Kaip pamilti save?

Kiekvienam žmogui pasitaiko tokių dienų, kai viskas krenta iš rankų, kai nemėgsti savęs, kai pradedi kompleksuoti dėl vienos ar kitos savo kūno dalies. Ir visai nesvarbu - ar tu esi pinigais aptekusi kino žvaigždė, kurią dievina paaugliai ar eilinė mergina šiame pasaulyje. 


Patarimai, kaip labiau pasitikėti savimi ir būti santarvėje su pačia savimi:

Atrask savo talentus, daryk tai, ką mėgsti. Kiekvienas žmogus turi kažkokį talentą. Reiškia, kad kažkur tu esi geresnė už kitus, taigi, tu nesi nevykusi mergina - kažkur tu esi išskirtinė ir nepakartojama, tu moki padaryti tai, ko kiti nemoka.

Prisimink praeityje padarytus gerus darbus. Pavyzdžiui, galbūt pirmą nakties važiavai pas draugę ją guosti dėl ją palikusio vaikino. Tai parodo, jog esi geros širdies, nuostabi draugė. Juk ne kiekviena draugė būtų palikusi šiltą lovą tokiu metu ir vykusi linksminti, išklausyti draugės.

♥ Prisimink kitų išsakytus komplimentus, skirtus tau. Juk tave tikrai kas nors yra už ką nors pagyręs kad ir už paprastą draugiškumą. Bet turi tuo didžiuotis - juk ne kiekvienas žmogus gali pasigirti tokia savybe.

Išmok pamilti savo kūną tokį, koks jis yra, nustok save kritikuoti. Galbūt tavo platūs klubai ar kitos tau nepatinkančios savybės tau ir nėra gražu, bet nustok dėl to kompleksuoti. Kažkam platūs klubai yra labai gražu, tad visų skonis skiriasi, juk nėra jokio grožio apibrėžimo.

Nustok save lyginti su kitais. Tai - tikrai vertingas patarimas, kurio tikrai patarčiau laikytis. Visuomet visose srityse nuo kažko atsiliksi ar lenksi. Bet tai nereiškia, jog tas žmogus, turintis ilgesnes kojas, yra tobulesnis už tave. Kiekvienas yra savaip gražus.

Rūpinkis savimi, renkis tik taip, kaip tau patinka. Juk esi pastebėjusi - vos apsirengi ne taip, kaip pati nori ir kaip tau pačiai gražu, slepiesi, stengiesi kuo greičiau grįžti namo ir persirengti. Tad turi nustoti rengtis ir atrodyti taip, kaip tau nepatinka. Daryk viską tik taip, kaip mėgsti.

Vis išbandyk ką nors naujo. Tai tavo gyvenimui suteiks naujų spalvų, patirsi daugiau nuotykių. Tapsi nelaiminga, jei nebebandysi jokių naujovių, gyvenimas virs visiška nesibaigiančia rutina, kuri ilgainiui pradės tave liūdinti.

♥ Šypsokis. Šypsena labai svarbi! Žinoma, jei tau nelinksma, tu neprivalai šypsotis, bet sakoma, kad net jei būdama liūdna nusišypsosi, tai apgaus tavo smegenis ir tiesiog pradėsi į viską žiūrėti optimistiškiau. Plius, šypsodamasi atrodysi pasitikinti savimi, susipažinsi su naujais žmonėmis. Šypsena - raktas, tinkantis visur.

Bendrauk su kuo daugiau naujų žmonių. Kai bendrausi su naujais žmonėmis, ilgainiui iš savimi nepasitikinčios, kuklios bei nedrąsios panelės gali tapti daug drąsesne, garsiai savo nuomonę reiškiančia bei ją ginančia, tvirta mergina.

Drąsiai žvelk baimei į akis. Įveik jas. Įsivaizduokime, kad bijai roplių. Vos turint galimybę, sukaupk visą savo drąsą bei jėgas ir jį paglostyk. Jausiesi daug geriau bei būsi jau labiau užgrūdinta asmenybė, kuri gali perlipti per save pačią.

