,,Tiesiu pagalbos ranką'' : Aš bijau vaikino!


Neseniai TD bloge paskelbiau pranešimą apie rubrikos ,,Tiesiu pagalbos ranką'' grįžimą į dienos šviesą. Siūliau visiems dalintis savo bėdomis su manimi, su visa TD bendruomene ir ieškoti sprendimų. Ačiū, labai džiaugiuosi, jog pirmieji jūsų laiškai mane pasiekė, smagu, kad netylite, nesate užsidarę kambariuose ir ieškote išėjimo iš tamsos. Šiandien tiesiam pagalbos ranką vienai mūsų skaitytojai, kuri turi paaugliams aktualią problemą.. Kokią? Paskaitykite merginos laišką ir patys suprasite.


,,Ką daryti, jeigu man patinka vaikinas, aš jam taip pat patinku, bet abu kaip ir 'bijom' vienas kitam kažką tokio sakyti. Noriu eiti su juo susitikti, bet kai susitinkam, nelabai randame bendrų temų arba aš bijau nusišnekėt. Apie ką galima kalbėtis? Iš viso, ką daryti tokioje situacijoje? Ačiū už atsakymą. ''

Pirmiausia noriu dar kartą padėkoti Tau, kad parašei mums ir prašai pagalbos. Baimė, kaip žinia, dažnai nėra pats geriausias dalykas - tai yra gana didelis stabdis, barjeras, kuris neleidžia mums judėti į priekį ar pasiekti tam tikrų tikslų. Kartais sveika baimė, jaudulys yra gerai, bet jei ta baimė trukdo mūsų gyvenimams, kaip ir Tavo atveju... reikia žūt būt jos atsikratyti. 

Įdomu, kiek laiko esate pažįstami. Jeigu neseniai bendraujate, tiesiog greitai pajutote vienas kitam simpatiją, nėra labai keista, jei šalia vienas kito jaučiatės ne visai jaukiai. Laikas pramuš visus ledus, svarbiausia labai norėti ir kiek tik įmanoma pasitikėti savo jėgomis. Jei tu patinki vaikinui, reiškia kažkas tavyje jam patinka, kažkas žavi, o tai jau turėtų priversti tave pasitikėti savimi, nes jam patinka ne jokia kita mergaitė, o būtent Tu! Jei pasitikėsi savimi ir jausiesi ypatinga (kokia, be abejo, ir esi), baimės jausmas gali šiek tiek sumažėti. 

Sakai, kad nori susitikti, bet susitikus nelabai randat bendrų temų. Jei bijai nejaukios tylos, jaudiniesi, jog dviese iš tiesų neturite ką kalbėti, reiktų iš pradžių ,,pralaušti ledus'' kompanijoje. Tu pasikviesk kelias drauges, vaikinas tegu pasiima kelis draugus. Visi kartu susigalvokite veiklos - jei gyveni mieste ir yra tam tikros galimybės, nueikite į kiną, boulingą ar kitą linksmą laisvalaikio praleidimo vietą. Jei tokių galimybių nėra, visi kartu vykite prie ežero ar šiaip dieną praleiskite kur nors gamtoje, gražioje aplinkoje. Kai bus daugiau žmonių, galėsite ir bendrauti vienas su kitu, ir tuo pačiu nesijaudinti, jog pritrūksite bendrų temų, nes pažįstami užpildys spragas ir užkrės gera nuotaika. Be to, nauji draugai dar nepamaišė niekam, tiesa? Nušausi du zuikius - ir pabendrausi su vaikinu, ir tuo pačiu susipažinsi su jo draugais.

