Patarimai norintiems įgauti energijos


Atostogos prasidėjo, tačiau vis dar jautiesi pavargus? Trūksta energijos? Visą laiką jauti svaigulį, galvos skausmą? Taip, tai dažnai pasitaikanti problema tiems, kurie daug dirba, mokosi, sportuoja. Šiandien pateiksiu keletą patarimų, kaip įgauti energijos.

Energijos suteikiantys gėrimai


Esame įpratę ryte išgerti kavos ar juodos arbatos, nes manome, jog būtent šie gėrimai suteikia daug energijos. Tačiau tai tiesa tik iš dalies. Kava ir juodoji arbata suteikia energijos tik porai valandų. Vėliau nuovargio jausmas sugrįžta. Jei norite, kad ryte išgertas gėrimas suteiktų energijos visai dienai, patarčiau rinktis gėrimus, kurie pateikti žemiau.


Šiltas vanduo su citrina

Reikės:
* 1 stiklinės šilto, virinto vandens
* pusės citrinos

Gaminimas:
Į vandenį įdėkite griežinėliais supjaustytos citrinos. Jei mėgstate, galite pagardinti šaukšteliu medaus. Šį gėrimą vertėtų gerti ryte, prieš pusryčius, kai skrandis dar tuščias. Citrininis vanduo greitina medžiagų apykaitą, stiprina imunitetą, parūpina organizmą vitaminu C, pakelia tonusą, gražina veido odą bei suteikia energijos visai dienai.





Imbierinė arbata


Reikės:
* 10 g mėtos lapelių
* 1 l vandens
* 6 a. š. medaus
* 3 v. š. trinto imbiero
* 4 v. š. apelsinų sulčių
* nedidelis žiupsnelis juodųjų maltų pipirų

Gaminimas:
Į užvirintą vandenį sudėkite imbierą. Tuomet supilkite medų ir maišykite tol, kol jis ištirps. Į perkoštą gėrimą įberkite žiupsnelį juodųjų pipirų, sudėkite mėtos lapelius bei supilkite sultis. Arbatą gerkite karštą. Ši arbata gera tuo, kad ji tonizuoja, gerina burnos kvapą, gerina kraujotaką, todėl kaip mat atgausite energiją.






Energinis vaisių kokteilis

Reikės:
* 0,5 stiklinės kopūsto
* 4 vnt. datulių
* 2 vnt. kivių
* 1,5 stiklinės apelsinų sulčių
* 1 vnt. banano

Gaminimas:
Supjaustykite kopūstą, datules, kivius bei bananą. Supjaustytus vaisius užpilkite sultimis. Tuomet viską sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Šis gėrimas tikra ,,vitaminų bomba''! 



Rytinė mankšta

Be šiokio tokio sporto nebus ir energijos! Jei manote, kad rytinė mankšta tik dar labiau nuvargins, tai klystate. Rytinės mankštos metu ne tik įgausite energijos, tačiau taip pat pagreitės jūsų medžiagų apykaita, kuri daro įtaką mūsų kūno svoriui. 
 Jei norite, po rytinės mankštos galite pabėgioti. Taip pat, galite vietoj įprastų pratimų, užsiiminėti joga.








Maisto produktai

Sveikas maistas taip pat labai svarbus norint nuolat jaustis energingai. Puikiai žinome, kad vieni maisto produktai suteikia mažiau energijos, kiti daugiau. Tad kokie maisto produktai suteikia mums energijos daugiausiai?

Avižos. Jose apstu B grupės vitaminų, kurie padeda skaidyti angliavandenius ir paverčia juos energija.

Riešutai. Pakanka vienos saujos riešutų per dieną, kad būtų išlaikytas pakankamas energijos lygis organizme. Naudingiausiais riešutais laikomi migdolai, anakardžiai bei žemės riešutai.

Šviežūs vaisiai ir daržovės. Jie iškart aprūpina organizmą angliavandeniais, kurie greitai virsta energija.

Juodas šokoladas. Gabalėlis šokolado ne tik pagerins nuotaiką, bet ir suteiks energijos.

Džiovinti vaisiai. Šiuose vaisiuose gausu skaidulų, kalio, mineralų bei vitaminų. Tai puikus energijos suteikiantis užkandis, todėl vertėtų jų turėti rankinėje.

Morkos. Jose gausu virškinimą gerinančios ląstelienos, todėl ne tik įgausite energijos, bet ir atsikratysite virškinimo problemų.

Taigi, pakeitę savo mitybą bei gyvenimo įpročius galėsite ne tik džiaugtis pagražėjusia figūra, bet ir neišsenkama energija! Mylėkite save, būkite sveikos, gražios bei energingos!

8 Komentarai

  1. Kieno straipsnis? Kodėl kortelės nėr? :p

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nors daug ka zinojau, bet patiko. Aciu uz straipsni, nes tikrai pravers ir pades. Aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šaunus straipsnis :) Reiks išbandyt mankštą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai gėdinga klaidą padarei. Labai daug kas ją daro. Na žinoma, tik pataisau,o ne kritikuoju. Vietoj ,,šviežūs'' turi būt ,,švieži'' :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tvarkinga, informatyvu ir naudinga. Puikus straipsnis. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū labai ! :)
    Paulina - rimtai? :O Šito nežinojau! Ačiū :* Kitą kart žinosiu ir tokios klaidos nebedarysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Puikus straipsnis! Gaila,nemėgstu juodo šokolado..

    AtsakytiPanaikinti