10 romantiškų filmų jaukiam rudens vakarui

Rudens vakarai darosi vis ilgesni ir šaltesni. Vis dažniau norisi susisukti į šiltą pledą su knyga ir karšta arbata. Tačiau argi ne miela ir smagu būtų tokį rudens vakarą praleisti su geriausia drauge ar vaikinu arba vienai bežiūrint romantišką filmą ir įsijausti į visas situacijas išgyvenamas filme? Manau, kad romantiška drama tikrai merginoms nepamaišytų ir puikiai nuteiktų, suteiktų svajų. Tad šiame straipsnyje siūlau išsirinkti patikusį filmą ir nieko nelaukus jį peržiūrėti!

,,Jaunatviškas maištas"/ "Youth of revolt"


Šio filmo pagrindiniai veikėjai Nikas ir Šina. Nikui dabar labai sunkus laikotarpis-jo tėvai ant skirybų ribos, tačiau atsiranda dar viena problema vadinama meile. Nikas susipažįsta su Šina Stovykloje ir pamilsta iš pirmo žvilgsnio. Tačiau viskas nėra taip lengva ir paprasta, nes paaiškėja, kad Šina jau turi vaikiną. Ar jaunuoliams lemta būti drauge? Ar likimas pasisuks kitaip? Žiūrėkite ir sužinosite!

,,Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos"/ "The fault in our star"


Šis filmas tikrai nėra naujiena ir mažai žmogų yra negirdėję apie jį. O kas dar dvejoja ar verta žiūrėti su dideliu džiaugsmu sakau, kad taip! Tai ypatingai romantiškas filmas, kuris tikrai privers išspausti ne vieną ašarą. Pagrindiniai filmo veikėjai Heizelė ir Augustas. Heizelė serga vėžiu ir yra manoma, kad ji mirs. Tačiau Augustui, tai nerūpi, nes jis Heizelę be proto myli. Bet ar viskas pasisuks visų laukiama linkme, o gal likimas pašykštės jaunuoliams laimės ir ją atims? Jei norite filmo per kurį servetėles reikia laikyti šalia, tai šis filmas puikus pasirinkimas!

,,Ženk pirmąjį žingsnį"/"Make your move"


Donis ir Nikas- du broliai atvykę į Niujorką ieškoti naujo gyvenimo. Vyresnis brolis Nikas jau sėkmingai įsikūrė ir atidarė naktinį klubą, kuris sulaukia nemažai dėmesio ir savo lankytojams siūlantį naujų talentų pasirodymus iš viso pasaulio. Viena iš tokių talentų atvyksta ir Aja. Tarp Niko ir Ajos užsimezga meilė, tačiau viskas nėra taip paprasta. Vyresnis Ajos brolis-Kazas yra naktinių klubų vadovas ir didžiausias Niko konkurentas. Donis ir Kazas prieštarauja jaunuolių santykiams ir atrodo, kad daugiau nieko neišeis, bet meilė stipresnė, tačiau ar jiems pavyks išsaugoti savo meilę ir įrodyti, kad jų jausmai tikri? 

,,Bučinys"/"Smooch"



Laisvas ir žavingas aristokratas atvyksta į Ameriką suplanuotoms savo vedyboms, tačiau per nelaimingą atsitikimą jis praranda atmintį. Jį sutinka priglausti ne pagal metus suaugusi vienuolikmetė, tarsi savo auklę. Mergaitės mama sutinka. Savaitės bėga, o žaviojo aristokrato šeima vis itensyviau ieško pražuvusio jaunikio. Atgavęs atmintį aristokratas įsimyli vienuolikmetės mamą ir jam tenka priimti sunkų sprendimą: vesti kilmingąją merginą ar paklausyti širdies balso ir vesti tą, kurią iš tiesų myli?

,,Princesė Diana"/"Diana"


Merginoms, kurios pasiilgo ar tiesiog labiau prie širdies filmai apie kilmingųjų gyvenimą ir meilę, tai šis filmas tikrai patiks. Filmas kurtas remiantis tikrais faktais, įvykiais ir atsiminimais. Žinoma, kad filme yra daugiau romantiškų scenų, tačiau kurta taip, kad išsaugotų visų mylimai princesei pagarbą ir parodytų ne tik prabangaus gyvenimo malonumus, tačiau ir didelę atsakomybę. Tikrai siūlau pažiūrėti.

,,Įsimintinas pasivaikščiojimas"/"A walk to remember"


Tai be galo graži ir jausminga istorija apie du paauglius-Džeinę ir Landeną. Džeinė-paprasta paauglė, tikinčioji, pastoriaus dukra, dainuojanti bažnyčios chore ir tikinti stebuklais.Landenas-visiška Džeinės priešingybė, populiarus mokyklos vaikinas, kuriam niekas nerūpi. Atrodo, kad Landenas niekada negalėtų įsimylėti tokios pilkos pelytės, tačiau nutinka viskas priešingai-dėl jos vaikinas net žvaigždyną pavadina jos vardu. Tai tikrai labai romantiškas filmas, kuriame gausu gražių frazių, meilės, romantikos ir tikėjimo net tuomet, kai kitiems atrodo, tai neįmanoma.

