Populiariausios knygos jaunimui

Visi ieškome naujovių ir norime išbandyti ką nors naujo. Vieni ieško naujausių ir populiariausių filmų, serialų, drabužių, o kiti knygų. Tos, kurios ieško ką čia naujo paskaityti ar šiaip neturi ką veikti siūlau paskaityti šį straipsnį apie šiuo metu esančias populiariausias bei skaitomiausias knygas.



Populiariausių knygų TOP 5

1. James Dashner ,,Bėgantis labirintu"
Ši knyga lyginama su milžiniškos sėkmės sulaukusiomis ,,Bado žaidynėmis" . Tai knyga apie ateities pasaulį, kuriame žaidžiama iš tavo gyvybės. Pagrindinis herojus - Tomas, kuris vieną dieną pabunda lifte ir atvyksta į Traką - labirinto salelę. O svarbiausia, kad Tomas nieko neatsimena išskyrus savo vardą. Trake Tomas susitinka su tokio pat likimo vaikinais. Kas trisdešimt dienų liftas atgabena naują vaikiną, tačiau viskas pasikeičia, kai vieną kartą liftas pristato merginą. Kai mergina patiria komą ji spėja perduoti žinią, kuri Tomui leidžia suprasti, kad jis yra svarbesnis nei įsivaizdavo ir tenka galvoti kaip susigrąžinti atmintį bei pabėgti iš labirinto. Tačiau ar pavyks ir ko tai pareikalaus?





2.Tricia Rayburn ,,Sirena" 
Pagrindiniai veikėjai, tai seserys Vanesa ir Džastina Sends bei broliai Karmaiklai. Visi jie nusprendė praleisti ramias ir atpalaiduojančias atostogas Vinter Harbore, pajūryje. Vienas Vanesos šių atostogų tikslų - nugalėti vandenyno baimę ir labiau suartėti su Saimonu. Viskas atrodo lengva ir paprasta, tačiau po vieno ginčo Džastina nuėjusi panardyti negrįžta, o ryte jos kūną išplauna į krantą. Ši nelaimė sukrečia visą šeimą, tačiau tėvai stengiasi tai pamiršti ir galvoti, kad galbūt ji nukrito nuo uolos, bet Vanesa taip nemano. Vanesa ir Saimonas grįžta į Vinter Harboną ir jos manymą, kad tai ne nelaimingas atsitikimas sustipriną Kalebo Karmaiklo dingimas, žmogaus, kuris vienintelis gali jai padėti. Toliau viskas darosi dar siaubingiau, keisčiau bei paslaptingiau, kadangi miestelį sukrečia jaunų vyrų mirtys prie jūros. Aiškindamiesi šias paslaptis Vanesa ir Saimonas sužinos tokių dalykų, kurie gali amžiams pakeisti jų gyvenimą.



3. George R. R. Martin Sostų žaidimas.,,Ledo ir ugnies žaidimas"
Tai puikus pasirinkimas fantastikos mėgėjoms. Rašytojas knygoje sukūrė visai atskirą ir kitą pasaulį su savo religija, mitologija, istorija bei gamtos dėsniais, kurie truputį primena viduramžių laikus. Tai knyga apie Septynias Karalystes, kur kadaise gyveno drakonai ir dabar yra jaučiamas magijos dvelksmas. Visų karalysčių valdovai siekia vieno tikslo ir nori būti vieninteliai valdovai, tačiau tai gali pateikalauti daug aukų. Garbė, šeima, meilė, kova dėl valdžios ir kerštas - svarbiausi Septynių Karalysčių kilmingųjų varikliai. Knyga taip pat yra labai gerai įvertinta kritikų ir gavusi nemažai gerų atsiliepimų iš skaitytojų. 


4. Charlotte Bronte ,, Džeinė Eir"
Nors ši istorija parašyta 1847 metais, tačiau ji populiari ir šiandien. Tai autobiografiškiausia rašytojos knyga bei viena gražiausių meilės istorijų anglų literatūroje. Pagrindinė veikėja Džeinė gyven savo giminačių namuose visų niekinama ir žeminama. Vėliau ji išsiunčiama į prastos reputacijos našlaičių prieglaudą kur patiria daugiau laimės ir meilės nei pas giminaičių. Užaugusi Džeinė įsidarbina misterio Ročesterio dukters aukle. Tarp Džeinės ir Ročesterio įsiplieskia meilė, tačiau jai nelemta gyvuoti dėl jo pečius slegiančios paslapties. Tačiau gal viskas turi paaiškinimą ir jų meilė tęsis toliau? Knyga tikrai nėra banali meilės istorija, tai knuga, kuri priverčia susimąstyti ir pajausti žmonių jausmus įvairiose situacijose.



5. Suzanne Collins ,,Bado žaidynės"
Tai knyga sulaukusi pavydėtinos sėkmės ir užkariavusi paauglių širdis. Šalis - Panemas yra suskirstytas į dvylika apygardų, o visoms joms vadovauja Sostinė. Kiekvienais metais vyksta bado žaidynės, kurių metu kiekviena apygarda turi paaukoti po vieną merginą ir vaikiną, kurie arenoje kaunasi iki mirties, kol liks vienas nugalėtojas. Pagrindinė herojė Ketnė per aukų rinkimo ceremoniją pasiaukoja vietoj savo sesutės - Primos. Vienas iš varžovų Ketnei tampa jos apygardos vaikinas - Pitas, kuris kadaise davė jai duonos, kai ji badavo. Pito dėka per interviu visa Sostinė ir šalis Pitą ir Ketnę vadina nelaimingais įsimylėjėliais. Tačiau ar tai padės išlikti gyvam ir grįžti namo? Tai žaidimas tarp gyvybės, pasiaukojimo, meilės ir mirties, viena klaida gali viską pakeisti amžiams.

Tikiuosi, kad bent viena knyga Jums patiko ir jei neskaitėt perskaitysit. Juk daug smagiau šaltą vakarą su gera knyga rankose įsisukti į pledą ir gerai praleisti laiką. Tik nepamiršk, kad kiekviena knyga turi pamokančią dalį, kurią verta įžvelgti.


7 Komentarai

  1. Man patiko! Nors ir iš šiame straipsnyje aprašomų knygų, tris esu girdėjusi, bet jų neskaičiusi, tad perskaičiusi straipsnį kilo noras tas knygas perskaityti. :) Ačiū, straipsnis puikus!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man taip pat patiko, nusprendžiau kurią vieną pasiimti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Lengvaiu teisti, nei pačiam kažką daryti, bet kitą kartą peržiūrėk klaidas: ne tik rašybos ar skyrybos, bet ir stiliaus. labai krenta į akis. Tačiau straipsnis Labai laibai patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na, dėl knygų "populiarumo" galima ginčytis - yra daug labiau paauglių mėgiamų nei šios, tačiau straipsnis patiko:>

    AtsakytiPanaikinti
  5. Super naudingas straipsnis, ačiū! :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Man labai patinka Bado žaidynės :3
    Spaudžiu visas reakcijas :))

    AtsakytiPanaikinti
  7. Vau :o vienas iš geriausių straipsnių kuriuos mačiau :) super

    AtsakytiPanaikinti