"UVERworld" - japonų roko grupė, sulaukusi sėkmės

Ar kada nors esate girdėję apie grupę „UVERworld“? Tai japonų roko grupė, kilusi iš Kusatsu miesto ir sulaukusi milžiniškos sėkmės bei pavydėtino populiarumo ne tik Japonijoje, bet ir visame pasaulyje. Ši grupė išleido ne vieną albumą ir singlą bei pardavė ne vieną milijoną įrašų! Susidomėjai? Skaityk toliau ir sužinok apie „UVERworld“ plačiau!

TRUMPAS DOSJĖ:    
                      
Nariai: Takuya ∞, Katsuya, Akira, Nobuto, Shintaro ir Seika.
Muzikos stiliai: alternatyvus rokas, poprokas, industrialus rokas, repo rokas, sunkusis rokas, trankusis rokas.
Kilmė: Kusatsu, Shiga, Japonija.
Veikla: nuo 2000 metų iki dabar.
Kompanija, kuriai dirba: Gr8!
Interneto svetainė: www.uverworld.com


PRADŽIŲ PRADŽIA
Viskas prasidėjo nuo to, kai 2000 metais buvo įkurta septynių narių grupė, tuo metu žinoma kaip “Sound Goku Road” (o dar geriau kaip “Sangoku Road”). 2003 metais ši grupė išleido savo pirmąjį albumą „Prime‘03“ ir pardavė 3000 egzempliorių. Po albumo išleidimo, du  grupės nariai – saksofonistas Seika ir vokalistas Ryohei, grupę paliko. Po narių sumažėjimo, grupė gavo naują vardą – “UVERworld”.

KAS VYKO TOLIAU…
2005 metais “UVERworld” pasirašė sutartį su muzikos kompanija “Gr8!”, kuriai dirba iki šiol. Pasirašius sutartį, grupė pirmą kartą debiutavo su singlu “D-tecnoLife”, kurio buvo parduotos net 31.569 tūkst. kopijos kartu su “Mr.Children” dvidešimt septintuoju singlu “Yonjigen Four Dimensions”.

DABARTINĖ SĖKMĖ
Šiuo metu  „UVERworld“ turi tikrai kuo pasigirti. Ši japonų roko grupė jau yra išleidusi septynis albumus ir net virš dvidešimt singlų, kurie tapo labai sėkmingais ir jų dėka, „UVERworld“ tapo viena žinomiausių ir sėkmingiausių grupių Japonijoje. Jau yra parduota beveik du milijonai grupės įrašų pasauliniu mastu.

NARIAI
  • Shimizu Takuya (geriau žinomas kaip Takuya ∞) yra grupės vokalistas, reperis ir programuotojas, kuris taip pat kuria grupės muziką. Šis grupės narys gimė 1976 metais, gruodžio 21 dieną, Osakoje, bet vėliau persikėlė gyventi į Kusatsu. 
  • Nobuto grupėje groja bosine gitara. Gimė 1980 metais, vasario 14 dieną. 
  • Katsuya, grojantis rimtine gitara, taip pat yra ir grupės lyderis. Jis gimė 1981 metais, vasario 22 dieną.
  • Shintaro grupėje groja būgnais. Jis yra antras jauniausias narys grupėje, kuris gimė 1983 metais, lapkričio 5 dieną, Otsu mieste. 
  • Akira groja pagrindine gitara ir taipogi yra grupės programuotojas. Gimė 1984 metais, kovo 8 dieną.
  •  Seika groja saksofonu ir prie grupės veiklos vėl prisidėjo 2014 m. gegužės  26 dieną.


GERBĖJAI

Grupės „UVERworld“ gerbėjų ratas yra iš ties didelis. Šią roko grupę dievina ne tik japonai, bet ir žmonės iš kitų pasaulio šalių. „UVERworld“ turi gerbėjų net ir Lietuvoje! Apie šią šaunią grupę ir jos muziką kalbame su didele „UVERworld“ gerbėja Amaja.

