Sporto šakos kiekvienai merginai

Sportas šiuo metu tampa vis populiaresnis ir vis daugiau žmonių juo užsiima. Jei tu dar nepradėjai, tai laikas tuo užsiimti, nes sportuodama pagražinsi savo figūrą, atsikratysi nereikalingų kilogramų ir tapsi stipresnė. Tačiau kasdien atliekant tą nuobodžią mankštą ir pratimus pagal įvairias programas gali ir atsibosti, o motyvacija dingti jau po kelių dienų. Kad taip nenutiktų reikia atrasti tau patinkančią sporto šaką, kuria nuolatos nesiraukydama ir be skausmo galėtum užsiiminėti. Tad šiame straipsnyje paruošiau įvairių sporto šakų aprašymų, kurios tiktų kiekvienai merginai. Atrask savo mėgstamiausią ir pirmyn! 


Gimnastika

mokėjimas padaryti tiltelį, tai pirmas žingsnis link lankstaus gimnasto kūno.

Gimnastika, tai tokia sporto šaka, kuri reikalauja daug lankstumo, grakštumo, ištvermės bei jėgos. Gimnastika patartina užsiiminėti nuo pat mažumės, kadangi tuo metu lengviausiai galima išugdyti vaikų lankstumą, tačiau pradedant ir vėlesniam amžiuje to pasiekti yra įmanoma. Šia sporto šaka užsiiminėjantiems žmonėms būdingas tvirtas charakteris, didelis užsispyrimas bei didelis noras kažko pasiekti bei nepasiduoti. Šios sporto šakos privalumai būtų, tai kad sąžiningai dirbdama turėtum lankstų bei ištreniruotą kūną. Žinoma, taip pat nekiltų problemų kūno kultūroje atliekant pratimus, kurie reikalautų lankstumo ir be abejo galėtum pasigirti mokanti padaryti puikų tiltelį ar netgi špagatą. Tačiau, žinoma, reiktų susitaikyti, kad norint to pasiekti gali ištikti ir įvairių traumų, bet juk kiekviena sporto šaka turi savo trūkumų. Tereikia didelio noro ir viskas įmanoma. Jei ši sporto šaka tave sudomino ir bent kiek esi lanksti, tai gali drąsiai užsirašyti į gimnastikos pamokas!
Aerobika
Aerobikos metu siekiama panaudoti kuo daugiau raumenų intensyvios mankštos metu. Į šią mankštą įeina įvairūs pilvo presą, nugarą, rankas, kojas ar užpakalį stiprinantys pratimai. Tik dirbama ne pasyviai, o su didele energija, energingai. Taip pat atliekamos cardio treniruotės, įtraukiami specialūs šokio judesiai skirti aerobikai. Ši sporto šaka daugiau nei gimnastika reikalauja ištvermės, kadangi nuolat energingai mankštinamasi ir nuolat judama. Aerobika tinka tiems žmonėms, kurie turi daug valios, o sportu užsiiminėja rimčiau. Nepatartina lankyti aerobiką jei širdis ir sveikata yra silpna.
Lengvoji atletika


Šuoliai su kartimis, tai viena iš lengvosios atletikos rungčių varžybų metu
Manau, kad šią sporto šaką labai plačiai nereikia pristatinėti, kadangi jos rungtis matome per kiekvienas olimpines žaidynes. Lengvąją atletiką sudaro šios rungtys: sportinis ėjimas, bėgimas (be kliūčių), bėgimas su kliūtimis, krosas arba maratonas, šuoliai (į aukštį, su kartimi, į tolį, trišuolis), metimai (ieties metimas, rutulio stūmimas ir panašiai), daugiakovė (septynkovė, dešimtkovė). Rengiantis šiomis rungtims treniruojami viso kūno raumenys. Tai puikus pasirinkimas norinčioms padailinti visą kūną bei sustiprėti.

