Sveiki bei stiprūs nagai

Faktas kaip blynas, jog pageltę, besisluoksniuojantys ir lūžinėjantys nagai merginos nepuošia. Netvarkingus nagučius galima paslėpti užtepliojant nagų laku, bet šitaip nuo problemos juk nepabėgsi! Šiame straipsnyje išvysite keletą nesudėtingų būdų kaip pakeisti savo nagų būklę!

Nori natūraliai gražių nagų? Štai keli patarimai!
  1. Nepamiršk atkreipti dėmesio į valiklį. Kad nagai kiekvieną dieną džiugintu savo tvirtumu geriau rinkis brangesnį, tačiau kokybiškesnį  nagų lako valiklį. Patartina atsižvelgti, jog valiklyje būtų kuo mažiau acetono, o geriausia, jog išvis nebūtų!
  2. Atsižvelk ir į... kvapą! Perskaitei visiškai teisingai! Valiklio kvapas irgi labai svarbus! Norint gražių nagučių patartina rinktis nagų lako valiklį tokį, kurio kvapas nebūtų pernelyg aitrus.
  3. Šalin nagų laką! Nagams taip pat būtinas poilsis. Bent 3 kartus per savaitę leisk nagams pailsėti nuo taip juos varginančio nagų lako.
  4. Specialus kremas. Patartina nagus bent tris kartus per savaitę palepinti specialiu kremu.
  5. Stebuklingosios vonelės. Nuvargusius nagučius galite palepinti šiltosiomis vonelėmis. Paprastą druską ištirpinkite šiltame, tačiau jokiu būdu nekarštame vandenyje! Tokiame mišinyje nagus reikėtų laikyti mažiausiai 10 min. Rezultatas matysis jau vos po kelių dienų.
  6. Jokio nagų kramtymo! Dauguma panelių turi blogą įprotį kramtyti savo nagučius. Šios ydos galite atsikratyti lengvu, tačiau daugelio išbandytu ir tikrai nenuvilsiančiu būdu! Nagus nulakuokite širdžiai miela spalva. Galite papuošti ir nagų lipdukais... Žiūrint į šitokias grožybes kaip mat dings noras kramtyti nagus taip sugadinant puikųjį manikiūrą!
  7. Sveika mityba - viena iš gražių nagučių paslapčių. Norint stiprių nagų teks šiek tiek pakoreguoti savo mitybą. Į valgiaraštį įtraukite žėlę bei įvairias siūbas. Taip pat neatsisakykite ir pieno produktų, žuvies, gardžiųjų jūros gėrybių ar mielių.
Tariame sudie pageltusiems nagams!

Su pageltusių nagų problema susiduria nemažai merginų, bet ar kada nors vienai teko pasidomėti kaip gi to išvengti? Keista, tačiau šios problemos priežastimi yra pernelyg ryškus nagų lakas! Prieš lakuodamos nagučius juoda, raudona, ruda ar kitokia tamsia spalva nagą padenkite nagų lako pagrindu.

Baltos dėmės nagų nepuošia.

Neretą merginą (tarp jų ir mane) aplanko tokia problema, kaip baltos, mažos dėmės ant nagų. Šios atsiranda dėl vitaminų arba mineralų trūkumo. Priežastimi taip pat dar gali būti ir sutrenkimai arba po nago plokštele patekęs oras. Kadangi priežasčių gausybė, todėl geriausia būtų pradėti save stebėti ir taip išsiaiškinti dėl ko gi įvyko šitokie nago pakitimai?!

Gražių nagų tvarkaraštis:

  1. Rytinė mankštelė. Ryte atsikelk keliomis minutėmis anksčiau nei įprastai ir padaryk mankštą! Fizinė mankšta padeda ne tik sustiprinti raumenis bet ir nagus. Žinoma, tam tikrai netiks kojų, ar kaklo mankštelė, įtūpstai... 15 minučių garsiųjų kardio pratimų ir tavo nagai augs kaip ant mielių!
  2. Speciali priežiūra. Bent kartą per savaitę nagus pakirpkite būtent šiam reikalui skirtomis žirklutėmis. Nepamirškite ir dildės! Dildė - tai ir burtų lazdelė. Ši kaip mat suteiks jūsų nagams nepriekaištingą formą.
  3. Stiprinančios priemonės. Nepamirškite nagučių palepinti šiltomis vonelėmis! Arba dar geriau... rankų kremu iš citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus bei gardaus medučio! Kaip tokias priemones pasidaryti tiesiog namuose sužinosite ČIA.
  4. Poilsis. Nepamiršk, kad ne tik tau reikalingas poilsis, tačiau ir tavo nagams! Šiems tikrai praverstu atsigauti ir bent dvi dienas pailsėti nuo ryškiaspalvių nagų lako buteliukų.
Įdomybių kampelis.

