Stebuklingas planas, padėsiantis, kai pritrūksta laiko

O, tikriausiai jau ir tau jaučiasi toks keistai smarkus ritmas, su kuriuo koja kojon jau sunku suspėti. Jei vasaros mėnesiais vartėmės lovose su leidimu keltis tada, kai jau panorėsi, tai dabar - atsikelk greit, apsirenk greit, pavalgyk, susišukuok, susiruošk, susirask batą, kur numetei, nepamiršk susikraut knygų, atsisveikint su namiškiais... Ir dar laiku atsirask pamokose. Taip, merginos viską gali, tačiau ir joms kartais laiko labai labai trūksta. Kaip tą nenaudėlį planuoti ir kaip patraukti savo pusėn? Kaip susidraugauti su laiku ir pamiršti širdies dūžius po lakstymo visu greičiu? Taip, dabar galiu jums "kišti" tą pačią informaciją apie dienotvarkes, tvarkaraščius, lapelius ant sienų, lapelius kišenėse, lapelius, priminimus, blablabla... Kad ir tris tvarkaraščius turėk, nieko nesuspėsi ir tik dar labiau stresuosi KAIP, PO GALAIS, VISKĄ PER ŠIANDIEN PADARYT?!  


5 dalių palnas, kuris išspręs laiko stygiaus problemą

1. Atmesk neproduktyvią veiklą. Į ją įeina tas pats FacebookYoutube ir kiti socialiniai tinklai, kurie tikrai be tavęs nenumirs ir neužsidarys. Pasitikrinsi, kai turėsi laiko, nepergyvenk. Išskyrus Teenage Dreams blog'ą. Jame galima lankytis. Tai kaip savotiškas literatūros skaitymas. O papildomos žinios dar niekam nepakenkė.

2. Dirbk du darbus vienu metu. Mama liepė išnešti šiukšles, tėtis liepė iššluoti garažą, o dar reikia mintinai mokytis eilėraštį? Nors sakoma, kad dviejų darbų dirbti vienu metu negalima, šiuo atveju laužykim šią seną taisyklę. Šluodama garažą gali kuo puikiausiai mokytis eilėraštį. Pasidėk knygą kur ant lentynos, šlavinėk, pasiskaitinėk, vėl šlavinėk. Reikia pavedžioti šuniuką? Pasiimk eilėraštį, pasiimk šuniuką ir pirmyn į parką. Pamatysi, nudirbusi kelis darbus ir dar išmokusi eilėraštį sutaupysi marias laiko. Sakydama marias aš tikrai sakau, kad laiko liks kur kas daugiau ir galėsi pasėdėt prie Feisbuko

3. Kuo mažiau atidėliok. Jeigu tau šiandien būtinai reikia kažką padaryti, tai ir padaryk. Juk atidėdama rytojui ar dar vienam rytojui, pati sau krauni daugiau daugiau ir daugiau darbų. Juk nenori skriaust savęs, ar ne? 

4. Jei reikia - prisiversk. Oi, kaip moka kiti saldžiai čiulbėti Jei nenori - nedaryk, neversk savęs, nes darbas bus  šuniui ant uodegos. Aha, pasakyk tai mokytojams, kad nenorėjai ir nevertei savęs išmokti spręsti matematikos lygčių. Yra žodis reikia. Jei reikia, vadinasi nelabai iš ko turi rinktis. Išmok save priversti atlikti darbus arba bent jau pradėti. Kaip sakoma, gera pradžia pusė darbo. 

5. Jei įmanoma - greitesnis tempas. Darant namų užduotis ar verdant sriubą skubėti nevertėtų ir tai yra nepatartina, tačiau jeigu yra koks darbas, kurį be vargo gali atlikti greitesniu tempu - pasinaudok tuo. Gali mintyse tiesiog žaisti su savimi ir savo fantazija žaidimą. Eini džiaustyti drabužių, ar ne? Įsivaizduok, kad eina dar trys merginos su tokia pat užduotimi. Stenkis drabužius iš džiaustyti kuo greičiau. Atrodo juokingai, tačiau toks psichologinis nusiteikimas tikrai veikia. 

