5 kambario jaukumo idėjos

    

   Artėjant rugsėjui, o tuo pačiu – ir naujiems mokslo metams, norisi atsinaujinti. Vienos skuba keista savo garderobą, kitos – puoselėti kūno grožį, trečiosios imasi minčių išvalymo ir atsipalaidavimo pratimų. Tačiau labiausiai mus veikianti aplinka yra namai, kurie tiesiogiai atsakingi už mūsų savijautą. Susikurti naują – jaukų kambarį yra dar vienas žingsnis pasikeitimų link. Štai 5 idėjos, kaip savo kambarį paversti nepaprastai jaukiu kampeliu, kuris šildys tave vėsiais rudens vakarais. O tam reikia ne didelio biudžeto, o kūrybinio mąstymo!

Apšvietimas

   Visų pirma, pakalbėkime apie kambario apšvietimą. Jaukus kambarys pasižymi subtiliu, romantišku, raminančiu apšvietimu. Patariama rinktis keletą nedidelių šviestuvų kiekviename patalpos kampelyje, vietoj vienos stiprios šviesos. Jei tavo kambaryje yra darbo stalas (o tuo net neabejoju), nepamiršk naudotis staline lempa, kuri būtina mokantis, rašant ar atliekant kitus svarbius darbus. Tačiau likusioje kambario dalyje venk ryškios šviesos, kuri stimuliuotų tavo aktyvumą. Jaukiame kambaryje turi jaustis rami ir atsipalaidavusi. Jaunimas jau spėjo pamėgti įvairias girliandas bei popierinius šviestuvus. Galbūt savo palėpėje rasi dėžę nenaudojamų kalėdinių lempučių? Puiku! O jeigu nesiryžti pasigaminti kinietiško stiliaus žibinto pati, namų apyvokos parduotuvėse gali rasti norimo dydžio, spalvos bei formos popierinių šviestuvų už prieinamą kainą.



Nuotraukų koliažai

   Nuotraukos – tikras džiaugsmas akimirkų mylėtojoms. Papuošk niūrias kambario sienas šiltais prisiminimais! Peržiūrėk savo nuotraukų archyvą ir išsirink pačius smagiausius momentus. O gal jau turi krūvą dovanotų nuotraukų, paveikslėlių ar netgi piešinių? Tuomet pats laikas kibti į darbą. Keisk rėmelius, pačias nuotraukas, sudėliok iš jų gražius koliažus, pridėk savos kūrybos iliustraciją ar užrašyk citatas, atitinkančias norimą nuotaiką. Nuotraukas gali iš karto klijuoti ant sienos ar spintos šono arba įrėminti ir pastatyti ant palangės. Svarbu, kad kūrybinis procesas būtų toks pat smagus, kaip ir rezultatas, o nuotraukomis papuoštas kambarys spinduliuotų šiluma.



Žvakės

   Žvakės padės ne tik suformuoti norimą kambario apšvietimą, bet ir suteiks nepaprastos šilumos, kai už lango siaus rudeniška audra. Pasidomėk, ar namuose neturite niekuomet taip ir nepanaudotų žvakių. Tiks visokios: didelės, mažos, spalvotos, vienspalvės, aromatizuotos, su dėkliukais ar padabintos kriauklėmis. Išdėliok jas norimose kambario vietose: ant staliuko, ant palangės, šalia nuotraukų ar netgi ant darbo stalo. Tik nepamiršk, laikytis saugaus atstumo nuo popieriaus, augalų ar kitų degių daiktų. Uždegtos žvakės nepalik ir naktį! Juk nenori, kad kambarys tiesiogine prasme spinduliuotų šilumą...


Pagalvėlės

   Nemanyk, kad į savo kambarį turi sunešti visas namuose esančias pagalves. Užteks keletos nedidelių, minkštų pagalvėlių. Paprastai jos laikomos ant lovos ar sofos, tačiau siūlyčiau paekpermentuoti. Padėk pagalvėlę ant kedės, kuria dažnai naudojiesi. Dar vienas sumanymas – sudėlioti jas ant žemės. Prisimink vaikyste, kai visi mes mėgdavom tiesiog susėsti ant kilimo ir žaisti žaidimus ar skaityti knygas. Ir dabar gali šalia lovos pasidaryti nedidelį guolį, kuriame galėsi įsisukti į šilta paklodę ir gerti karštą kakavą. Bus ne tik jauk, bet ir patogu. O jei senosios pagalvėlės atrodo niūriai, atnaujink jas nauju užvalkalu, prisiūk ryškią sagą ar kaspinėlių, užrašyk mėgstamą frazę ar pasinaudok tekstilės dažais. Pasuk savo matymą kūrybingu kampu ir suprasi, kaip seni daiktai gali tarnauti iš naujo.



Mergaitiški aksesuarai

   O kaipgi be jų? Panelės kambarį išduoda būtent tokios dekoracijos. Neslėpk mėgstamų auskarų ar skrybėlės spintoje. Jaukus kambarys – tai gyvenamas kambarys. Leisk kiekvienam į jį įžengusiam suprasti, kad pateko į tikros karalaitės tvirtovę! Įvairius aksesuarus – šalikėlius, rankines, papuošalus – gali sukabinti ant specialių, tam skirtų, laikiklių. Jei tokio neturi, gali pagaminti pati. Aptrauk storą kartoną akyta medžiaga, į kurią galėsi susmaigstyti savo auskarų kolekciją. Ant paprastų prikalamų, drabužiams ar rankšluosčiams pakabinti skirtų, kabliukų sukabink rankines ar kaklo papuošalus. Jie ne tik teiks pasigrožėjimą, bet ir visuomet bus po ranka. Taip pat gali išmėginti ir „atvirąją drabužinę“ – tai rūbų parduotuvėse naudojamą drabužių kabyklą. Už kuklią pinigų sumą gali įsigyti pačią paprasčiausią, surenkamą ir ant ratukų stumdomą, drabužinę, kuri tarnaus ilgai. Sukabink ant jos savo dažniausiai nešiojamus drabužius: suknelę, šalikėlį ar paltuką. Po kabykla gali laikyti mėgstamiausias basutes ar namines šlepetes. Tavo garderobas greičiausiai bus artimas ir kambario stiliui, todėl puikiai derės bendroje aplinkoje.



   Dekoruojant savo kambarį svarbu, kad jis būtų patogus gyventi. Savo kambaryje turi jaustis ne tik jaukiai, bet ir patogiai. Neišsižadėk mėgstamos lentynos ar mylimiausio palangės augalo vardan naujo interjero. Juk būtent tokie daiktai – vienetiniai ir reikšmingi tau – teikia jaukumą, kurio nenusipirksi už jokius pinigus. 

6 Komentarai

  1. Man labai patiko. :)
    P.S noriu paklausti žmogaus kuris "teenage dreams" blog'e daro dizainą. O kodėl nepaleidžiat muzikos? :( Būtų linksmiau!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Įdomu, šia tema manrods buvo rašyta, tačiau vis tiek labai patiko, įdomu ir nieko tikrai netrūko. Sėkmės toliau ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Talentas! Puikiai parašytas straipsnis, drąsiai galėčiu tau paploti. Nuostabu.
    Spaudžiu visas įmanomas reakcijas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Patiko! Reikės pačiai išbandyti!

    AtsakytiPanaikinti
  5. reikės pabandyti :) ačiū už staraipsnį :)

    AtsakytiPanaikinti