Neužtenka žinoti vien tai, kaip pasidaryti nepriekaištingą, prie suknelės derantį manikiūrą. Siūlau praplėsti žinias ir į savo gražias galveles „įsidėti“ keletą įdomių dalykėlių apie nagus, kurie galbūt kažkada pravers!
  • Dešiniarankėms žaibišku greičiu auga dešinės rankos nagai, na o kairiarankės gali pasididžiuoti tvirtesniais bei ilgesniais kairės rankos nagučiais. 
  • Stipriosios lyties atstovų nagai auga kiek greičiau nei panelių.
  • Saulėta vasara nagai auga žymiai greičiau nei šaltą žiemą.
  • Li Redmond - buvusi ilgiausių nagų savininkė. Moters nagai siekė 8,65 cm. Kodėl buvusi? Li savo ilguosius nagus prarado 2009 metais įvykusioje automobilio avarijoje.
  • Mūsų nagų tvirtumas priklauso nuo... genetikos!
  • Šalin nerimą ir įtampą! Šie du dalykai kaip mat sulėtina nagų augimą.
O ką neįprasto apie dailiuosius nagučius žinai tu? Galbūt teko kažką perskaityti naršant internete? Na o gal išgirdai kažką kas įstrigo tavo galvoje per pamoką? Pasidalink komentaruose! 

10 Komentarai

  1. Esu dešinerankė, bet nagai gražesni ant kairės rankos :D O ir žiemą man nagai auga greičiau.... Taip pat skaičiau, jog vėsus vanduo, oras labiau patinka nagams.. :o

    AtsakytiPanaikinti
  2. Čia jau ginčytis nedrįsiu, nes pati nieko protingo ir nuostabaus apie nagus nežinau, o tie faktai paskutiniai tai iš interneto tik aišku perrašyti savais žodžiais. na, tebūnie šį kart suklydau aš. :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man patiko !!! Ir tai kad ta nuotrauka su TAI BENT darei :)) Spaudziu visas reakcijas. ir daug ko naujo suzinojau. Ssunuole gerai parasytas!Itrauke skaitant

    AtsakytiPanaikinti
  4. O aš, pavyzdžiui, kiek žinau, baltos dėmelės ant nagų (kaitaip vadinamos "nagų žydėjimu") kaip tik atsiranda dėl sveikų nagų, o ne dėl vitaminų trūkumo... Na, bet gal ir tavo teisybė.
    Straipsnis neblogas, sakyčiau. Gal tik tema kiek nuvalkiota...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Dėl nagų žydėjimo tai taip, net pamiršus buvau, kad šitaip vadinama:D o tas tariamas nagų žydėjimas tikrai atsiranda dėl tam tikrų vitaminų trūkumo. kiek ir kur teko skaityti vien tai tai ir mala. o jei nagai sveiki - tai automatiškai ir gražūs, be jokių dėmelių:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Internetas prikimštas visokio šlamšto,tad niekam neįdomu ką jūs girdėjot.Straipsnis jau parašytas.Susiskaitė lengvai,patiko.:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Radau klaidų tiek faktuose, tiek gramatikoje. Sėkmės. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Radau klaidų tiek faktuose, tiek gramatikoje. Sėkmės. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nagai paprasti mano, visiškai nelakuoju, nes man tai kažkaip ne prie širdies. Gal kadanors ir užsinorėsiu. Neblogai.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ačiū už puikų straipsnį, mano nagai lūžinėja ir šiaip nėra gražios formos, bet pasinaudosiu patarimais ir tikiuosi viskas pasikeis :)

    AtsakytiPanaikinti