Svarbu: Ai, pasidarysiu sau papildomų valandų - miegosiu mažiau. - pasakė milijonai moksleivių, kuriems trūksta laikoTurėtumėte visi atsiminti, jog miegas yra ne šiaip kažkoks nugrimzdimas į nesąmoningą būseną. Tai labai svarbus biologiškas procesas, kuris stiprina tiek fiziškai, tiek emociškai. Miegoti per parą reikia daugmaž 8 valandas. Paroje yra 24 valandos - gana ilgas laiko tarpas. Atėmus miegą, mums lieka šešiolika valandų, kurias turime produktyviai panaudoti, antraip lakstysim it akis išdegusios ir tikrai nusilaušim batų kulnus. 


_________________________________________________________________________

Svarbiausia - grožio miegas. Pailsėjimas yra gyvybiškai svarbus ir negali rinktis, kiek tau šiandien reikės miego. Kad viską suspėti, reikia nepulti į paniką, negalvoti apie laiką ir visai negalvoti. Juokauju. Tiesiog susikoncentruokite į tai, ką darote ir mažiau laiko švaistykite nereikšmingiems dalykams.

10 Komentarai

  1. Tikrai įdomus ir labai naudingas straipsnis! Aš tikrai esu viena iš tų, kurie verčiasi per galvą, kad tik suspėtų viską padaryti (Nuobodulys? dar ir toks egzistuoja?). Kai kuriuos iš tavo patarimų naudoju kurį laiką ir jie tikrai padeda. Na, rašteliai irgi nėra blogai, bet juk kas dabar apie juos nežino? Tad su savo patarimais tikrai gerai padirbėjai, būtinai išbandysiu tą, dėl įsivaizduoto varžymosi su kitais :) Vienintelė klaida, kuri man LABAI LABAI kliūna, nes man lyg su plaktuku į galvą įkalta tokios formos netaisyklingas bendraties naudojimas: ,,Kad viską suspėti, reikia nepulti į paniką...''. Reiktų vartoti ne suspėti, bet, pavyzdžiui, suspėtum. O visa kita-tikrai puiku!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tobulas straipsnis.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip visada Dovile, ir vėl nustebinai. Tavo straipsniai tiesiog puikūs! Kai perskaičiau pavadinimą, pagalvojau ,,Ir vėl kalbės apie mokymosi planus, priminimus..''. Bet ne. Kažkas naujo. Nuoširdžiai lauksiu tavo kitų straipsnių, ir pasinaudosiu tavo patarimais. SĖKMĖS!!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū, ačiū ir dar kartelį ačiū! Dievinu Tavo straipsius, o ypač tokius kaip šis. DOVILE, esi vienas iš nedaugelio žmogučių, kurie moka mane gerai nuteikti ir motyvuoti. Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Visoms trims anonimėms nuoširdžiai dėkoju ir pirmąjai už ištaisytą klaidą. Taisykit, sakykit, nes kitaip blemba ir badysiu akis klaidomis, nors ir stengiuosi kiek galėdama jų nevelti.

    Smagu, kad jums visoms tai išėjo į naudą. labai ačiū už gerus atsiliepimus ir už tai, kad niekad netingit pakomentuot mano darbų. Nuostabios jūs, dėkui dar kartą.

    Ironija, tačiau parašiusi straipsnį pati nieko nebespėjau, laksčiau kaip norėdama į tualetą, bet tada prisiminiau - šiš, nusiramink... Ir pavyko viskas. ;D Linkiu ir jums to paties, katitės. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveika, Dovile, nusprendžiau pagelbėti Tau su klaidomis :)

    balblabla... - ar neturėtų būti blablabla? :D

    Pasistenk įprasti rašyti kabutes apačioj. „...", o ne "...".

    Pasitikrinsi kai turėsi laiko, nepergyvenk. - kablelis prieš kai (kada pasitikrinsi - kai turėsi laiko. Šalutinis laiko aplinkybės sakinys :) )

    AtsakytiPanaikinti
  7. Šis tavo straipsniukas man tikrai labai patiko. Nors yra labai trumpas, bet tikrai naudingas.

    AtsakytiPanaikinti
  8. anonime, aha, išsitaisysiu.

    estera, dėkoju, smagu, kad buvo naudinga.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Cia labai ne i tema, bet prasau parasyk straipsni apie tai kaip uzsiauginti ilgus plaukus :D tavo straipsniai tokie idomus ir profesionalus kaip is kokiu zurnalu ❤️

    AtsakytiPanaikinti