Tinklinis
Tinklinis tikriausiai viena iš populiariausių sporto šakų Lietuvoje. Tinklinio žaidimas labai panašus į kvadratą, nes žaidžiama su kamuoliu ir komandoje. Tačiau čia žaidėjų skaičius yra ribotas, vienu metu vienoje komandoje gali žaisti tik šeši žaidėjai, o kamuoliu siekiama ne ,,išmušti" priešininkų komandos žaidėją, o permesti jį per tinklą ir stengtis vis atmušti. Žaidžiant stiprinamos rankos, gražinama laikysena bei gerinama koordinacija. Beje, kaip ir kitos sporto šakos taip ir šioje neišvengiama nelaimingų atsitikimų, pavyzdžiui kaip gavimas į galvą ar į ranką iš kamuolio. Norint žaisti šį žaidimą merginos turėtų mokėti dirbti komandoje ir nebijoti kamuolio bei tikrai nepatartina tuo metu augintis ilgus nagus. Taip pat tinklinis turi labai didelį pliusą, kad jį galima žaisti bet kada, kadangi dažnai mokyklose vyksta tinklinio būreliai, o vasarą paplūdimyje, tai vienas smagiausių žaidimų!
 Sportiniai šokiai
Daugelis iš mūsų lankydamos darželį, mokyklą ar netgi dabar lankydavo šokių būrelį. Juk tai ,manau yra pati smagiausia veikla. Šokiai gali būti ne tik sportiniai, bet ir sinchroniniai, pilvo ir panašiai, rinktis yra ką, tik pasirink kurie tau labiau patinka ir pirmyn! Sportinių šokių metu šokama su partneriu atliekant standartinius ir Lotynų Amerikos šokius. Lankydama šokius išmoksi daug įvairių šokio judesių, apsivilksi gražias sukneles, o jei gerai šoksi gal netgi laimėsi varžybose. Taip pat reikėtų nepamiršti, kad ši veikla reikalauja daug pastangų ir darbo, nes norint gerai sušokti neužtenka pakraipyti užpakaliuką, reikia jausti muziką, mokėti atsipalaiduoti, bet ir tuo pačiu metu puikiai šokti. Tačiau jei viso šito nemoki nebėda, kadangi treniruodamasi gali to pasiekti. Beje, kaip tinklinio taip ir šokių būrelių yra pilna visuose miestuose ir lengvai gali užsirašyti į vieną iš jų. Žinoma, jei nenori lankyti kokio būrelio gali ir per youtubą susirasti šių pamokų. Jei šokiai tavo sritis, tai būtinai tuo užsiimk!

Tikiuosi šiuo straipsniu Jums padėjau ir atrasite jus motyvuojančią sporto šaką. Tik atminkit, kad norint pasiekti rezultatų reikia pamėgti, tai ką Jūs darote. Kai motyvacija sportuoti pradės blėsti, tai apsidairyk ir pamatysi, kad aplink tave yra pilna veiklų, kurios tave tiesiog kviečia prisijungti. Taip ir stiprėsi, ir sieksi užsibrėžto tikslo, ir tau tai patiks. Sėkmės!


16 Komentarai

  1. Straipsnis visai geras, bet man nepatiko baltas fonas ant raidžių. Ne iš šio, nei iš to pasidarė kitas šriftas .

    AtsakytiPanaikinti
  2. Įžangoje mini, kad treniruotės turi būti malonios ir be skausmo. Tai noriu pasakyti, kad raumenų skausmo, tempimo neišvengsi, jei iki šiol nesportavai. :D Nebūtina rašyti ,,cardio''. Galima vartoti ir lietuviškąjį variantą - kardio. ,,Manau, kad šią sporto šaką labai plačiai nereikia pristatinėti'' nesuderintos galūnės. Turėtų būti ,,Manau, kad šios sporto šakos labai plačiai nereikia pristatinėti''. Jei žodis ,,manau'' yra sakinio viduryje, jį reikia iš abiejų pusių išskirti kableliais. ,,Nebėda'' irgi reikia skirti iš abiejų pusių. ,,kaip tinklinio taip ir šokių..'' prieš ,,taip'' reikia kablelio. ,,jei nenori lankyti kokio būrelio gali per...'' prieš ,,gali'' reikia kablelio. Taip pat straipsnio vidury pasikeitęs šriftas :) Sėkmės :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dėl rašybos jau viską pasakė, o pats straipsnis man lyg ir patiko. Norėjosi daugiau sporto šakų. O šiaip viskas gerai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man patiko. Aišku galėjai daugiau duot sporto šakų, bet ir dabar normaliai. Pasistengei kiek nors :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nuimk baltas raides. Nesuprantu kaip to galima nepastebėti.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ieva, tiesiog nekreipimas dėmesio.

