13 dalykų, kuriuos privalai padaryti šią žiemą



Puikiai suprantu tą faktą, jog dauguma nori vasaros, šilto oro ir akimirkų, kai galima tiesiog gulėti su bikiniu prieš saulutę ir dėl nieko nesukti galvos. Tačiau yra kita dalis pasaulio gyventojų, kurie grožį mato žiemoje, jiems patinka sniegas, jie tarsi atgyja tada, kai temperatūra būna gerokai žemiau nulio. Ir gerai, nes yra daugybė dalykų, kuriuos tiesiog būtina padaryti, kad žiema būtų nepamirštama. Ji dar už didelio mėnesio, tačiau planuoti reikia pradėti anksčiau. Kaip sakoma: "Taisyk ratus žiemą, o roges vasarą".

Pastatyk senį besmegenį. Ne, tai nėra vaikiška, jeigu tikrai moki statyti. Senis besmegenis gali atrodyti kaip vienas iš tavo mėgstamos grupės dievaičių arba gali sukelti juoką praeiviams ir padaryti kažką tokio, kas privers susimąstyti. 
Išsikepk sausainių. Jeigu lauke sninga arba tikrai per daug šalta, kad kištum ten nosį, o ką jau kalbėti apie visą save - puiki idėja yra tiesiog triūsti virtuvėje. Susirask tau labiausiai patinkantį receptą, o gal pasiklausk mamos ar močiutės, atsiraityk rankoves ir kibk prie darbo. O gal net pavyks išsikepti garsųjį kalėdinį namelį? Pamėgink, nieko neprarasi. 

Eik slidinėti. Žiema tam ir skirta, kad išnaudotum roges, slides ir pačiūžas. Jei savo užpakaliuko jau nebe įsodinsi į roges, visada gali išmokti slidinėti slidėmis. Tai atrodo paprasta ir nesunku, tačiau taip nėra. Išmok šią žiemą nenukristi nuo slidžių ir tikrai turėsi kuo pasigirti kitiems. 
Pasidaryk ir atsigerk karštos kakavos su zefyrais. Vietoj to, kad visą dieną kimštum bulvių traškučius ir visokius saldainius, kurių kilmė dar nėra iki galo išsiaiškinta, užvirink virdulį vandens ir pasidaryk kakavos. Ją pagardink įmesdama keletą mažų zefyriukų. Pamatysi, jog tavo burna nėra jautusi malonesnio skonio, plius, sušilsi. 
Žaisk stalo žaidimus su šeima. Puiki proga pabūti su savo šeimos nariais. Tempk mamą ir tėtį, brolius ir seseris už rankovės ir priversk bent valandą atsipūsti, prisėsti ant kilimo ir kartu pažaisti, pasikalbėti. Žaisti galite viską - nuo kortų žaidimų iki garsiojo "Monopoly". 
Pati viena papuošk eglę ir namus. Susitark su mama ir kitais, kad šiais metais leistų pasireikšti tavo interjero dizainerės sugebėjimams ir pati papuošk Kalėdų eglę ar namus. Suprojektuok viską taip, kaip nebuvo pernai. Jei neperkate naujų papuošimų - nebėda. Senus papuošimus visada gali perkabinti ar padėti kitoje vietoje - taip jie įgaus naują dvasią ir džiugins dar ne vienerias Kalėdas. Beje, gali daryti papuošimus ir savo                              rankomis (pavyzdžiui. gali iškarpyti snaigių ir priklijuoti jas ant langų).

Pasidaryk šio sezono grojaraštį. Ar daug dainų žinai, kuriose dainuojama apie žiemą, sniegą? O ar žinau daugiau dainų apie Kalėdas, nei tas pačias nusibodusias "Jingle Bells"? Pats metas sužinoti. Pasidomėk kokių gražių dainų yra apie šį metų laiką ir pasidaryk atskirą grojaraštį. 
Pasidaryk antklodžių fortą. Antklodės, pagalvės, meškiukai ir visa kita sudėti ant žemės, lovos ar kėdžių ir padaroma jauki jauki būstinė. Joje gali būti su savo šeimos nariais, geriausiomis draugėmis ar vaikinu ir visą vakarą žiūrėti filmus. Atrodo taip nuvalkiota, bet ketu lažybų, kad nė viena to neesate mėginę. 
Padaryk daugybę nuotraukų. Fotografuok viską, ką tikrai labai norėsi atsiminti. Fotografuok save po sniego karo, fotografuok juokingai miegančius šeimos narius, fotografuok katiną, kuris įlipęs į eglę. Visiškai neįdomu žiūrėti nuotraukas, kuriose tu pasitempusi, gražiai pasidažiusi ir apsirengusi lauke stovi, o už tavęs apsnigti medžiai. Žymiai daugiau džiaugsmo ir įdomumo teiks nuotrauka, kurioje tu įkišusi galvą į                              sniegą, nes priėmei iššūkį iš draugo. 

Išeik į lauką bent tris kartus per savaitę (gerai, bent du). Kad ir kaip šalta būtų, išeik laukan ir pasivaikščiok bent trumpas dešimt minučių. Įkvėpk gryno oro, padaryk kelis sniego angelus ir neleisk tavo šalikui bei pirštinėms tik gulėti spintoje ir nieko neveikti. 
Nukask kaimynei sniegą. Na, nebūtinai kaimynei. Galėtum net ir savo minamus keliukus nukasti, kad to nereikėtų daryti mamai ar tėčiui. Arba tiesiog pasisiūlyk padėti, jeigu kas nors jau gausiai prakaituoja kasdamas sniegą, o lauke minus dvidešimt penki. Prakaitavimas tokiu oru sako, jog dirbama tikrai smarkiai. O ir tau bus proga sušilti, ir gerą darbą padarysi. 

Išmok megzti/siuvinėti/nerti. Kaip gi žiema be storų megztų kojinių ar megztinio? Na, bet kaip pradedančiajai, šitie dalykai tau bus per sunkūs. Pamėgink išmokti nusimegzti ar nusinerti šaliką. Arba tiesiog išmok siuvinėti ir ant savo mėgstamiausio drabužio išsisiuvinėk kažką originalaus. 
Daug skaityk. Vasarą visur leki, skubi, vakarus praleidi ne namuose, taip ir knygos pasimiršta. Atrodo nori skaityt, bet tam niekaip negali rasti laiko, o jei randi, tai tik miegui, nes būni nusikalusi. Žiema yra toks metas, kai knygai laiko tikrai yra. Pamatysi, nepasigailėsi, jei per žiemą perskaitysi knygas, kurias liepė mokytoja, o vasarą galėsi dėl to nebesijaudinti ir nesiversti skaityti per prievartą.


Sąrašą turime, dabar beliko tik sulaukti pirmojo sniego ir tikrosios žiemos, bei švenčių. 

13 Komentarai

  1. Ooooooo, va čia tai pagaliau geras įrašas. :-)
    Man tinka, šaunuolė. :3

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šauniai padirbėta :) Tik yra likusių gramatikos klaidų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Įrašas tikrai geras, įdomus ir naudingas! Tik perskaityk dar kartą, nes palikai kelias žioplas klaidas. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pagaliau atradau tokį įrašą ♥ Tik būtų gerai jai pataisytum gramatines klaidas. Nes jų išties daug.

    AtsakytiPanaikinti
  5. pataisiau. sorry kad teko tai pamatyt, bet buvo priežastis dėl kurios būtinai turėjau paskelbt įrašą neperžiūrėjusi. atsiprašau dar kartą

    AtsakytiPanaikinti
  6. Man patiko! Dekui! :)))

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai patiko!! Saunuole!:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tavo įrašo dėka pradėjau be galo laukti žiemos ir Kalėdų atostogų! Puikiai padirbėjai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Naudinga, kažkas naujo, bei aišku įdomu :)) Tikrai bandysim ką nors iš čia įvykdyti :)

    AtsakytiPanaikinti