Į mokyklą su šypsena ir gera nuotaika!


Liko tik mėnesis su trupučiu ir mes vėl užsidėję kuprinę ant pečių žengsime į mokyklos klases, susitiksime su mokytojais ir klasės draugais. Dauguma sau pasižadės, kad gerai mokysis, netingės, bus stropūs ir darbštūs, tačiau po kiek laiko šie pažadai nueina užmarštin. Tačiau mokykla nėra pragaras ar pan. ji turi daugiau pliusų nei minusų ir norint pasiekti visus tikslus reikia tinkamai pasiruošti. 


Nusiteikti ir susitaikyti, tai pirmiausia ką turi padaryti
Prieš mokslo metų pradžią ir per visus metus mąstyk optimistiškai, negalvok, kad mokykla yra kažkas siaubingo. Galvodama pesimistiškai ir stengdamasi išvengti mokslų gerų rezultatų nepasieksi ir laikas kaip tik eis lėčiau. Susitaikyk, kad mokykla yra būtina, labai svarbi mūsų ateičiai. Juk pirmas žingsnis link svajonių įgyvendinimo yra mokslai ir mokykla. Susidaryk tikslų sąrašą ko nori pasiekti šiais mokslo metais ir juos pasikabink matomoje vietoje, kad kas kartą ruošdamasi daryti namų darbus ar panašiai juos matytum ir prisimintum ko nori pasiekti. Taip pat susirask kokių paveiksliukų, knygų ar šiaip frazių, kurios tave motyvuoja labiau stengtis.
  
Pratintis prie mokyklinės rutinos-kelias į lengvą atsikėlimą rytais
Dauguma iš mūsų vasarą miega ilgiau nei reikėtų, o miegoti nueina apie pirmą valandą nakties ar net vėliau. Likus mėnesiui iki mokslo metų pradžios būtina po truputį grįžti prie ankstaus kėlimosi. Tačiau tai nereiškia, kad jau būtent dabar turi keltis septintą valandą, ne, geriausia likus mėnesiui kas valandą keltis vis ankščiau. Pavyzdžiui: jei dabar keliesi apie vienuoliktą, tai nuo pirmadienio kelkis dešimtą, sekantį pirmadienį devintą ir t.t. Kad ir kaip būtų dvi paskutines dienas gali miegoti kiek nori ir pasidžiaugti paskutinėmis vasaros dienomis (taip darau aš). Tas pats ir su ėjimu miegoti tik truputį kitaip. Miegoti stenkis eiti apie vienuoliktą (jei nori ankščiau) arbą pusę dvylikos. Šiuos patarimus duodu, nes staigus kėlimosi pasikeitimas gali blogai atsiliepti mūsų sveikatai. Be to lengviau atsikelsi mokslo metų rytais.

Tvarka kambaryje ir tinkama aplinka leidžia susikaupti
Norint tinkamai pasiruošti būtina susitvarkyti kambarį ir įkurti tinkamą aplinką, kurioje galėtum daryti namų darbus ir mokytis. Stalas niekada neturi būti apkrautas nereikalingais daiktais, kurie gali trukdyti pasidėti būtinus daiktus ir mokytis. Taip pat stenkis, kad į tavo kambarį pakliūtų kuo daugiau Saulės šviesos ir būtų reguliariai vėdinamas, taip kambaryje nesusidarys slogi nuotaika. Paruošk stalčius ir spinteles naujoms knygos ir sąsiuviniams, pasirūpink, kad viskas tilptų ir nebūtų sugrūsta. 


Naujas garderobas ir mokyklinės kuprinės pasirinkimas
Manau, kad daugumai merginų patinka apsipirkinėti, o visos žinoma nori turėti naujų drabužių. Ruduo ir pasiruošimas į mokyklą yra tinkamas bent truputį pakeisti garderobą. Tad nesidrovėk ir nusipirk bent kelias naujas palaidines ar džinsus ir ,,atsinaujink". Tik žinoma žiūrėk, kad drabužiai būtų patogūs ir gerai jaustumeis su jais. Tačiau didžiausias galvos skausmas yra susirasti gerą kuprinę. Šiam reikalui paskirk daugiau laiko, nes ne visada pirma pasitaikiusi kuprinė būna tinkama, dažnai reikia paieškoti net kelias valandas. Patarčiau prieš perkant į ją įdėti kelis sunkesnius daiktus ir pažiūrėti ar ji neišsipučia ir ar patogu nešioti. Ir žinoma jei pasiseks stenkis ją priderinti prie mokyklinės uniformos ar kitų drabužių, kad per daug neišryškėtų ar pan. 


Susirask papildomos veiklos
Mokytis tikrai būtų nuobodu ir visas noras greitai praeitų jei neturėtum kitos veiklos, kuri tau patinka, leidžia atsipalaiduoti ar net sužinoti ką nors naujo. Pasieškok internete kokie vyksta būreliai tavo mieste ir užsirašyk į tau patinkantį. Taip susirasi naujų draugų ir smagiai praleisi laiką. 


