DIY: kaip pradžiuginti artimą


   Geriems darbams nereikia laukti Kalėdų. Ruduo taip pat gali būti stebuklų metas, jei tik mokėsi jį tokiu paversti. Įsitraukę į begalinį darbų ir rutinos maratoną pamirštame nors akimirką stabtelėti. O tuo pačiu – duoti be siekio gauti. Juk smagu išvysti artimą, besišypsantį ir dėkingą tau už tai, kad pradžiuginai jį. O ilgai svarstyti, kaip pradžiuginti savo draugę ar draugą, nereikia – štai keletas 
rudeniškų idėjų, kaip tai padaryti.


Kavos puodelis

  
   Visais laikais žmonės kviesdavę vieni kitus išgerti kavos ar arbatos puodelio. Tokia ceremonija ilgainiui tapo gyvenimo būdu, dalyku, be kurio neįsivaizduojame malonaus pašnekesio. Kad paįvairinti šį bendravimo įprotį, pasitelk savo žinias: galbūt tavo bičiulis ar šeimos narys seniai norėjo paragauti mėlynių kavos? O gal jis dievina natūralias arbatžoles? Pasistenk nudžiuginti netikėtu puodeliu šilto skanumyno, kuris taps tokiu pat šiltu gestu iš tavo pusės. Nuoširdi šypsena – garantuota!




Įamžinta akimirka

  
   Pasaulį užkariavę self‘iai (liet. asmenukės) vis dažniau verčia atsigręžti paprastų, popierinių nuotraukų link. Kuomet vieni kasdien dalinantis profilio nuotraukomis socialiniuose tinkluose, kiti verčia seno albumo puslapius. Nėra nieko nuostabiau už vienetines akimirkas, kadrus, kuriais įamžinti prisiminimai. Pamėgink ir tu padovanoti tokį prisiminimą: atspausdink gražiausią jūsų draugystės nuotrauką ir, ant nugarėlės užrašiusi palinkėjimą ar mėgstamą citatą, padovanok ją artimui. Nuotrauka papildys draugo albumą ar papuoš kambario sieną.





Skanumynai


   Skanumynai vienareikšmiškai padaro gyvenimą dar saldesniu. O jei skanėstas pagamintas savomis rankomis, jis tikrai vertas nuodėmės! Niekas neatsisakytų saldaus vyšnių pyrago, tavo keptų meduoliukų, keksiukų su karamele ar šokoladinio pieno kokteilio... Praskaidrink artimo dieną skanumynu ir išgirsi didelį ačiū. O gal nori tapti slaptu draugu ir nuolat lepinti savo bičiulę saldumynais nuo nepažįstamojo?..




Muzikos grojaraštis


   Jei manai, kad kompaktiniai diskai - atgyvena, labai klysti. Diskas, kaip ir kadaise kasetės, tai tarsi apčiuopiama muzikos forma. Tokia laikmena išlieka pakankamais ilgai, kad nuolat galėtum mėgautis mėgstama muzika. Padaryk šį darbą už savo draugą – surink smagiausias dainas, jo mėgstamiausių atlikėjų hitus ar kūrinius, primenančius jūsų draugystę. Visa tai gali įrašyti į paprasčiausią diską. Ant jo gali užrašyti kam ši muzika skirta: blogai nuotaikai nuvyti, pasilinksminti ar prisiminti senus gerus laikus. Ypač originali idėja - pagaminti kompaktinio disko viršelį. Diskas su muzikos įrašais – tai paprasčiausia ir bene mieliausia dovanėlė, kokią tik galima gauti.




Popierinis laiškas


   Ar prisimeni tuos laikus, kuomet maloniai nudžiugdavai savo pašto dėžutėje radus laiškelį? Perskaičiusi  laišką kaip mat griebi popierių bei rašiklį ir jau raitai pirmąsias atsakymo raides. Dabar, technologijoms žengiant vis didesniais žingsniais, dažniau sulaukiame paprastos žinutės ar elektroninio laiško. Tačiau tai nesulyginama su tikru laišku popieriniame voke, rašytu ranka ir kvepiančiu mėgstamiausiais siuntėjo kvepalais. Tikrieji popieriniai laiškai dabar įgavę simbolinę reikšmę, todėl ir vertinami labiau. Laiškus gali siųsti ne tik gimtadienio ar didžiųjų švenčių proga, bet ir visai netikėjai, kitaip sakant, be progos. Laiške gali pasiteirauti kaip sekasi tavo bičiuliui, nupiešti smagią iliustraciją, sukurti eiliuotą istoriją ar netgi atsiprašyti už padarytas klaidas. Margaspalvių vokų gali ne tik įsigyti, bet ir pasigaminti pati. Išsiuntusi laiškelį nekantraudama lauk atsakymo!