-       Kokie jausmai kilo pirmą kartą išklausius šios grupės dainą?
-      Prisipažinsiu – nieko ypatingo nepajutau. Klausydama „Gekidou“ (tai buvo pirmoji mano išgirsta „UVERworld“ daina) paprasčiausiai maniau, jog tai įdomi daina su keistoka kompozicija. Tačiau man labai patiko vokalisto Takuyos balsas, tad nusprendžiau daugiau pasidomėti apie „UVERworld“. Net negalėjau pagalvoti, jog šios grupės muzika nušvies mano gyvenimą šviesesnėmis spalvomis ir užims ypatingą vietą mano širdyje (šypsosi).

-      Kuo, tavo nuomone, ypatinga grupė „UVERworld“?
-     Pradedant neeiliniu Takuyos aprangos stiliumi ir baigiant faktu, jog visi grupės nariai užaugo kartu ir yra geriausi draugai. Manau, kad šis faktas padeda dar labiau pamilti „UVERworld“, nes jie visi atrodo lyg broliai, drauge augę ir žaidę, o vėliau virtę milžiniško populiarumo Japonijoje sulaukusia grupe.

-     Kokios šios grupės savybės tave labiausiai žavi?
-     „UVERworld“ visada liks nuoširdūs, nepasiduos net iškilus didžiausiems smūgiams. Kaip jau minėjau, mane taip pat žavi šių grupės narių artumas. Taipogi jie nėra išpuikę ar susirgę „žvaigždžių“ liga. Tai tikrai džiugina gerbėjus (šypsosi).

-      Kuo išsiskiria „UVERworld“ dainos? Kokias emocijas jos sukelia?
-     „UVERworld“ atlieka pačio įvairiausio stiliaus muziką – pradedant popsu (kurį aš ne itin mėgstu), roku ar indi stiliaus muzika ir baigiant lyrinėmis, už širdies griebiančiomis dainomis. Grupė gali pasigirti reperiu ir beatbox'eriu, kurie muzikai suteikia dar įdomesnių spalvų. Pavyzdžiui, „REVERSI“, „CORE PRIDE“ ar „D-tecnoLife“ parodo įprastą „UVERworld“ pusę – linksmąją ir trankiąją. O štai kūriniai „THE SONGS“, „Hitori Ja Nai Kara“ ar „Tobira“ tiesiog rėkte rėkia, kad ši grupė turi ir lyrinių dainų. „Don‘t Think. Feel“ parodo Taukyos gebėjimą puikiai beatbox‘inti, o štai „SHAMROCK“ atskleidžia grupės lyderio gebėjimą repuoti. Tikrai visiems siūlau paklausyti (šypsosi)!


O ką apie šią grupę manote jūs? Gal ir pačios esate "UVERworld" gerbėjos?
Simona Š. 

4 Komentarai

  1. jie tokie populiarūs, kad aš pati pirmą kart girdžiu apie šitą grupę ir realiai, nežinojau, kad tokia egzistuoja. aš čia tokį pastebėjimą noriu mestelt tau ir aplamai visoms kas rašo apie grupes. į tą patį straipsnį įdėkit ir jų dainų. nes pvz noriu paklausyt, tada man reikia jungt kitą langą, atsidaryt youtube ir dar ieškot. taip norisi, kad čia būtų viskas vietoje. :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tavo straipsniai mane žavi tuo, kad tu visada jauti saiką. Kitos rašytojos, rašydamos apie įvairius atlikėjus, prirašo grupės istoriją kaip kokį romaną ir dar visokiausių litanijų. O tu - glaustai ir aiškiai. Tai labai pagirtina, nes tavo straipsniuose niekada nebūna informacijos nei per daug, nei per mažai. Tarkim jei apie šią grupę būtum prirašius daugiau, tikrai nebūtų įdomu skaityti. Atrinkai pačius svarbiausius ir įdomiausius faktus. Ta mintis su interviu labai šauni. O ir grupė atrodo puiki. Labai geras straipsnis!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pirmą kartą savo gyvenime matau šia 'populiaria' grupe, bet ji manęs nelabai ir patraukė perskraičius šį straipsnį. Gal dėl to, kad nemėgstu šio muzikos stiliaus. Bent jau man tai tikrai kažko trūko. Man, kaip ir Lukai, patiko ta mintis su interviu. Tikrai šaunu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Lietuvoje ji nėra populiari, todėl ir nežinote. Ar bent jau iki dabar. :D Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti