Motyvacija mokytis ir siekti savo svajonių

Mokslo metai jau tikrai įsibėgėjo. Galvoje vien tik mokslai...mokslai...mokslai... O juk taip norėtųsi praleisti visą savaitgalį ramiai, negalvojant, kad tuoj ateis pirmadienis ir kad tau reikia pasiruošti kontroliniam. Turbūt ir tau pažįstamas tas jausmas, kai prieš prasidedant mokslo metams, pažadi sau: Šiemet tikrai tikrai mokysiuosi, stengsiuosi kiek galiu ir netingėsiu, o pažymiai bus patys geriausi... Deja, po pirmojo mokslų mėnesio viskas labai greit atsibosta ir tiesiog aptingsti. Tu svajoji gerai baigti mokyklą, turėti gerą ateitį, tu turi svajonių, tik nežinai kaip jas įgyvendinti nepasidavus. Tad ką daryti, kad noras mokytis nepradingtų? Kaip save perlipti ir netingėti? Iš kur gauti motyvacijos? Kaip įgyvendinti savo tikslus ir svajones?


1. Gerbk save ir savo kambarį!

Visų pirmą, jei tikrai nori kažko pasiekti, turi pradėti nuo aplinkos kurioje esi. Kiekvieną dieną apsitvarkyk savo kambarį, iššluok grindis, nepalik išmėtytų drabužių, neapkrauk savo stalo nereikalingais daiktais. Juk daug maloniau ką nors dirbti ar mokytis tvarkingame kambaryje, o ne tame, kuriame daiktai neranda sau vietos ir netvarkingai blaškosi visoje erdvėje. Susikurk jaukią aplinką, kurioje norėtum praleisti daug laiko, kurioje nesijaustum priverstinai laikoma. Tai didžiulis žingsnis svajonės link.

2. Susirašyk visus darbus!

Darbų žymėjimas labai palengvina gyvenimą. Tai gali padaryti darbų kalendoriuje, arba rašyk ant spalvotų lapelių ir klijuok ant sienos, tai sukurs dar jaukesnę aplinką bei pagyvins tavo kambarį. Kodėl svarbu susirašyti visus darbus? Todėl, kad tau pačiai taip bus lengviau. Susirašyk kada ir kokie kontroliniai tavęs laukia, ką turi išmokti, kokius darbus turi atlikti. Taip niekada nieko nepamirši ir nepraleisi svarbių darbų. Tai labai naudinga tuo, kad tu iš kart matai ką tu jau atlikai ir ką tau dar reikia padaryti, išmokti. Taip susiplanuosi savo laiką, o ir mokytis bus lengviau, kai iš anksto prisiminsi kada ir kokie kontroliniai laukia. 

3. Turėk svajonę!

Svajoja visi. Ir dideli ir maži. Svajoti niekas nedraudžia ir tau! Turėti svajonę, tai reiškia siekti jos, bandyti įgyvendinti užsibrėžtus tikslus. Neribok savęs, nusistatyk sau tikslą, kurio sieksi. Ir siek jo! Tikėk, kad tau pavyks, tikėk savimi.  Tu nieko nepasieksi, jei apie tai nesvajosi. Tik galvodama apie tai ko nori, ir siekdama to, pakilsi į viršūnę. Privalai užsibrėžti tam tikrus tikslus ir tik tada atsiras motyvacija ir noras juos įgyvendinti.

4. Nepasiduok!

Pasidavimas ir rankų nuleidimas yra nuodėmė! Nors ir atrodo tai sunku, nelengva, nors ir kiek kartų nusivylei savimi, nors tau ir nepasisekė, susidūrei su daugybę sunkumų - neabejok savimi. Turbūt ne kartą savęs klausei: Kodėl tai nutiko būtent man?.  Atsimink tai, kad sunkumai ateina ir išeiną, jie tikrai nepasiliks amžinai, jie tam, kad juos įveiktum. Svarbiausia, tikėk savimi ir nepasiduok!

5. Tikėk savimi!

Tikėti savim, tai tikėti tuo ką darai. Turi sau kartoti, kad tau pavyks, kad tu gali, tada tau nebus jokių ribų. Niekas kitas neįgyvendins tavo tikslų, neišmoks už tave,  tai padaryti gali tik tu. Tad ir tikėti savimi turi tu, o ne kiti. Niekada nenustok stengtis, norėk pasiekti geriausio. O svarbiausia, neapgaudinėk savęs, jei žinai kad tau reikia ką nors išmokti, tai ir išmok, nelauk paskutinės minutės, pasakyk sau, kad aš galiu ir norėk galėti. Tai bus didžiulė motyvacija tau. Tu įrodysi sau, jog tu gali. Tavo tikslas yra tai, dėl ko tu gyveni.

6. Motyvacija

Jei įvykdei pastaruosius penkis punktus - sveikinu! Kai įveiki visa tai, noras mokytis ir siekti tikslų ateina savaime. Tu gali įveikti save, savo mintis, tu nori įrodyti sau ir kitiems, kad tu gali pasiekti daug daugiau nei atrodo. Savo gyvenimą kuriame mes patys. Niekas nevyksta be mūsų norų. Jei norėsi ir savim tikėsi, gali ir kalnus nuverst, o jei leisi mintis užvaldyti tingėjimui, nuleisi rankas, manydama, kad tau vistiek nepavyks, tokį gyvenimą ir turėsi - nesėkmingą. Juk savo sėkmę susikuriame mes patys, tereikia to labai norėti ir siekti. Įrodyk sau, kad tu gali ir pamatysi, kaip pradėsi savimi didžiuotis ir norėsi pasiekti dar daugiau!




Na, o jei vis dar galvoji apie savo svajonę, savo tikslus, bet dar nieko nedarei - ŽENK PIRMĄJĮ ŽINGSNĮ! Priversk savo tėvus, mokytojus, draugus didžiuotis tavimi. O svarbiausia, priversk save didžiuotis savimi. Ir tada tavo gyvenimas nebebus toks kaip anksčiau, nes tau pavyks pasiekti tai ko trokšti.  Ir neleisk niekam žlugdyti, vogti ar slopinti tavo norų. Nors prieš akis tamsu, bet tu vis kartok sau: VISKAS DAR NEBAIGTA TOL, KOL AŠ PASIEKSIU TAI!

Tu gali įgyvendinti savo svajones!


9 Komentarai

  1. Man straipsnis neblogas, man patiko.:)
    Tik pastebėjau smulkių netyčinių klaidelių, pvz., "Jei įvykdei pastaruosius penkis punktu - sveikinu!".
    Bet šiaip motyvavo. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai puikus, motyvuojantis straipsnis, pritaikytas būtent paauglių audoitorijai. Nors šiuos patarimus mintinai turi mokėti kiekvienas. :) Šaunuolė, Ieva!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dėkui! Malonu girdėt kad patiko ir motyvavo :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Esu labai dėkinga už šį straipsnį. Tai yra tas ko šiuo metu man labai reikia! Dar karteli ačiū! :)))

    AtsakytiPanaikinti