypač jei apsitoji prabangiame viešbutyje, su visais malonumais, patogumais ir puikiu aptarnavimu. O jei dar šalia yra didžiulis baseinas arba paplūdimys... Tada jautiesi, kaip tikram rojui. Bet ar yra tekę miegoti po vandeniu, karste ar net kalėjime? Taip taip, tai tiesa. Pasaulyje yra pačių keisčiausių ir neįtikėčiausių viešbučių. Turbūt dauguma net sapne nepagalvotų, jog tai įmanoma, tačiau šiuolaikiniame pasaulyje, turbūt nėra nieko neįmanomo. Tad žiūrėkit, grožėkitės ir galbūt kadanors patys apsilankysite viename iš šių viešbučių!


Povandeninis Poseidono viešbutis
Gyvenimas po vandeniu, iki šiol dar atrodo neįmanomas, juk vanduo tai viena iš nedaugelio gamtos vietų, kurios dar nelietė žmogaus rankos ir vyrauja laukinė gamta. Na, bet su dabartinėm technologijom galima padaryti viską, tad viešbutis po vandeniu yra visiškai realu. Vienas iš tokių yra Poseidono povandeninis viešbutis. Jis yra privačioje Fiji saloje, viešbučio svečiai gali grožėtis gąsdinančiais ir nuostabiais gyvūnais, matomais pro viešbučio langus.


Ledo viešbutis
Šis viešbutis Kanadoje yra pastatytas iš didžiulių ledo gabalų. Turbūt visiems dabar iškyla klausimas ar jame visada yra šalta? Taip, ten tikrai šalta, vienintelė šildoma vieta ten yra izoliuoti vonios kambariai. Dėl to šiame viešbutyje galima lankytis tik nuo sausio pirmos iki kovo paskutinės savaitės. Visuose kambariuose temperatūra yra minusinė, tad svečiai miega ant ledo lovų. Norint apsistoti tokiame viešbutyje, reikėtų pasiimti labai gerą miegmaišį, kuris tinka miegoti ledynuose. Atrodo tokiame viešbutyje apsistoti tikra beprotystė, tačiau norinčių yra tikrai daug. Visi kambariai yra iš anksto rezervuoti, be to čia dažnai vyksta vestuvės. 


Osaka kapsulių viešbutis
Japonai neturi daug vietos, tad moką ją labai kūrybingai išnaudoti. Vienos kapsulės dydis yra vos keli kvadratiniai metrai. Ten nėra nei vonios, nei tualeto, tad patogumai aišku yra minimalūs. Norint pavalgyti tenka keliauti iki artimiausio restorano, toks viešbutis labiausiai tinka tada, kai neturi kur permiegoti. Tačiau japonai neužmiršo svarbiausio dalyko, kapsulėse veikia Wi-fi internetas.


Šuniškas viešbutis
Turbūt dabar daugelis pagalvojo, kad tai viešbutis šunims. Tačiau taip nėra, jis taip vadinas dėl to, kad yra šuns formos. Viešbučio savininkai šį projektą įgyvendino, kai pardavė daugybę iš medžio išpjautų šuniukų figūrėlių. Tai tikra šunų mylėtojų savajonė, visi viešbučio atributai ir akcentai yra susiję su šunimis.


Nuotekų vamzdžio viešbutis
Tai tas pats, lyg miegojimas skardinėje. Šiuos keistus viešbučius sukūrė austrai, toks jų modernus menas stebina daugumą žmonių. Gerai bent tai, kad dėl didelio svorio, jie nerieda. 


Alcatrazo viešbutis
Tai puiki galimybė norintiems praleisti naktį kalėjime. Kambariai ten yra tikrai patogūs, bet kalėjimą primena grotos ir kambarių numeriai. Kiekvienam viešbučio svečiui „kaliniui“ yra duodama dryžuota pižama, antrankiai, duona ir vanduo. 


Igloo Village Kakslauttenen viešbutis
Šis viešbutis įsikūręs Laplandijoje ir yra įdomus tuom, kad atrodo kaip iglu - eskimų žiemos būstas. Viešbučio svečiai gali kambarius rinktis iš trijų variantų: medinį namelį, tradicinį iglu namelį iš ledo blokų bei futuristinį iglu iš stiklo. Pats įdomiausias ir labiausiai išsiskiriantis, tikriausiai yra futuristinis iglu iš stiklo, būnant tokiame namelyje galima patogiai įsitaisius ant lovos, grožėtis pasakišku vaizdu pro langą. Stiklai yra specialūs, tad jie neužšąla, net jei temperatūra lauke nukrenta iki -30 laipsnių Celsijaus.


Viešbutis Sand Hotel
Nebijantiems ir net mėgstantiems miegoti po atviru dangumi, siūlau būtent šį viešbutį, Didžiojoje Britanijoje. Tokia nakvynė yra labai ekonomiška, nes viešbutis yra pastatytas iš smėlio. Tokią didžiulę pilį statė net keturi skulptoriai ir jiems prireikė ne vieno tūkstančio tonų išvalyto smėlio, iš kurio yra pastatytos ne tik sienos, bet ir visi baldai. Na, o vonios kambarį atstoja prie pat viešbučio esanti jūra. 


Propeller Island City Lodge viešbutis
Štai šis viešbutis, įsikūręs Berlyne, yra skirtalas tikriems ekstremalams, nes jame žmonėms yra siūlomi patys keisčiausi ir įdomiausi kambariai. Vienas iš tokių yra Karstų kambarys. Jame lovas atstoja karstai.


Kitas šio viešbučio kambarys vadinasi Two lions. Jame galima miegoti liūtų narvuose.


Dar vienas įspūdingas kamabarys - Veidrodžių kambarys. Jame visos sienos ir lubos yra iš veidrodžių, o įdomiausia tai, jog veidrodžiai išdėstyti taip, kad kambarys būtų kaip deimanto formos.


Apverstas kambarys - jis skirtas drąsiems žmonėms. Jame lubos yra grindys, o grindys - lubos. Norint apžiūrėti baldus, reikia galvą pakelti aukštyn. Na, o tikroji lova ir net lempos yra paslėptos grindyse „lubose", po dangčiais. Kai kurie sako, jog miegoti šiame kambaryje yra labai ekstremalu, nes žmonės naktį pabudę ir išvydę, kad jiems virš galvos yra lova, dažnai pradeda panikuoti ir isteriškai elgtis.



Turbūt ne visi norėtų apsistoti kuriame nors iš šių viešbučių, bet drąsiems ir mėgstantiems iššūkius bei naujoves - jie tinka puikiai. Kai kurie viešbučiai atrodo gan keistai ar net bauginančiai, bet išbandyti kažką naujo, gal visai nieko, ar ne?

3 Komentarai

  1. Norėčiau biški taip pagyvent tam apverstam kambaryje arba veidrodžių kambaryje. Jaučiu kaip smagu. :DD

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai idomus straipsnis!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ateičiai siūlau sutvarkyti skyrybą ;)

    AtsakytiPanaikinti