Nuotykis


   Kol dar orai galutinai nesubjuro, galima mėgautis pasivažinėjimu dviračiais ar pasivaikščiojimais. Tačiau toks laiko leidimas lauke – įprastas. Kad nudžiugintum savo bičiulę, suorganizuok jums abiems nedidelę išvyką. Galite savaitgaliui nuvykti prie jūros, leistis į dviračių žygį su pikniku, naktį stebėti žvaigždes ar aplankyti dar nematytus Lietuvos kampelius. Toli keliauti nereikia – vos diena smagioje kompanijoje atrodys tarsi trumpas atotrūkis nuo kasdieninės rutinos. Jei tau brangus žmogus mėgsta iššūkius ir nebijo spontaniškumo, gali nesakyti kur vyksite – tai bus tikra staigmena. O jeigu mėgstate didesnes kompanijas, pasikvieskite draugų būrį! Jūsų lauks nepamirštami įspūdžiai ir galbūt šis nuotykis taps kasmetiniu?..


Masažas


   Atpalaiduotas kūnas atpalaiduoja sielą – tai faktas. Faktas ir tai, kad maži malonumai – patys smagiausi. Rudeniui įsibėgėjus mūsų visų pečius užgriūna daugybė rūpesčių bei darbų. Geriausias būdas atsipalaiduoti – tai palengvinti šią pečių naštą. Nereikia būti profesionaliu masažistu, kad atpalaiduotum pečių ar rankos raumenis. Tereikia švelnių prisilietimų, o draugė jau snaudžia ant tavo kelių. Žmonės taip pat mėgsta galvos masažus. Jei trūksta žinių, siūlyčiau panaršyti internete. O jei tavo draugas arba draugė seniai svajojo apie ne vienos valandos trukmės masažą, gali padovanoti kuponą masažui. Profesionalios paslaugos reikalauja piniginių išlaidų, todėl tai gali tapti artėjančio gimtadienio dovana, kuria kiekvienas būtų maloniai nustebintas.


 

Šypsena


   Sakoma, kad jei šypsosiesi pasauliui, šis atsakys tuo pačiu. Šypsena yra pati paprasčiausia, pigiausia ir smagiausia dovana, kokią tik galimą dovanoti. Žmogaus šypsnys dvelkia nepaprasta šiluma, ypač, jei būtent jo šiuo momentu trūksta artimui. Nesvarbu, kas tai būtų – draugas, draugė, kaimynas, pardavėja ar šeimos narys, šypsena užkrėsi kiekvieną. Padovanojus kruopelytę pozityvo, tau galimai atsilygins tuo pačiu – argi ne nuostabu?

  
   




    Nepabijok daryti gerų darbų – kad ir kokie jie bebūtų. Tai ne tik mus skatina tapti geresniais žmonėmis, bet ir sukuria savotiška ryšį tarp dovanojančio ir gaunančio. Ne veltui dovanų keitimasis tapo kalėdiniu ritualu, džiuginančiu tiek mažus, tiek didelius. Tad kodėl nepabuvus rudeniniais Kalėdų seneliais ir nepradžiuginus mums brangių žmonių! Tai geriausias būdas padėkoti jiems už jų būtį.

7 Komentarai

  1. Labai įdomus straipsnis, šaunuolė! Tik kelios pastabėlės,kad kai kur buvo gramatinių klaidų ir kortelę reikėjo užsidėti rugsėjo mėnesio :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai laukiau naujo straipsnio ir jis mane nudziugino buvo labai siltas ir buvo malonu skaityti. :)<3 Gal galetum ikelti idejos kaip puosti torta?? Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nedrįsčiau to vadinti DIY, bet iš dalies tai neblogai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai jaukus straipsnis. Spustelėjau ant visų reakcijų, nes šis straipsnis tikrai to vertas. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Be galo patiko! Turėjau keletą laisvų minučių, tad nusprendžiau čia užsukti. Tikrai nesitikėjau rasti tokį jaukų, šiltą ir prasmingą straipsnį. Būtent to man ir reikėjo. Ačiū, Rugile!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū jums, kad skaitote! Būtent žmonių susidomėjimas kitokios tematikos straipsniais ir yra didžiausia motyvacija rašyti :)

    AtsakytiPanaikinti