Pasidaryk pati: kaip iš nereikalingų rūbų pasidaryti pritrenkiančius drabužius

Kiekvienos merginos spintoje galima rasti drabužių, kurių ji iš tiesų nenešioja, bet ranka nekyla jų išmesti. Tad nusprendžiau šiandien pasidalinti su jumis idėjomis, kaip tuos nereikalingus drabužius panaudoti. Taigi, lėk ieškoti spintos kampelyje nereikalingų drabužių ir pirmyn! 



Reikės:
    • Pabodusių šortukų;
    • Muilo;
    • Pinceto;
    • Kabinetinio(popieriaus) peiliuko.

Darbo eiga:
    Pasiimk šortukus ir pažymėk su muilu vietas, kurias žadi išpjauti su peiliuku. Tuomet išpjauk ir, kad viskas atrodytų gražiau, paimk pincetą ir tiesiog padaryk taip, kaip nurodyta paveikslėlyje - iškalbinėk medžiagos siūles, kad atrodytų ne itin tvarkingai. Vasarą tokie šortukai labai madingi, tad galėsi juos vilkėti karštomis dienomis ir didžiuotis, jog juos pasidarei pati, išleisdama daug mažiau pinigų, nei būtum nusipirkus jau padarytus šortukus. Jie itin tiks prie trumpų ar ilgų hipsterių stiliaus marškinėlių trumpomis rankovėmis bei paprastų sportbačių.


Reikės:
    • Izoliacinės juostos;
    • Dažų(jei darysi kaip paveikslėlyje, reikės violetinių, baltų, žydrų, oranžinių), su kuriais pieši ant marškinėlių trumpomis rankovėmis;
    • Teptuko;
    • Paprastų vienspalvių marškinėlių.

Darbo eiga:
    Pasiimk vienspalvius marškinėlius trumpomis rankovėmis ir jei žadi daryti lygiai taip pat kaip paveikslėlyje, iš izoliacinės juostos sudaryk kryžių, kaip nurodyta nuotraukoje. Tuomet pasiimk įvairių spalvų dažų ir pradėk dažyti kaip ir paveikslėlyje, o pabaigusi tai daryti, su balta spalva padaryk kelis baltus taškus. Tuomet palauk kol nudžius, nuimk izoliacinę juostą, užlygink lygintuvu ir džiaukis nauju, išskirtiniu drabužiu, kurį tikrai turės nedaug merginų! Jis puikiai tiks prie džinsų, šortukų(kad ir tokių, kaip nurodyta viršuje), kombinezonų ir pan. Viskas tepriklauso nuo tavo fantazijos.



Reikės:
    • Megztinio;
    • Širdelės formos trafareto;
    • Raudonos medžiagos(nebent širdį nori daryti kitokios spalvos, nei nurodyta paveikslėlyje);
    • Raudonų siūlų(jei širdelė bus raudona).

Darbo eiga:
    Pasiimk megztinį, uždėk ant jo širdelės trafaretą, pasidaryk lygiai tokios pačios formos širdelę iš medžiagos ir tą širdį iš medžiagos su raudonais ar kitos spalvos siūlais prisiūk prie megztinio. Šis megztinis gražiai atrodys, kai bus šalta, galėsi juo pasipuošti per Šv.Valentino dieną. Toks megztinis tiks tiek prie sijono, tiek prie paprastų kelnių ar džinsų.



Reikės:
    • Kelnių arba džinsų;
    • Kartono(kuo tvirtesnio - taip tau bus patogiau daryti širdeles ar kitus ornamentus);
    • Baltos spalvos dažų(nebent širdeles ar kitą kokį nors ornamentą darysi kitokios spalvos);
    • Teptuko.

Darbo eiga:
    Pasiimk kartoną ir jo viduryje iškirpk širdelę(ar kitą ornamentą, kuriuo norėsi papuošti kelnes). Tuomet pasiimk kelnes ar džinsus ir pridėk prie jų kartoną su ornamentu. Tada teptuką įmerk į dažus ir su tuo teptuku užtepk tą vietą, kur iškirpai ornamentą. Po to tą kartoną nuimk ir pridėk į kitą kelnės ar džinsų vietą, kur norėtum, kad dar būtų širdelė ir pridaryk jų tiek daug, kiek nurodyta paveikslėlyje. Tai bus gana originalu ir miela, gražu. Tokios kelnės puikiai tiks prie šiltų megztinių ar džemperių bei prie marškinėlių trumpomis rankovėmis, marškinių.



Reikės: 
    • Nereikalingų šortukų(gražiausiai atrodo baltos ar kitos šviesios spalvos);
    • Nėrinių(tokios pat spalvos kaip ir šortukų);
    • Klijų.

Darbo eiga:
    Šiuos šortukus pasigaminti gana lengva, jei turi kantrybės, kruopštumo bei reikiamų medžiagų. Tad pasiimk baltus šortukus bei nėrinius, gražiai bei tvarkingai patepk nėrinių kraštus klijais ir lygiai priklijuok. Taip daryk visus šortukus lygiomis eilėmis, kaip nurodyta nuotraukoje ir galėsi džiaugtis naujais, savo pagamintais šortukais, kurių pavydės ne viena mergina Šie šortukai šiltuoju metų laiku - labai gražūs bei madingi, gražiai ir subtiliai pabrėžia tavo įdegį, tad tokius šortukus verta turėti kiekvienai merginai. Jie tiks prie marškinių, marškinėlių trumpomis rankovėmis, tiek prie sportinių batų, tiek prie batelių. Su šiais šortukais gali sukurti tiek elegantišką, tiek hipsterišką įvaizdį - priklauso nuo kitų tavo aprangos detalių.




Senus ir pabodusius drabužius gali paversti į originalius bei labai gražius drabužius, taip sutaupant tikrai daug pinigų. Tad persidaryk savo drabužius ir jei kas neaišku - būtinai klausk!


13 Komentarai

  1. Patiko , bet rudeni sortu ir palaidiniu niekas nenesioja ;(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bet vasarą nešioja :D Stengiausi parašyti tiek apie vasarinius drabužius, tiek apie žeminius. :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nuostabus straipsnis, labai šaunios idėjos, puikiai padirbėta, taip ir toliau ! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gražios ir tikrai žavingos idėjos, man patiko. Ypač tie džinsai labai gražu. :) Lauksim tolimesnių ir dar šaunesnių straipsnių. Šaunuolė! :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Žiauriai patiko įrašas, tokių aš ir noriu šitame puslapyje. Labai patiko bliuskutė su tuo kryžiumi, tik klausimas ji taip paprastai paims ir išdžius, kiek laiko džius?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kiek laiko džius, tai nežinau, gali priklausyti nuo dažų ir sluoksnio(ta prasme, vienos merginos dažo plonu sluoksniu, kitos storai. Kuo storiau - tuo ilgiau džiūna). Jeigu reikia greitai, tai galima atsargiai išdžiovinti džiovintuvu.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na, bet nepaminėjai su kokiais dažai dažyti reikia, nes jei kokie paprasti, tai po pirmo skalbimo ir nusiplaus ir visas grožis dings, o liks tik "kleckai".
    Bet šiaip geros idėjos, ne visos girdėtos buvo.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ačiū. Dažus perkant kanceliarinėse ar kitose parduotuvėse galima pasiklaust pardavėjų, jos turėtų žinot.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Laukiu tavo naujo straipsnio!

    AtsakytiPanaikinti
  10. Spėkit, kas suterlins visus savo rūbus?!!! :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  11. Reikės kažkada pabandyti džinsų papuošimu širdelėmis :).

    AtsakytiPanaikinti