Jeigu toks variantas nepavyksta, gali išbandyti socialinių tinklų teikiamą pagalbą. Ne paslaptis, jog kone visi iš mūsų drąsiau, jaukiau ir tvirčiau jaučiamės už kompiuterio ekrano, kur galime apgalvoti kiekvieną savo žodį ar net pasakytų žodžių pasekmes. Jei realiai bendrauti sekasi sunkiai, pradžią galite padaryti feisbuke, skaipe ar kitame socialiniame tinklapyje. Jų pagalba šiek tiek labiau pažinsite vienas kitą, galbūt surasite bendrų temų, kurias išplėtoti galėsite realybėje. Žinoma, besaikio virtualaus bendravimo nerekomenduoju, nes dažnai žmonės po to nebegali bendrauti tikrame gyvenime.

Neieškokite bendrų temų dirbtinai. Bus juokinga, nemalonu, jei sėdėsite su mintimi ,,ną, ką gi čia dabar pasakyt''... Bendraukite natūraliai. Būk savim. Kalbėkitės apie pomėgius, apie save. Domėkis juo. Ir, po velnių, nugalėk baimę. Jei jis tave išsirinko, reiškia patinki jam. Jeigu patinki, nieko tokio, jei ir ,,nusišnekėsi''. Žinoma, proto ribose. :) Sėkmės!

Kitų žmonių patarimai tau :

Gintarija - Manau, kad daug kas priklauso nuo amžiaus ir patirties santykiuose: trylika nelygu šešiolikai. Kita vertus, nereikia bijoti vienaip ar kitaip elgtis. Apsimetinėti kažkuo kitu arba slėpti save - laiko gaišimas. O žaidžiant atvirom kortom iškart suprasi, ar derat, ar ne. Nereikia pamiršti, kad dažnai patinka ne pats žmogus, o paveikslas, kurį nusipiešiam. Mažiau baimės, daugiau drąsos, tik taip pažinsi žmogų ir nuspręsi, ar tikrai tarp jūsų vyksta chemija.

Viktorija - Turbūt šis klausimas neramina daugelį merginų. Visos merginos nori patikti, įtikti vaikinams, tačiau suradus tą vienintelį pasidaro labai painu. Pirmiausia, norėčiau palinkėti tau būti drąsesniai, nes visi vaikinai taip pat žmonės, jie taip pat jaudinasi, drovisi ir nežino ką daryti. Manau tu to vaikino dar gerai nepažįsti, todėl gali klausti beveik visko, kas susiję su juo. Gali klausinėti apie jo hobius, apie tai, kuo jis domisi. Tada gali prieiti prie smulkmenų, koks jo mėgstamiausias valgis, ką jis labiausiai mėgsta... Tiesiog būk paprasta ir elkis su vaikinu lyg su drauge. Niekada nedvejok ir ženk pirmą žingsnį, jeigu jo prireiks. Vaikinas liks tau skolingas. Sėkmės jums!

Nebijok, būk savim ir jūsų santykiai žydės kaip rožė, jei į juos dėsi pakankamai pastangų. Sėkmės, viskas bus gerai!

Labai prašau visų skaitytojų komentaruose išreikšti savo patarimus šiai merginai. Ką, jūsų nuomone, ji turėtų daryti šioje situacijoje? :)

Jeigu ir jūs turite problemą, kuria norėtumėte pasidalinti su visa TD bendruomene, rašykite man el.paštu jankunaitev@gmail.com. Jeigu nenorite rašyti į gmail'ą, savo bėda dalinkitės mūsų ask.fm'e (http://ask.fm/TeenageDrreams), būtinai paminėdami, jog jūsų klausimas turėtų atsidurti rubrikoje ,,Tiesiu pagalbos ranką''. Vis gi, rekomenduoju rašyti į el.paštą, kadangi rašant klausimą į ask.fm, simbolių skaičius yra ribotas. Dar kartą kartoju - anonimiškumas garantuotas, todėl būkit ramios.

 Būkit drąsios, merginos!
Apkabinu, Vilija

1 Komentarai

  1. Labai geri patarimai tiek tai merginai tiek kitoms, kurios dabar čia skaito. Rubrika tai pat labai naudinga ;)

    AtsakytiPanaikinti