    P.s. Man nelabai reikalingas straipsnis, bet patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Man nelabai patiko išdėstymas, paveiksliukai truputį per dideli ir baltas fonas teksto pabaigoje. Prie sporto šakų galėjai prirašyti ir žymiausius jų atstovus tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje. Bet visumoje straipsnis naudingas. :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Pritariu -gabi - iš ties reikėtų nuimti tą baltą, nei iš šio nei iš to pasirodžiusį raidžių foną! Ir iš ties daugoka skyrybos klaidų :/ Dar manau, kad prie aerobikos ir tinklinio reikėjo taip pat pridėti paveikslėlius

    AtsakytiPanaikinti
  9. Straipsnis atrodo neblogas, bet jokios įdomesnės informacijos neradau. Pritariu Emai, tikrai galėjai parašyti žymiausius sportininkus, bei ką jie patys sako apie jų praktikuojamą sporto šaką.
    Šį kartą straipsnis man nelabai patiko, bet iš esmės, gal ir geras.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Dėkui į pastabas, būtinai atsižvelgsiu :)

    Ramunyte- iš pat pradžių galvojau rašyti net apie devynias sporto šakas, tačiau vėliau supratau, kad visiems gali atsibosti skaityti, kadangi per daug informacijos bus ir taipogi kažkada buvo rašyta šia tema, tad kad nesikartotų nei viena sporto šaka gavau imti tas, kurios nebuvo paminėtos. Beje, ne visoms, manau, būtų atsiradusi galimybė kaikurias lankyti, pavyzdžiui kaip dailųjį čiuožimą :) Tačiau dėkui už komentarą.

    Akvile- prie šių sporto šakų nedėjau paveiksliukų, nes nenorėjau, kad straipsnis atrodytų perkrautas paveiksliukais :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Šaunuolė, labai geras rašymo stilius, įdomi tema ir pateikta medžiaga :) Tik kelios pastabos - labai nesižiūri tekstas baltame fone, nes pusė straipsnio yra parašyta vienokiu stiliumi, kita pusė - kitokiu. Taip pat sakinyje "Gimnastika, tai tokia sporto šaka" po gimnastika reikia dėti brūkšnį, o ne kablelį (arba keisti kablelį ir tai į YRA). Sėkmės! :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Pateikta informacija gera. Bet norėjosi išskirtinumo, "sultingumo"...

    AtsakytiPanaikinti
  13. Įdomus straipsnis, bet mano nuomone galėjai kažką parašyti daugiau apie sporto šakas.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Pati prieš porą savaičių pradėjau lankyti aerobinę gimnastiką. Kadangi kažkiek jau namuose lanksčiausi ir mokėjau špagatą, iškęsti 2 val. treniruotes nėra sunku. Nors šį sportą lankau tik trumpą laiką, jau moku špagatą abiejom pusėm, stovėt ant rankų, dviejų rūšių kampus (pasikelti nuo žemės ant ranko iš sėdimos padėties) ir t.t. Galiu pasakyt, kad šis sportas labai ugdo ištermę ir padėjo per kūno k. padaryti 37 atsilenkimus per 30 sek. Tad rekomenduoju lankyti gimnastiką :)
    Straipsnis geras, tik nepatiko šriftų pasikeitimas. Bet tai galima pakeisti :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Nuimk tą baltą foną nuo raidžių.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Prie lengvosios atletikos įdėjai pav. Ir parašei, kad tai - šuolis su kartimis. Ten į aukštį šuolis.

    AtsakytiPanaikinti