Eko enzimai - produktas, kuris gali išgelbėti planetą

Net neabejoju, kad per biologijos pamokas ir tau teko girdėti apie globalinį atšilimą. Tai per paskutinius dešimtmečius fiksuojamas Žemės atmosferos vidutinės temperatūros didėjimas. Nors dabar žmonės apie tai susimąsto retai, ateityje šis reiškinys gali sunaikinti mūsų planetą. Tačiau ar žinojai, kad yra produktas, kuris gali pagelbėti įvairiose srityse ir išgelbėti planetą nuo globalinio atšilimo? Tai - eko enzimai! Susipažinkime!

Kas yra eko enzimai
Kuomet žmonės naudoja įvairias valymo priemones ir kitus panašius produktus, kuriuose gausu cheminių medžiagų, tuo pačiu jie teršia mūsų planetą. Visos cheminės medžiagos esančios įvairiose priemonėse, patenka į požeminius vandenis ir tokiu būdu yra užteršiami ežerai, upės ir kiti vandens telkiniai. Tačiau naudodami eko enzimus, nieko panašaus neįvyktų. Šis dalykas buvo sukurtas ir tam, kad žmonės galėtų perdirbti  augalinės kilmės atliekas, kadangi tai išmetant į konteinerius ir leidžiant pūti, susidaro metanas, kuris išskiria itin daug šilumos ir prisideda prie visuotinio atšilimo. Būtent dėl šių priežasčių, garsioji daktarė Ross (Charles Isaiah Ross) sukūrė eko enzimus. Eko enzimai - tai ekologiškas, natūralus skystis, kurio gali pasigaminti kiekvienas žmogus iš paprasčiausių virtuvės atliekų. Šis produktas gali būti puikiu pakaitalu valymo priemonėms ir ne tik! 

Eko enzimų naudojimas
Šis produktas yra labai universalus - jį pritaikyti galima ir buityje, ir žemės ūkyje, ir gyvulinkystėje. Eko enzimų dėka galima ne tik ekologiškai skalbti skalbinius, išnaikinti drabužių dėmes, tręšti augalus, bet ir panaudoti juos kulinarijoje! Nori sužinoti kur dar galima panaudoti šį puikų produktą? Skaityk toliau!

Grožis ir sveikata
  • Uodo, bitės ar kitų vabzdžių įkandimų sukeltus simptomus
  • (paraudimas, niežulys..) gali panaikinti ant įkandimo vietos šiek tiek užpildama ir gerai įtrindama eko enzimų. 
  • Eko enzimai yra puikus būdas paskatinti plaukų augimą ar atsikratyti pleiskanų. Į naudojamą šampūną įpilk keletą lašų skysčio, gerai suplak ir įprastai naudok. 
  • Jei skundžiatės ant kūno (bet ne ant veido) atsirandančiomis strazdanomis, galite šią problemą išspręsti įtrindami eko enzimų. 
Kulinarija
  • Jei nemėgstate pomidorų padažo ar kečupo, juos galite pakeisti eko enzimais. Labai skanu ir sveika juos vartoti kartu su skrudintomis bulvytėmis ar kepsniu. 
  • Norint, kad verdami kiaušiniai nesuskilinėtų, į verdantį vandenį įpilkite keletą lašų eko enzimų. 
  • Parduotuvėje nusipirktas daržoves ir vaisius, gerai nušveiskite eko enzimų skysčiu. Po tokio šveitimo daržovės tampa kaip šviežios. 
Valymas
  • Lygiomis dalimi sumaišome eko enzimus, vandenį ir indų ploviklį. Pasigaminę tokio tirpalo, galite plauti indus. Rezultatas jus nustebins - indai tiesiog blizgės nuo švaros! 
  • Norėdami išvalyti indaplovę, įpilkite į ją šiek tiek eko enzimų tirpalo ir naudokite mažiau plovimo miltelių.
  • Eko enzimų dėka galite valyti net ir langus bei kitus stiklinius paviršius. Tereikia į audeklą pamirkyti skysčio. Langai ne tik spindės švara, bet ir maloniai kvepės!
Skalbimas
  • Jei norite, kad prie drabužių nekibtų pūkai, plaudami drabužius įpilkite 1/2 puodelio eko enzimų. 
  • Lygindami drabužius netyčia juos nudeginote? Tai ne bėda, nes ir čia jums padės eko enzimai! Jums tereikia pasigaminti eko enzimų ir druskos tirpalo lygiomis dalimis ir juo gerai trinti drabužius. 
  • Jei drabužiuose atsirado prakaito ar dezodoranto žymių, prieš skalbdami drabužius, apipurkškite prakaito dėmes eko enzimais. 
Eko enzimų galia
Visi aukščiau išvardyti eko enzimų panaudojimo būdai, yra tik maža dalis to, ką gali padaryti šis puikus dalykas. Ar žinojai, kad eko enzimai gali išvalyti ežerus, upes ir kitus vandens telkinius? Norint tai padaryti, į vandenį reikia įpilti 40-60 litrų eko enzimų ir po kelių dienų vanduo ežere ar upėje ir vėl bus švarus! Neįtikėtina, tiesa? Eko enzimais taipogi galima tręšti augalus ir daržoves, išnaikinti darže apsigyvenusius kenkėjus, panaikinti pelėsį, natūraliai paskatinti derlių ir netgi apsaugoti žmones nuo įvairių ligų! Eko enzimų galia slypi tame, jog katalizinio proceso metu išsiskiria ozonas, kuris ne tik padeda valyti orą, bet ir yra pripažintas kaip puikus pagalbininkas namų ar žemės ūkyje. 

