Keisčiausi ir šlykščiausiai atrodantys pasaulio patiekalai



Pasaulyje knibždėte knibžda egzotinių (nebūtinai) šalių, kuriose gaminami protu nesuvokiami patiekalai. Jei turėtum galimybę jų paragauti, turbūt vienų iš jų nė kąsnio į burną neįsidėtum, nes jie atrodytų tiesiog šlykščiai ir nekeliančiai apetito, o vos pažiūrėjus į kitus, sudvejotum, ar tokius iš viso galima valgyti? Bet vis tiek atsiranda drąsuolių, kurie paragauja tų beprotiškų patiekalų. Jų neatsisako ir vietiniai gyventojai, kuriems į galvą nešautų šiuos patiekalus pavadinti beprotiškais.
P.S. Jokiu būdu neskaitykite šio straipsnio valgydamos!

1. Akmens anglies sūris

Taip, jis gaminamas iš akmens anglies ir jo ragavusiųjų teigimu jis yra labai skanus. Tai brandinto čedaro sūris, tiesiog sumaišytas su anglimis, todėl juodas.
Turbūt knieti sužinoti, koks žmogus sugalvojo šitokią "nesąmonę". Tai Amy Birkin iš sūrius gaminančios bendrovės "Michael Lee Fine Cheeses", kai ji nugirdo, kad vietos angliakasiams reikia pagalbos. Tada netikėtai buvo rastas "juodasis ingredientas".
Juoduoju akmens anglies sūriu tiki ne visi. Vieni, pamatę šio sūrio nuotraukas įmonės krautuvėlės "facebook" paskyroje, komentuoja maždaug šitaip: "nekvailiokit" ir "balandžio 1 - oji jau seniai praėjo".
Be to, "Michael Lee Fine Cheeses" įmonė pelnė "Geriausios naujos idėjos" apdovanojimą Delyje, 2014 metais.


2. Žuvies tuno akys 

Šį delne telpantį delikatesą galima įsigyti Japonijos prekybos centruose. Per toli? Ir gerai, nes turbūt nenorėtum paragauti, tuo labiau kad tos akys tiesiai iš lėkštės žvelgtų į jus. Kraupu...
Visgi rimčiau - japonai jas valgo virtas su česnaku ir sojos padažu ir tikina, kad šie balti rutuliukai skoniu prilygsta virtam kiaušinio baltymui. 

3. Musių lervų sūris

Šis sūris dar vadinamas "Casu Marzu" - ne pati populiariausia Italijos eksporto prekė, tačiau saviškiai šį pūdytą sūrį itin mėgsta.
Pirmiausia į iš Sardinijos kilusį avių pieno sūrį prileidžiama "Piophila casei" musyčių kiaušinėlių. Iš kiaušinėlių išsirita lervos. Ir būtent jų išmatos (skamba ne itin higieniškai) suteikia šiam sūriui aštrų kvapą, puvėsių skonį ir minkštą tekstūrą. Šios įkyrios lervos gali pašokti net iki 15 centimetrų aukščio, taigi valgyti reikia atsargiai. Patiekiamas su Sardinijos duona ir vynu ir dažniausiai valgomas per vestuves ir kitas šeimos šventes.

4. Paukščių lizdo sriuba

Tai ypatingas Kinijos patiekalas. Lizde esančios paukštelio čiurlio seilės stiprina žmogaus imuninę sistemą, lengvina virškinimo veiklą, lengvina astmos priepolius ir gerina dėmesio koncentraciją. Vietiniai gyventojai šią sriubą laiko sveikatos šaltiniu. Bet visgi paukšteliai turėtų kaip reikiant užpykti, kad žmogus vagia ir ardo jų namus - lizdus dėl geros sveikatos.

 5. Keptos skruzdėlės

Keptos skruzdės gana populiarios Meksikoje, Kolumbijoje, Australijoje, Pietų Afrikoje. Jos yra traškios, saldžios ir turi riešutų prieskonį. Kai kuriose šalyse keptas skruzdes net pardavinėja kino teatruose vietoj kukurūzų spragėsių! Anot šių vabzdžių valgytojų, skaniausios skruzdės veisiasi Australijoje - jos yra medaus skonio.



Jeigu valgysite ir netyčiomis prisiminsite šį straipsnį, nenusigąskite, nes jūsų patiekale tikrai nėra akmens anglies, tuno akių, musyčių lervų, paukščių lizdų ir keptų skruzdėlių! :3


RAŠYKIT Į KOMENTARUS: KĄ MANOTE APIE MANO PIRMĄJĮ STRAIPSNĮ?
TIKIUOSI JUMS PATIKO!
P.S. ATSIPRAŠAU JEIGU NETYČIA SUGADINAU APETITĄ :3
GERO VAKARO!!!



9 Komentarai

  1. Oho nezinojau kad TD jau leidziama kopijuoti. Va http://www.ltvirtove.lt/topai.php?lt=keisciausi_pasaulio_patiekalai dar http://m.lrytas.lt/gyvenimo-budas/skonis/keisciausi-pasaulio-patiekalai-kraujo-blyneliai-ir-tuno-akys.htm saunu, tai dabar visi kppijuokim straipsnius ane?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš nekopijuoju. Kopijuoti yra draudžiama, o aš tik ieškojau informacijos tinklapiuose, kuriuos tu paminėjai. Perrašyti savais žodžiais galima, gali paklausti Simonos Šiušytės. Bet turbūt aš niekad niekam taip ir neįtiksiu...

    AtsakytiPanaikinti
  3. O Jezau db vaidink nuskriaustaja 'as niekam taip ir neitiksiu'... Oi db visi paverkim. Plius as maciau kad ten.tas pats parasyta kas ir cia. So tu kopijavai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Geras straipsnis, informacija nenukopijuota, o gražiai surinkta. Nekreipk dėmesio į anonimus. :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonime, Monika tų straipsnių nekopijavo, kaip ir pati minėjo, o tik naudojosi informacija, kas yra leidžiama ir suprantama.
    Monika, apetito man nesugadinai. :D Bet musių lervų sūris ir žuvies tuno akys skamba nelabai skaniai :D Ypač lervos... Dėl kepintų skruzdėlių, tai man jos atrodo kaip normalus dalykas. Kaip prancūzai valgo varles ir sraiges, taip ir valgomos tos skruzdės.
    Straisnis vidutiniškas, bet yra kur stengtis ir tobulėti! Tikiu, kad yra dar šlykstesnių patiekalų už šiuos. Sėkmės rašant!

    AtsakytiPanaikinti
  6. aš valgiau pusryčius ir pamačiau keptas skruzdėles... veeemt noriu :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Toks straipsnis jau buvo. Ji raše rašytoja Gabija Č.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Anonime, jo, yra rašytas toks (nepatingėjau paieškot) bet.. Gabijos ir Monikos straipsniai skiriasi. kaip sakant, vienas kitą papildo, o pasikartojantis yra tik vienas valgis.
    Gabijos straipsnį rasite čia: http://thetd4you.blogspot.com/2013/08/keisciausi-pasaulio-patiekalai.html

    AtsakytiPanaikinti