Apkabinu ir bučiuoju, Liežuvautoja.

Liežuvautoja - tai amerikietiškas paauglių serialas, paremtas knygų „Liežuvautoja“ dalimis. Visas veiksmas seriale sukasi apie nepadoriai turtingas Blair Waldorf ir Serena Van der Woodsen - geriausias drauges, kurios dėl vietos po saule ir laikinos šlovės ne kartą paaukojo savąją draugystę. „Liežuvautoja“ turi net 6 sezonus ir pats serialas yra sukaupęs net 18 „Teen Choise Awards“  apdovanojimų. Tad jeigu dar dvejojate, žiūrėti šį serialą ar ne, siūlau jums perskaityti šį straipsnį!

Pagrindiniai veikėjai


Blair Waldorf (akt. Leighton Meester) – įnoringa ir ryžtinga mergina. Ko Blair Waldorf užsimano, tą ji ir gauna. Nesvarbu kokios pasekmės ar ką reiks paaukoti. Tuo ši persona ir žavi daugelį merginų – jos stilius yra tiesiog KLA-SIŠ-KAS, humoro jausmas laiku ir vietoje. Nemanykite, jog Blair yra kietaširdė, tėvų išlepinta mergytė, nors toks įspūdis gali susidaryti vien pamačius kaip ji elgiasi su „žemesnio luomo žmonėmis“. Blair visą serialą buvo beprotiškai įsimylėjusi Chuck‘ą Bass‘ą, bet jų meilei visuomet atsirasdavo trukdžių. Beje, Blair visada gelbėdavo savo draugus kai tik jie patekdavo į bėdą (o tai nutikdavo ITIN dažnai).







Serena Van der Woodsen (akt. Blake Lively) – pati mieliausia ir labiausiai trokštanti meilės mergina. Sunku patikėti, bet ji turėjo romaną beveik su visais seriale esančiais vaikinais. Serena dažnai buvo apkalbinėjama dėl jos itin puikios išvaizdos ir visuomenės padėties. Blair dažnai sukeldavo pavydo scenas savo draugei, nes jai visuomet sekdavosi išlikti įvairių renginių dėmesio centre, kai tuo metu Blair likdavo šešėlyje. Bet Serena niekada nebūdavo savanaudė – savo laimėjimais ji visaip stengdavosi padėti Blair ir palaikė ją net tais momentais, kai Blair vainikuodavo ją „gražiausiais“ žodžiais. Vienu žodžiu Serena yra labai mylinti ir šeimai bei draugams atsidavusi mergina turinti labai nuodėmingą praeitį, apie kurią sužinosite seriale!







Chuck Bass (akt. Ed Westwick) – geidžiamiausias vaikinas turtuolių (ir ne tik turtuolių) tarpe. Karštas, mėgsta erotinius žaidimus. Visa širdimi myli Blair Waldorf, nors daugelį kartų bandė ją pamiršti. Jo gyvenimas pilnas įvairių intrigų ir netikėtų posūkių, kurių niekas nesitiki. Buvo Serenos įbrolis, nes jų tėvai susituokė ir su savo įseserimi gana puikiai sutardavo, dažnai veikdavo išvien. Itin mėgdavo vaikščioti į klubus (įskaitant ir striptizo) ir ne kartą neatsispirdavo pagundai išduoti savo merginą praleidžiant naktį su kita. Chuck‘as Bass‘as buvo vaikinas, vertas nuodėmės.








Nate Archibald (akt. Chace Crawford) – tikriausiai nebuvo nė vieno sezono, kuriame Nate neturėtų bėdų. Tai jis papuola į policijos akiratį, tai Chuck‘o tėvas šantažuoja jį, kad išduotų savąjį draugą. Beje, Nate buvo tas vaikinas, kuris turėjo daugiausiai merginų iš visų. Jis visuomet save grauždavo, jog negalėjo pasirinkti tarp Blair ir Serenos, nes jos abi jį mylėjo, o jis mylėjo jas. Dažnai Nate buvo vadinamas Auksiniu Berniuku (ang. GoldenBoy) , nes turėjo visas savybes, apie kokias svajodavo merginos. Šiam vyrukui priešingos lyties dėmesio niekada netrūkdavo, bet jo tai nevargindavo – atvirkščiai, jis stengdavosi merginų būryje rasti tą „vieną ir vienintelę“. Deja, jo visos pastangos nueidavo veltui ir beveik kiekviena mergina jį kaip nors išduodavo ar tiesiog palikdavo ant ledo.





