Galvos skausmas: kaip išrinkti gimtadienio dovaną


Ką padovanoti? Ką padovanoti? Ką padovanoti? Atrodo, kad puikiai pažįsti savo draugus, drauges, vaikiną ir kitus artimuosius. Manai, kad žinai kas jiems patinka, ko jie apskritai  nemėgsta ir ko jiesiems trūksta. Tačiau kai artėja ta lemtinga diena metuose ir tau reikia sugalvoti padovanoti kažką žmogui, kuris, atrodo, jau viską turi - negali nustoti kratyti savo galvos ir atmetinėti absurdiškas idėjas. Žūtbūt nori kažkuo nustebinti ir pamaloninti jubiliatą, tačiau tuo pačiu nenori, kad dovana stipriai plėštų per kišenes. O ir brangios dovanos ne visada būna geros. Pateiksiu jums keletą dovanų idėjų, kurios tinka įvairaus amžiaus žmonėms ir nepaisant jų lyties, jie bus vienodai nustebinti ir pamaloninti. 

1. Didelė, tačiau tuo pačiu nedidelė dovana 
Paimk didelę dėžę. Tokią, kurią būtų sunku apglėbti ir nepatogu nešti. Dėžės vidų išklijuok gražiu dovanų popieriumi, o ant dugno pridėk mielų dovanėlių. (Pvz.: pliušinį meškiuką, knygą, papuošalų dėžutę, žurnalą, papuošalų ar kitko, ką mėgsta sukaktuvininkas. Galbūt jis kažką kolekcionuoja? papildyk jo kolekciją, jeigu tai įmanoma. Jis liks tikrai dėkingas.) Dovanėles reikia kažkaip paslėpti! Užpilk ant viršaus spragintų kukurūzų! jeigu tam, kuriam dovanosi dovaną spragėsiai tiesiog nepatinka, paslėpti dovanėles gali ir kitais būdais kaip: daug glamžyto popieriaus arba, jeigu tau nebaisios išlaidos - jo mėgstamais saldainiais. 

2. Saldi dovanėlė 
Jeigu turi draugę smaližę, ši dovana jai bus kaip tik. Paimk trilitrinį stiklainį, kurį lengvai rasi namuose ir visą jį pripildyk guminukais. Žinoma, gali nusipirkti ir dekoratyvinį stiklainį. Saldžiuosius skanumynus sluoksniuok, dėk įvairaus dydžio ir spalvų. Pagal dariusius šią dovaną, jiems prireikė apie 14 pakelių guminukų. Guminukuose taip pat gali paslėpti kažką netikėto - atviruką, auskarus, apyrankę, žiedą, kvepalų buteliuką ir pan. 
3. Pasveikinimas per radiją
Draugai tai lieka draugais. Jiems, palyginus, lengva sugalvoti dovaną, o kaip nustebinti mamą? Tėtį? O gal net senelę? Tam puikiai tinka neįprasta ir labai įdomi idėja. Daug radijo stočių vykdo programas, per kurias galite pasveikinti savo mylimą žmogų. Kodėl gi ne? Tik svarbiausia pasirūpinti, kad sveikinamasis tikrai atsilieptų, jei jam skambins radijo laidų vedėjas. 
4. Saldainiai kišenėje, rankinėje, prie namų 
Šiai dovanai surengti tau reikės apsukrumo ir priėjimo prie sveikinamojo. Gimtadienio išvakarėse, vakare, eik prie jo namų ir prie durų palik saldainių. Išdėliok juos vienas paskui kitą taip, kad saldainius rinkdamas, jubiliatas būtų vedamas į kažkokią kitą vietą. Saldainiu keliu nuvesk jį iki medžių ir ten palik raštelių su linkėjimais. (Pvz.: apsieikim be banalių linkėjimų. Linkėk naujo paltuko, greipfruto, mašinos, nepersivalgyti ir pan.) Jeigu nėra galimybės eiti į namų teritoriją, ar tiesiog tu tam per daug kukli, saldainius gali palikti jo drabužių  kišenėse, rankinėje. 


5. Kantrybės išbandymas
Norėdama maloniai paerzinti draugą ar išbandyti jo kantrybę - rinkis šią dovanos idėją: į mažą dėžutę įdėk vieną gerą, praktišką dovaną. (Pvz.: kvepalus, vonios rinkinį, kojines, šlepetes, puodelį ir pan.) Tą mažąją dėžutę įdėk į šiek tiek didesnę. Tą didesnę į dar didesnę, dar didesnę, dar ir dar, kol dovana taps pakankamai didelė. Kad ji būtų sunkesnė, ten kur tarp dėžučių lieka tarpai, primesk kažkokių sveriančių daiktų. Kad ir akmenėlių iš paplūdimio. Dėžę dekoruok gražiu popieriumi ir dideliu kaspinu. Padovanok ir stebėk reakciją! Po to galėsite visi smagiai pasijuokti.

6. 100 priežasčių kodėl tave myliu
Ši dovana - vaikinui. Jeigu tavo vaikinas yra romantiškas ir tu jam labai svarbi - šią dovaną jis labai brangins. Atsižvelgiant ir į tai, kad komplimentus vyrai mėgsta gal netgi labiau nei moterys! Susikaupk ir galvok apie savo mylimąjį. Pradėk nuo to, ką myli jo viduje. Nepulk vardinti kaip tau patinka jo plaukai ir akys. Jis tai gali ne taip suprasti ir pamanys, jog jo vidus yra antroje vietoje. Paprasčiausias būdas - išsikarpyk šimtą įvairių spalvų širdelių arba šiaip popierėlių, ant kurių turėsi surašyti priežastis. Kai tai baigsi, popierėlius sumesk į gražų stiklainų arba susek vieną su kitu ir padaryk kaip knygelę. Taip pat gali nusipirkti širdelėmis puoštą užrašų knygelę ir priežastis surašyti joje. Knygelę patariu pirkti medžiaginiu viršeliu, kad galėtum papurkšti ant jos savo kvepalų. Vaikinas kiekvieną kart paėmęs knygelę užuos tavo kvapą ir prisimins tave.

7. Pagrobimas ir staigmena
Žinoma, galima padovanoti ne daiktą, o gerą šventę, kuri paliks neišdildomų įspūdžių ir ilgam įstrigs atmintyje. tačiau kaip tai padaryti nenuobodžiai ir originaliai? paprasčiausias būdas - surenkite "pagrobimą". Staiga pasibelskite į namus pas draugą, greit užriškite jai akis ir neišleisdami nė garso sodinkite ją į mašiną. Nesvarbu, kad galbūt vakarėlis vyksta kitame kieme nuo jo namų. Vežkite jį ilgai. Kad ir ratais aplink apylinkes. Visi tylėkite ir nesakykite nė žodžio. Atvežę  ir vesdami į vietą sakykite "Šok! Po tavo kojom pelkė!". Žinoma, jokios pelkės daryti nereikia. Tai tik tam, kad draugui sukeltumėte emocijas ir kartu pasijuoktumėte. Atriškite akis ir jubiliatas bus tikrai nustebintas išvydęs prieš save visus savo draugus, kurie susirinko būtent dėl jo!


Tikiuosi pasinaudosite idėjomis ir nustebinsite savo drauges, draugus, vaikinus ir giminaičius! Linkiu sėkmės ir kantrybės gaminant dovanėles. 

10 Komentarai

  1. Dovile, tampi mano dievaite. Puikūs straipsniai kaip žirniai beriasi vienas po kito. Tikrai esi talentinga <3

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonime, smagu girdėti (na, šiuo atveju skaityti, bet malonumas tas pats, kad kažką gero įžvelgi mano darbuose. Gera būti įvertįntai, kadangi tada suvokiu kad dirbu ne veltui. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Straipsnis tikrai puikus ir įdomus. Labai pravers.
    Labai smagu, kad TD vėl tampa aktyvus ir jau beveik kas dieną galima pamatyti naujų straipsnių. O tu Dovile, tikra šaunuolė, kad pasirinkai šią temą, manau daug kam ji pravers. Taip ir toliau. Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū! Mes stengiamės dėl jūsų. Be to, rašytojos minėjo, kad naujas dizainas ir kitos naujovės pažadino jose norą rašyti! ;D

      Panaikinti
  4. Galiu paklaust... Iš kur sėmeisi idėjų šiam įrašui? Kaip sugalvojai dovanas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. su popcornais idėja ir guminuku stiklainiu parašiau grynai iš savo patirties, nes esu gavusi tokių dovanų. o kiti surinkti iš forumų, kuriuose žmonės dalinosi savo gautomis dovanomis. pagrobimas jau senai žinomas, tik vis dar mažai naudojamas, tai patariau. o kas? :)

      Panaikinti
    2. Ai nieko. Pati neseniai kai kur buvau aprašius dovanas, ir tos su popkornais, guminukais, saldainiais taip pat buvo. Nesvarbu, tiesiog sutapimas turbūt.

      Panaikinti
  5. Man asmeniškai sunku yra sugalvoti draugui/ draugei gimtadienio proga dovaną...Ir būtent tokią ,kad ji būtų neatsibodusi, įdomi ir tiesiog reikalinga.Man labiausiai tavo straipsnyje paliko įspūdį 2 ir 7 punktas.Saldi dovanėlė ir pagrobimas ,mano nuomone tobula ir tikrai labai suderinami dalykai:) Šaunu ir tikrai giriu už tokį puikų straipsnį!:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. labas
    jei nepaslaptis kaip reikia padaryti toki gif kaip tu padarei varda Dovile
    Aciu

    AtsakytiPanaikinti