Kodėl verta rinktis eko enzimus
Jei vis dar abejoji, ar verta rinktis eko enzimus, visas abejones siūlome išmesti iš galvos! Pirmiausiai, eko enzimus verta gamintis ir naudoti dėlto, nes tai yra visiškai natūrali ir ekologiška priemonė. Plaudami indus su valymo priemonėmis, kuriose gausu cheminių medžiagų, jūs prisidedate prie globalinio atšilimo. Tačiau jei pasirinksite eko enzimus, viskas bus atvirkščiai. Jūs prisidėsite prie šio efekto mažinimo! Taipogi tai yra saugus ir  nebrangus būdas, galintis padidinti jūsų skalbimo, valymo ar tręšimo priemonių galią. Eko enzimai - tai visiškai nekenksmingas produktas žmogaus sveikatai ir aplinkai, itin efektyvus ir be galo universalus!

Eko enzimų gaminimas
Šios priemonės gaminimas - paprastas, nebrangus ir jėgų nereikalaujantis dalykas. Eko enzimų gaminimas vyksta perdirbant virtuvės atliekas, rudąjį cukrų, vandenį ir fermentuojant. Taigi kaip jau supratote, jums reikės: šviežių vaisių ir daržovių atliekų (žievės, luobelės..), rudojo cukraus ir vandens. Visų šių produktų santykis turi būti 10/1/3. Tai reiškia, kad jei naudojate 10 litrų vandens, cukraus turi būti 1 kg, o atliekų 3 kg. Į plastikinę, užsukamą tarą supilkite vandenį ir cukrų bei gerai išmaišykite. Tuomet sudėkite visas daržovių ir vaisių atliekas. Indą gerai užsukite, tačiau kiekvieną dieną atidarykite ir išleiskite susikaupusias dujas. Fermentacija trunka gana ilgai - 3 mėnesius. Praėjus tiek laiko, nukoškite skystį, nes tai ir yra jūsų eko enzimai! Fermentuojant ilgiau nei 3 mėnesius, eko enzimai tikrai nesuges. Anaiptol! Kuo ilgiau fermentuosite, tuo didesnė bus eko enzimų galia.


Štai taip atrodo eko enzimai pirmą dieną, po vieno, dviejų, trijų mėnesių ir
nukošus skystį. 

Ar žinojote, kad jei kiekvienas žmogus naudotų eko enzimus, tai ženkliai sumažintų globalinio atšilimo efektą?! Tad jei perskaitėte šį straipsnį ir susidomėjote, nieko nelaukdamos pasidalinkite juo su draugais ir artimaisiais bei pradėkite kaupti atliekas eko enzimų gaminimui!

8 Komentarai

  1. Kazkaip nelabai malonu buti su tokiu indus plaut, ar ant plauku deti :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuostabus straipsnis!!! Mano tevai pries kelis metus buvo gave sio puikaus dalykelio ir istikruju jis labai visur padeda. As pati jo pagalba net spuogu atsikraciau. ir jo visai ne baisu naudoti, nes tai kaip paprastas vanduo, tik rausvos spalvos ir labai maloniai kvepia. Tikrai rekomenduoju isbandyti. Labai patiko:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai geras straipsnis. Pirmą kartą girdžiu apie šitokius dalykus. Labai sudomino, bet negalėčiau dėtis tokio ant veido, nes keista būtų.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Puikus straipsnis! Tik man kaip ir kitoms būtų keista dėtis ant kūno jį. :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O man keista būtų jį valgyti... Ant kūno dėtis dar ne taip baisu :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū ačiū. :) Išties tai taip tik atrodo, kad būtų baisu. Justė pasakė teisingai - tai kaip rusvos spalvos vanduo. Baisu tikrai nėra. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai įdomus straipsnis. :D Pirmą kartą girdžiu apie enzimus... Tačiau sudomino mane. Gaila, galėsiu tai daryti tik iš tėvų išsikrausčius, nes jie nieko nenori girdėti ne tik apie jokius eko enzimus, bet ir apie apskritai jokias naujoves. :( Tačiau kitus skatinu tai daryti.

    AtsakytiPanaikinti