4 auksinės taisyklės, norinčioms ilgų plaukų

Nepaisant to, kad daug merginų būtent šiais metais nori trumpų plaukų ir nusirėžia juos negailestingai, yra ir tokių, kurios nori būti ilgakasėmis jau daug metų iš eilės. Pastebėjai, kad pradinėse klasėse tau plaukai siekė užpakaliuką, nors net jų neauginai? Taip nutiko tikriausiai dėl to, kad dar nežinojai visokių mitų, kurie trukdo plaukams augti. Kai tu subrendai, pradėjai domėtis priežiūra savimi, tad plaukai taip pat neliko nepastebėti. Prisiskaitei žurnalų patarimų, klausei draugių ir taip toliau ir panašiai. Tačiau plaukai kaip neauga, taip neauga. Ką darei ne taip? Šituo straipsniu tai ir išsiaiškinsime.

1. Tariame "sudie" kirpyklai 
Plaukų meistrai teigia, jog plaukų galiukus reikia kirpti kas 4-6 savaites arba tada, kai jie lūžinėja ir skilinėja. Esmė tame, kad plaukai auga iš šaknų ir galiukų pakirpimas neturi jokios reikšmės plauko augime. Jei girdėjai ir tikėjai tokiu mitu, kad kirpti plaukai atauga greičiau (tas pats ir su depiliacija), tai gali mesti tai iš galvos. Per vieną mėnesį plaukai paauga vidutiniškai apie 1,5 centimetro. Jeigu kas mėnesį nurėši tiek, kiek plaukai paaugo, tai ilgomis kasomis nesidžiaugsi niekada. Plaukų galiukus nusikirpk tik kartą prieš pat auginimą. Tarkim, dabar nusprendei pradėti auginti plaukus. Nusikirpk pažeistus galiukus o vėliau rūpinkis jais, o ne kirpk. Aliejukai, šampūniukai ir balzamai tau padės.

2. Saugok šlapius plaukus
Plaukai labiausiai pažeidžiami tada, kai jie yra šlapi. Netrink ką tik išplautų plaukų rankšluosčiu, o tik palengva juos nusausink. Taip pat dauguma iš mūsų esame įpratę plaukus susukti į rankšluostį. Tai nėra geras įprotis, nebent rankšluostį pakeistum kažkuo medvilniniu, kas tikrai užtikrins drėgmės ištraukimą iš plaukų. Dar vienas patarimas - galvą plauk vėsiu vandeniu. Šlapius plaukus šukuok itin atsargiai stambiomis šukomis, pradėdama nuo galiukų ir užbaigdama ties šaknimis. Venk miegojimo šlapiais plaukais. Beje, atkreipk dėmesį į pagalvės užvalkalą. Geriausia plaukams būtų šilkinis pagalvės užvalkalas vietoj medvilninio įprasto. Taigi, jei rinksiesi šilkinį pagalvės užvalkalą, galėsi būti tikra, kad plaukai mažiau skilinės, o ryte juos bus lengviau sutramdyti.

3. Rinkis geras ir tinkamas priemones
Pasirink šepetį ar šukas, kurios puoselėtų tavo plaukus, o ne juos gadintų. Juk šukavimasis yra ir masažas, ir visokeriopa pagalba plaukams, tad šepetys, kuris nepeša plaukus - ne itin protingas pasirinkimas. Rinkis medines šukas arba natūralių šerių šepetį. Jeigu naudoji tiesintuvą ar plaukų džiovintumą, nepamiršk plaukus supurkšti priemone, apsaugančia nuo karščio. Serumai ir purškiami balzamai padės plaukus apsaugoti nuo išorinių veiksnių, o geri šampūnai ir kondicionieriai skirti kasdieniam naudojimui - plaukus puoselės. Nepamiršk ir naminių kaukių, kurių gausu ne tik internete, tačiau ir knygose apie sveikatą.