O kas jeigu aš naujokė?! 

Kiekvienas žmogus, kuris buvo naujoko kailyje gali pasakyti, kad būti naujoku yra sunku. Nes juk patenki  į visai naują klasę kur visi vieni kitus pažįsta, o tu esi čia naujas žmogus. Svarbiausia yra būti drąsiai, draugiškai ir pasitikėti savimi. Pačią pirmąją dieną šypsokis ir atrodyk draugiška, taip pat mėgink pirma užkalbinti kokią klasiokę ar klasioką ir pamažu susipažinti su visais. Ir neatstumk nei vieno, kuris bent kiek parodys susidomėjimą ir norą susipažinti. Ir kaip jau ankščiau minėjau užsirašyk į patinkantį būrelį, kad susirastum naujų draugų (gal netgi kažkas iš tavo klasės ten eis). Tačiau svarbiausia galvok optimistiškai, kad viskas bus gerai. 


 P.s. nepamiršk siekti savo tikslų ir galvok kaip jais galėsi pasidžiaugti per kitas atostogas, o ne liūdėti dėl to ko nepadarei. Sėkmės!



-Viktorija
  
 

6 Komentarai

  1. Straipsnis įdomus, tačiau...dar tikrai yra kur tobulėti..
    Pirmasis dalykas kuris man užkliuvo, tai kad tu rašai trumpinį "pan.". Tokiuose straipsniuose šitoks trumpinimas viską gadina stilistikos atžvilgiy. Nepatingėk parašyti visą žodį, arba geriau jo iš vis nevartok.
    Antras dalykas, tai darai skyrybos klaidų nemažai. Ir daugiausiai jas darai, nes tavo sakiniai yra per ilgi. Geriau iš vieno ilgo sakinio, parašyk kelis trumpus, taip išvengsi klaidų, kurios labai krenta į akį. :)
    Na ir tečias, bet tai tik pastebėjimas. Tavo paskutinėje pastraipoje skiriasi teksto šriftas? Kodėl taip yra? Negi kopijavai iš kitų straipsnių.:/
    O šiaip tai sėkmės tobulėjant! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Visai nieko. Sutinku su Lina, išskyrus dėl trumpinimo "pan." - jis visai netrukdo.
    O šiaip, tikrai šauniai padirbėta, nors, kaip sakė, tobulėti yra kur.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Lina- ačiū už komentarą, būtinai atsižvelgsiu į pastebėjimus ;) Tikrai nieko nekopijavau, viską rašiau ką sugalvojau pati ir šiaip kažkada girdėtų dalykų. Taip gavosi, nes kai rašiau pastraipos pavadinimą buvau pakeitusi šriftą didesniu, o kai jau rašiau normaliu kai kur išėjo mažesnis ir nežinojau kaip pakeisti ;)


    Jigsaw Woman- ačiū taip pat už komentarą, tobulėsiu ir toliau. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Įrašas tikrai patiko, bet užkliuvo lygiai tie patys dalykai kaip ir Linai.
    Lauksiu kitų straipsnių, sėkmės tobulėjant!

    ------
    akiniuotas-spin.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man patiko , kyla įkvėpimas mokytis geriau žiūrėsim kaip bus :D Šaunuolė!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Atrodo, kad tas straipsnis parašytas žmogui, kuris pirmą kartą eis į mokyklą. Nebuvo išsamu. Be to, yra kvailokų vietų (kitaip nepavadinsi): "Pačią pirmąją dieną šypsokis ir ATRODYK draugiška." - nemanai, kad svarbu ne atrodyti draugiškai, kaip čia parašei, o būti draugiškai, nes kažkaip dviprasmiškai skamba.
    Aišku, skyryba yra sunkus dalykas, vyresnėse klasėse jei norėsi, išmoksi. Bet iš tiesų tavo straipsnyje ji užkliūna.
    Be to, žinok, kad pridera rašyti "ankSčiau" (nes ankSti), o ne "ankščiau".
    Neįsižeisk, bet šis straipsnis visai nekokybiškas, stiliaus klaidų kaip ir kitokių apstu. Bet svarbiausia, kad nelabai suprantu teksto esmės. Patarimai kažkokie neprimenantys patarimų, nes nieko naujo nepasakei. Na, gal ir yra keletas vietų, kur visai naudinga paskaityti, bet tikrai galėjai pasistengti labiau. O kad šiek tiek patingėjai, rodo tas kartojamas "pan.", kaip ir pastebėjo kitos skaitytojos.
    Straipsnių kokybė šiame tinklaraštyje ryškiai sumažėjo, matyt, administratorės nebedaro tokios griežtos atrankos būsimoms rašytojoms. Bet tai jaučiama...

    AtsakytiPanaikinti