,,Žiemos pasaka"/"Winters tale"


Mistiškas, fantastiškas ir romantinis filmas primenantis pasaką. Filme pasakojama apie vagišių Piterį Leiką. Vieną kartą Piteris įsilaužia į turtingų Niujorko gyventojų namus, kuriose kaip paaiškėja sunkiai serga mergina, kurią Piteris įsimyli. Tačiau meilei nelemta gyvuoti ir ji miršta jo rankose, bet vėliau Piteris supranta turįs magiškų galių prikelti mirusiuosius ir pasiryžta viską paaukoti, kad tik vėl galėtų būti su savo gyvenimo meile, tačiau ar jam pavyks? Žiūrėkite ir pamatysite!


,,Aukšta klasė"/"Pitch perfect"


Pagrindinė filmo herojė-Bekė, studentė, kuri netikėtai atrado savyje talentą dainuoti. Sužinojusi, kad universitete kasmet vyksta grupių varžytuvės Bekė ruošiasi patekti į labai trokštančią laimėti grupę ,,The Bellas", kurių pagrindiniai varžovai yra viena vaikinų grupė. Ar Bekei pavyks patekti į grupę ir laimėti pirmąją vietą, o gal tarp varžovų užsimegs visai kitokie santykiai? Žiūrėkite ir pamatysite!

,,Vėl septyniolikos"/"17 again"


Maikas Odonelis mokyklos laikais buvo be galo populiarus, žavus ir sportiškas paauglys, kurio laukė įspūdinga karjera. Tačiau Maikas viską meta dėl merginos ir praėjus dvidešimčiai metų Maikas visiškai nepanašus į tą simpatišką jaunuolį. Tobulu vyru ir tėvu jo nepavadinsi, tačiau likimas Maikui duoda šansą ir vieną rytą jis pabunda septyniolikmečio kūne ir viską gali pradėti iš naujo. Tačiau kaip jam seksis ir ar jis vėl nepadarys tų pačių klaidų? 

,,Pasiutusi mergiotė"/"Wild child"


Šešiolikmetė Popė yra išlepinta ir neklusni paauglė, kuriai galvoje tik drabužiai ir naujausios mados tendencijos. Vieną dieną tėvui trūksta kantrybė ir neapsikentęs dukters elgesio išsiunčia ją į labai griežtą, privačią mokyklą, kurioje vėliau paaiškėja mokėsi ir Popės mama. Kaip Popei seksis prisitaikyti naujoje mokykloje? Ką ji naujo sužinos? Ir svarbiausia ar suvoks, kad laimė ne vien drabužiuose? O gal sutiks kažką kas pakeis ją?


Tikiuosi, kad bent vienas filmas sudomino ir būtinai pažiūrėsite. Taip pat kiekvienas filmas turi gilią ir pamokančią pamoką, kuri padės suprasti aplinkui esančius žmones ir save. Filmai rinkti ne vien visiškai romantiniai, o kaikurie ir duos ne mažą juoko dozę. Jei turite kokių pastebėjimų ar pasiūlymų pažiūrėti kokį filmą būtinai rašykite į komentarus!


8 Komentarai

  1. Labai fainas straipsnis ;) Tik nepamiršk prieš ir po brūkšnio padėti tarpą.
    O šiaip straipsnis tikrai labai įdomus, naudingas ir tiesiog puikus!
    Sėkmės tau, ir daugiau tokių straipsnių! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip gera užsukti į senai aplankytą tinklaraštį... Puikus straipsniukas, daugumą filmų jau mačius ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. SkYrybos, o ne skirybos. Norinčioms romantikos taip pat siūlau pažiūrėti "Pasivaikščiojimas debesyse" bei "Užsispyrėlės sutramdymas"

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kortele virsuj dek.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ugne - labai smagu, kad patiko. Ateity ir daugiau tokių parašysiu. ;)

    Gintarija - mums taip pat smagu, kad užsukai ;)

    Anonime - dėkui už pastebėjimą, atsiminsiu šią savo klaidą. Taip pat dėkui ir už pasiūlymus :)

    Anonime- nuo šiol nauja tvarka - kortelės dedamos po straipsniu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Mergaitė išranki filmams2014 m. spalio 28 d. 17:59

    Geras straipsni. Man labai patiko. Kaip tik einu žiūrėti filmąą. Vieną iš jų. Įkalbėjai. Galėtum tokių straipsniųdaugiau rašyti. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Savaitgalį žiūrėjau Wild Child, labai patiko, ji tobulai atitinka mano charakterį, vien dėl to labai patiko. Norėčiau dar tokių straipsnių :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Manau, čia įdomiausias Wild Child - nepersunkta meilės, bet ir juokinga, pamokanti istorija. Čia vienas tų filmų paaugliams, kurį pažiūrėčiau dar kartą.
    O kiti tai labai romantiniai, gal tik tas 17 again ne (nežiūrėjau dar šito), nors idėjos kai kurių tų filmų visai geros.
    Dar rekomenduočiau Paauglės Dvasia, geras filmas, taip pat pamokantis ir idėja visai įdomi. :)

    AtsakytiPanaikinti