4. Gyvenimo įtaka plaukų augimui 
Ką tu valgai, neabejotinai veikia ir daro įtaką tavo plaukų augimui, greičiui ir būklei. Kai kurie maisto produktai yra tiesiog gyvybiškai svarbūs plaukams. Tai žuvis (ypač lašiša), ankštiniai produktai (lęšiai, pupelės, žirniai), žaliosios daržovės (špinatai, brokoliai, salotos, avokadai), riešutai ir kt. Šiuose visuose produktuose yra daug vitaminų ir gerųjų medžiagų, kurios skatina plaukų augimą ir gerina jų būklę. 25 minutė sporto taip pat labai naudingos: pagerina viso kūno, o taip pat ir galvos odos kraujotaką, taip skatindamos greitesnį maisto medžiagų patekimą į plauko folikulą.

Visa tai darant ir atsakingai žiūrint į savo plaukus jie ne tik augs greičiau, tačiau ir bus žvilgesni bei stipresni. Kas iš to, jei plaukai ilgi, bet nušiurę ir suskilinėję, ar ne? Beje, atsisveikink su šukuosena "ponio uodegėlė". Tai trukdo tavo plaukams augti. Pasileisk savo kasas ir tinkamai jas prižiūrėk.

13 Komentarai

  1. Žodis "įtakoja" lietuvių kalboje yra neteiktinas, jį keisti reikėtų žodžių junginiu "daro įtaką". Visumoje straipsnis tikrai neblogas, šauniai padirbėjai!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žodis "visumoje" lietuvių kalboje neteiktinas, jį reiktų keisti žodžiu "bendrai"

      Panaikinti
  2. 'Daro įtaką tavo plaukų augimą'
    Kai pakeiti vieną žodį, vertėtų perskaityti visą sakinį ir pažiūrėti, ar jis nesikeičia :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Retai būna straipsnių, kuriuose su visais punktais sutikčiau, bet šis buvo tarp tų "retai" :D
    Iš savo patirties galiu pasakyti, kad vykdant pirmus tris punktus plaukai auga tikrai greičiau, arba bent jau man taip pasirodė. Dėl ketvirto nežinau, nebandžiau...
    Mano akimis, straipsnis geras.
    P.S. Pažiūrėkit į paveikslėlį kuriame yra mergina su tiesintuvu. Man vienas jos mimika pasirodė itin juokinga? :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Lol... visame gyvenime buvau tik vieną kartą kirpykloje, ir tada pavydi boba nukirpo mano ilgus plaukus ir paliko tik iki pečių... :) Tai kur čia ataugs, jei taip daro...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Rugiliau, jo, atrodo ji savo žvilgsniu sako "ateik, nieko nebus" :D
    tik daba pastebėjau kai pasakei krč

    AtsakytiPanaikinti
  6. Iš tikro tai jokio skirtumo,nei kas kiek tu tuos plaukus kirpsi,nei ar miegosi šlapia galva,ar kokį rankšluostį ant galvos dėsi-jei turi gerus genus,plaukai ir nesilaikant šių taisyklių bus ilgi ir gražūs. Plaukus auginu nuo 3klasės,dabar jie jau siekia apie metrą(esu aštuntokė) ir galiu pasakyt,kad pažeidinėju kone visas taisykles,o jie spindi,žvilga ir nenustoja ilgėti.Taip kad,daryk nedaręs,arba yra geri genai,arba nėra..

    AtsakytiPanaikinti
  7. :D
    nesamone.
    turejau siaudus, ne plaukus, pradejau priziuret ir db graziausi plaukai. tai wtf :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Su pirmom dvejom taisyklem nesutinku. Atsisakyti kirpyklu? abejoju. Nors ir naudosi tuos alejukus visokius ir panasiai jie visiskai tikrai neapsaugos nuo galiuku skilinejimo ir vistiek kirpyklpoje teks apsilankyti, nes per plauku galiukus kvepuoja patys plaukai. Keliu kirpeju esu klausus ir visos yra sakiusios, kad galiukus bent kas kelis menesius reikia pakirpti. Apie slapiu plauku sukavima: slapiu plauku isvis negalima sukuoti nesvarbu ar atsargiai sukuosi ar normaliai, sukuodama slapius plaukus juos dar labiau pazeidi ir jie dar labiau prades slinkti. Jei ka nors izeidziau atsiprasau.

    AtsakytiPanaikinti