Dan Humphrey (akt. Penn Badgley) – vienas iš Manhatano „prastuomenės“ atstovų. Dan iš visų jėgų stengėsi tapti „aukštuomenės“ dalimi bei sėkmingu rašytoju ir tam dažnai naudodavosi Serena ir jos padėtimi. Nors ją labai mylėjo ir brangino, ne vieną kartą ją įskaudino atskleisdamas jų asmeninio gyvenimo ir santykių detales. Jis jausmingas ir patrauklius garbanius, dievinantis kūrybą. Taip pat Dan buvo puikus brolis – niekada iš savo akiračio nepaleido savo jaunesnės sesutės Jenny ir ja be galo rūpindavosi. Kadangi jo vaikystėje itin nelepindavo, nes nebuvo turtuolių vaikas, Dan būdavo labai paprastas, lengvai sukalbamas vaikinukas.






„Liežuvautoja“ ir jos tinklalapis. Liežuvautoja tai buvo tas tinklalapis, kuriame visada mirgėdavo naujausios aukštuomenės grietinėlės paskalos. Serena pastebėta su nauju, nepažįstamu vaikinu? Ar su ašaromis akyse gatve einanti Blair Waldorf? Jokia naujiena nepraslys Liežuvautojai pro akis! Visi, net ir patys skandalų centre esantys žmonės siųsdavo Liežuvautojai įvairias paskalas, o ji su malonumu jas paskelbdavo. Viso serialo metu Aukštutinio EastSide‘o gyventojai stengėsi sužinoti kas yra toji paslaptingoji Liežuvautoja ir bandė užbaigti jos nešvarią veiklą, bet tik paskutinės serijos metu visi galų gale sužinojo kas slypi po šiuo slapyvardžiu. Ši žinia sukrėtė ir mane pačią, turint omenyje jog tas žmogus visuomet sukinėdavosi aplinkui pagrindinius veikėjus.


Priežastys, kodėl verta žiūrėti šį serialą:



Seriale nėra didelės įtampos, tad jį galima žiūrėti bet kada – kai norisi kažko paprasto ir lengvai suprantamo, ar kai tiesiog nori atsipalaiduoti.

 Siužetas paprastas ir labai įtraukiantis. Atrodo, jog nieko ypatingo seriale nerodoma, bet pati to nejausdama gali pamilti šį serialą ir jis gali tapti tavo kasdienybės dalimi.

 Aktoriai vaidina įtikinamai – retkarčiais net kildavo mintis, jog jie viską iš tiesų jaučia ir išgyvena. Jei verkia jie – verki ir tu, jei jie juokiasi – juokiesi kartu. Režisieriai tikrai pasistengė rinkdami aktorius.

Šį serialą taip pat malonu žiūrėti akiai. Veikėjai visuomet atrodo itin stilingai ir patraukliai! Būtent iš pagrindinių veikėjų – Blair ir Serenos – gali „pavogti“ keletą drabužių derinukų!


Dėl Blair Waldorf scenų. Taip, pagrindinis veiksmas vyksta aplink Sereną, bet nepamirškime ir Blair – šiai merginai tikrai netrūksta humoro jausmo bei atvirumo, kuris, beje, dažniausiai ir juokina. O štai ir linksmiausias akimirkas atskleidžiantis video :

Apie šį serialą galėčiau parašyti visą knygą, deja, vienas straipsnis negali šitiek sutalpinti. Tikiuosi jog jus įtikino šis straipsnis ir jūs apsispręsite - norite žiūrėti šį serialą ar ne. Iki kito karto,merginos!

13 Komentarai

  1. Sudominai, galbūt ir pažiūrėsiu šį serialą, o straipsnis šaunus!:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tik tikriausiai pamiršai priskirti etiketes :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū,kad priminei,visada pamirštu..:D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Visai nesenei pradėjau žiūrėt šį serialą :D Laaabai patinka man jis. Taigi rekomenduoju :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Straipsnis laabai patiko! Šaunuolė. :)
    P.S. Gal tavo giminė yra Ugnė Antanavičiūtė? :3

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū,anonime ir gaila,bet neturiu giminaitės,vardu Ugnė. :c

    AtsakytiPanaikinti
  7. Žiūriu šį serialą, dabar 5 sezoną. ;) Tikrai labai įtraukia.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Su išdėstymu dar reikia padirbėti, labai jau didelius tarpus darai, o tai straipsnio nepadaro tvarkingu. Bet pats straipsnis patiko. Jau seniai galvoju pradėt žiūrėt šį serialą, bet vis suabejoju. Tavo straipsnis padėjo apsisprsti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Man tikrai patiko šis Tavo straipsnis. Labai sudominai. Norėčiau pasižiūrėti šį serialą, bet labai tingiu.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Esu visą mačius :) Man nepatinka šriftas, gal galit visos rašytojos jį SUVIENODINTI? Kažkoks kruiozas, makalynė gaunas

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sis serialas tikrai geras ir tu tai mokejai parodyt...

    AtsakytiPanaikinti