Suprask, kad gyvenime iš tiesų klaidų nėra. Yra tik pamokos. Ir tai tikra tiesa. Galbūt tu palikai tikrai mylimą vaikiną dėl kito pašlemėko. Tačiau iš taisyklių mokomės. Tad tikriausiai kitą kartą tos pačios klaidos nebekartosi, kitą kartą būsi protingesnė ir jau nebenudegsi, kaip šįkart.

Būk optimistiškesnė. Galbūt tau dabar atrodo, jog viskas - neišsprendžiama ir per daug sunku. Bet tai netiesa. Gyvenimas tau neduoda tokių išbandymų, kurių tu negali iškęsti. Tad sukąsk dantis, iškelk galvą ir galvok apie gerąją šio dalyko pusę.

♥ Padėk kitiems. Tuomet jausiesi vertingesnė, suprasi, kad gyvenime esi padariusi bent ką nors kilnaus bei naudingo. Ir net būsi reikalingesnė kitiems. O taip pat juk visiems patinka paslaugūs, padedantys, pagalbos ranką ištiesiantys žmonės.

♥ Turėk savo nuomonę ir jei prireiks, būtinai ją apgink. Po kiek laiko jausiesi drąsesne. Niekas neturi teisės keisti tavo nuomonės, jei ji yra kitokia. Tai esi tu, su kitokiu požiūriu ir nuomone nebebūsi savimi. Žinoma, nebent ji yra bloga ar žalinga, tuomet būtų verta ją pakeisti.

♥ Planuok ateitį, tačiau neužmiršk, kad gyveni šia diena. Kai planuoji savo tobulą ateitį, svajoji, tampi laimingesne, nes žinai, jog gali dar daug ką gero atlikti. Tačiau jei visuomet planuosi į ateitį, nieko ir nenuveiksi. Taip pat juk nežinai - galbūt po savaitės tu žūsi automobilio avarijoje. Tad gyvenk taip, lyg ši diena būtų paskutinė.

♥ Būk dėkinga ir džiaukis tuo, ką turi. Galbūt tau atrodo įprasta turėti tėvus. Juk tai - normalu. Tačiau daugybė žmonių pasaulyje norėtų būti tavo vietoje, turėti tėvus, kurie apsupa jus šiluma, myli. Tad reiškia - tai dovana iš dangaus. O dovanomis juk tu džiaugiesi, tiesa?

♥ Tobulėk. Jei mėgsti piešti, piešk, išbandyk naujų piešimo technikų, neapsistok vienoje vietoje, nebent nusprendei, kad būtent toje technikoje nori būti geriausia. Piešk, kol tavo piešiniai vers aikčioti visus.

Taip pat prisimink, kad visos esame tobulos, juk Dievas nedaro klaidų. Tad bet kuri tavo kūno dalis yra tobula, viskas tepriklauso nuo tavo požiūrio! 


9 Komentarai

  1. Labai geras straipsnis ir tikrai kai nieko nebesinori tavo straipsnis gali padėti, nuteikti, motyvuoti. Šaunu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Puikus straipsnis! Paprastas, genialus, informatyvus ir aiškus. O svarbiausia "nei pridėsi, nei atimsi". Viskas aišku ir teisu. Puiku, tiek ir tegaliu pasakyti.
    S. S.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip miela, kai kažkam patinka tai, ką rašai :D Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Straipsnis - LIUKS! Verta paskaityti, nes tikrai padėtų toms merginoms kurios nelabai vertina save ( ta prasme pjaustosi, žaloja save ).

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nu net nežinau kaip išreikšti savo nuomonę.. straipsnis toks tobulas, kad net ... OMG. Niekada tokio dalyko nesu mačius, ir tikrai nustebinai, tobula. Spaudžiu visus mygtukus.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai jaukus ir mielas straipsnis . Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti