Vaiduoklių šventė - Helovinas. Vaišės ir dekoracijos



Žiūrėdami amerikietiškus filmukus ar filmus, ne kartą esame matę Helovino šventę. Jos metu, vaikai vaikšto po namus ir prašo pokšto arba saldainio. Skaptuojami moliūgai, pasakojamos baisios istorijos, žiūrimi siaubo filmai. Ši šventė pamažu pradėjo populiarėti ir Lietuvoje. Tad jei nusprendei surengti Helovino vakarėlį, padėsiu tau jam pasiruošti!


VAIŠĖS



 Įdarytos paprikos

Papriką išskaptuok kaip moliūgą. Į vidų gali dėti ką tik nori. Faršą, makaronus ar net mėgstamą mišrainę. Taip patiektas maistas atrodys tikrai įspūdingai! 















Mumijos

Dar vienas paprastas bei pigus receptas. Tau reikės tik dešrelių, sluoksniuotos be mielės tešlos ir padažo. Tešlą supjaustyk juostelėmis ir jomis apvyniok dešreles. Viršų patepk kiaušinio plakiniu. Kepk orkaitėje, kol tešla gražiai paruduos. Vietoj akių gali įsmeigti pipirus arba uždėti garstyčių lašelius. Patiek su pomidorų padažu.













,,Moliūginiai'' mėsainiai

Šiems mėsainiams reikės faršo, mėsainių bandelių ir pjaustyto sūrio. Iš faršo padaryk paplotėlius ir juos iškepk keptuvėje. Iš sūrio išpjauk akis bei šiurpią šypseną. Ant bandelės dėk faršo paplotėlį, o tuomet sūrį. Mėsainius pakepk orkaitėje, kol sūris šiek tiek apsilydys. Gali pateikti su daržovėmis arba pomidorų padažu - ''krauju''.











,,Vemiantis moliūgas''

Atrodo gan šlykščiai, tiesa? Tokiam ,,šedevrui'' reikės išskaptuoto moliūgo, trapučių arba krekerių, mėgstamos mišrainės. Lėkštės gale pastatyk moliūgą. Per vidurį sudėk mišrainę, o iš šonų - krekerius arba trapučius. Atrodo negražiai, tačiau šiurpiam Helovino vakarėliui šis užkandis puikiai tiks!














Moliūginiai keksiukai

Keksiukai puikiai tik vakarėlio desertui! Geriausiai būtų, jei tai būtų moliūginiai keksiukai. Jų receptą gali rasti ČIA. Tokį desertą puošk plakta grietinėle, oranžiniais pabarstukais, moliūgėlių guminukais.







DEKORACIJOS

,,Kruvinos žvakės''

Tokioms žvakėms pasidaryti tereiks vienos raudonos žvakės ir keleto baltų. Uždenk raudonąją žvakę ir jos vašką varvink ant baltosios žvakės kraštų. Sustatyk tokias žvakes ant stalo, spintelių. Atrodys tikrai įspūdingai! 








Mumijos durys

Neužmiršk papuošti ir durų! Balto popieriaus juostas klijuok įvairiomis kryptimis. Palik tarpelį akims. Jas padaryk iš geltono kartono.





Voriukai ant tualetinio popieriaus

Tokios ''staigmenėlės'' nuėję į tualetą draugai tikrai nesitikės! Išsuk šiek tiek tualetinio popieriaus ir jį apipiešk voriukais. Draugai, o ypač merginos turėtų ne juokais nusigąsti!








Delnas gėrime

Tai ne tik bus puiki dekoracija, bet ir atšaldys gėrimą! Iš vakaro, pripilk į guminę pirštinę vandens. Prieš patiekiant punšą ar kitą gėrimą, nulupk pirštinę ir įdėk ''delną'' į gėrimą. Svečiai bus nustebinti!







Šikšnosparniai

Koks Helovinas be šikšnosparnių?! Prisikarpyk jų iš karto ir klijuok kur tik nori! Ant langų, sienų, užuolaidų, stalo ir pan. Šikšnosparnio trafaretą rasi ČIA.






Netikri moliūgai

Helovino laikotarpiu, jau pradedami pardavinėti mandarinai! Išpaišyk juos kraupiais veideliais ir sudėk į didelę permatomą lėkštę. Ne tik įdomi, bet ir labai skani dekoracija!







Vudu lėlės

Iš pilkšvo/balto audinio pasiūk keletą vudu lėlių. Šypsenas ir akis nupiešk su markeriu arba išsiuvinėk. Tokių lėlyčių pridėliok ant sofos, pagalvėlių, stalo ar spintelės.








Egzistuoja dvi žmonių grupės. Švenčiantys Heloviną ir kategoriškai sakantys, jog tai didžiausia kvailystė. Švęsti ar ne spręsti tau. Na, o besiruošiantiems šiai šventei linkiu sėkmės!

Helovino labai laukianti, Gabija.

9 Komentarai

  1. PAGALIAU NAUJAS STRAIPSNIS;*** AČIŪ!!! Bemielė yra vienas žodis:) ačiū už idėjas <3

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pagaliaau, taip laukiau, kada vėl prabusit! Neišskirtinė tema, bet puikiai tinkanti ateinančiai šventei (lol, pati švenčiu tik Užgavėnes, tačiau per Heloviną ateina visokių pabaisų prie durų ir prašo saldainių, tai gerai prisijuokiu).
    Man labai patiko kai kurios idėjos, pvz. voriukai ant tualetinio popieriaus. xd
    Pastebėjimas - ne be mielės, o bemielės. :)
    P.S. Pati ar bandei? Nuotraukas radai internete ar fotografavai? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aldėja - prašom, stengiaus :)
    Anonime - Nuotraukos rastos internete. Keletą idėjų jau esu bandžiusi. Kitas pabandysiu šiemet :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Neidomu skaityti. Is 10 balu -3.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Justina, būk maloni ir argumentuok. Toks pareiškimas "Neįdomu" man nieko nereiškia :) Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. dizainas baisussssss

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kaip tu man padėjai.Kaip tik per šį helovina darysiu vakarėlį,o šitos idėjos yra SUPERINĖS.Žodžiu išgelbėjai tu mane

    AtsakytiPanaikinti
  8. ypač patiko ta idėja su žvakeir tuoletiniu popieriumi. ta prasme aš net nebūčiau pagalvojusi.. :D šaunuolė

    AtsakytiPanaikinti