Brangiausi patiekalai pasaulyje

Ar gali patikėti, kad pasaulyje yra patiekalų, kurių kaina gali pranokti net viso tavo turto sumą? Šitokie brangūs skanumynai traukia žmones kaip bites prie medaus, nors turėtų gąsdinti kaina. Kadangi dauguma iš mūsų neturi galimybės paskanauti panašių valgių, apžvelkime juos bent truputį.



Sumuštinis „von Essen Platinum Club Sandwich“
Šio ilgo pavadinimo savininkas (pažodžiui išvertus platininis fon Eseno klubinis sumuštinis) kainuoja 100 svarų sterlingų (maždaug 200 dolerių). Jį įsigyti galima tik „von Essen“ tinklo viešbučiuose. Nemaža jo kaina nenubaido žmonių — juos pritraukia nuostabus sumuštinio skonis. Jo sudedamosios dalys yra ispaniškas Iberijos kumpis, baltieji trumai, džiovinti itališki pomidorai, putpelių kiaušiniai, prancūziška Bresse vištiena ir specialiai fermentuota duona.




                                                                       
Pica „Luis XIII“
Ši pica gali pasigirti brangiausios pasaulyje vardu. Jos kaina — net 8300 eurų, nors ji yra vos 20 centimetrų skersmens. Ją siūlo italų virėjas Renato Viola. Pasak jo, picos kaina nėra tokia didelė, nes jos sudėtyje geriausi produktai, o pagaminti ją specialiai į namus atvyksta 2 žmonės. Šio skanėsto sudėtyje yra: omarai, 3 rūšių ikrai, rožinė australiška druska „Murray River“, raudonasis langustas ir sūris Mocarella Buffalo. 



Salotos „Florette Sea&Earth“
Pačių brangiausių pasaulyje salotų galite paskanauti Oksfordo viešbutyje „Le Manolr aux Quat Saisons“. Sudėtyje yra omaras, Kornvalio krabas, 50 gramų rinktinių ikrų. O patiekalo autorius Raimondas le Blankas salotas dar pagardina bulvėmis, raudonaisiais pipirais, alyvų aliejumi, trintais triufeliais ir puošia... auksine folija. Šių įspūdingų salotų kaina 635 svarai sterlingų.





Omletas „The Zillion Dollar Lobster Frittata“
Brangiausio omleto vardu besipuikuojančio patiekalo galite paragauti Niujorko viešbučio „Le Parker Meridien“ restorane. Net 1000 dolerių kainuojantis patiekalas gaminamas iš kiaušinių, omarų ir 10 uncijų ikrų (1 uncija maždaug 28 gramai). Valgis patiekiamas ant keptos bulvės pagalvėlės ir omaro.




Marko Giberto desertas
Šį įmantrų desertą gamina Markas Gibertas, dirbantis Kambrijos grafystės viešbutyje „Lindeth Howe Country House“. Jis susideda iš 2 sluoksnių šampano želė ir 2 sluoksnių suflė. Viršus padengtas juoduoju belgišku šokoladu, puoštas valgomaisiais aukso lapais bei 2 karatų deimantais. Pristatomas jis prabangiame kiaušinyje, kuris sustiprina įspūdį. Deserto kaina net 34000 dolerių, tačiau, jei kada nors nuspręsi juo pasigardžiuoti, nepamiršk, kad užsisakyti ne vėliau, kaip prieš 3 savaites!

Žuvis fugu
Fugu — tai žuvis, kuri savo organizme turi nuodų, vienu kartu galinčių nunuodyti net 40 žmonių. Norint ją suvalgyti, reikia nepaprastai pasitikėti virėju, mat jei žuvis nebus tinkamai apdorota, mirsi. Kad ir kaip bebūtų keista, žmonių šis faktas nebaugina — kasmet Japonijoje yra parduodama maždaug 10000 tonų fugu žuvų. Ne ką mažiau įspūdinga ir pati fugu kaina — gerame, kokybiškame restorane jos kaina svyruoja nuo 100 iki 2000 dolerių.


Kaip ir minėjau pradžioje, turbūt retam pasitaikys proga paragauti tokių ar panašių patiekalų. Tačiau ką padarysi — visko pasaulyje neišbandysi, bet nenusimink: atmink, kad dažnai tavo mamos pagamintas guliašas jaukioje aplinkoje gali būti gardesnis už visus pasaulio desertus. 

7 Komentarai

  1. Sveiki. Norėčiau truputėlį ne į temą paklausti: Kaip tinklaraštį 'blogspot' padaryti viršuj, kur yra ''įrankių juosta'' muzikos takelį? LABAI PRAŠAU, PADĖKIT. AČIŪ :) IR ATLEISKIT UŽ ŠĮ KOMENTARĄ

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jei teisingai supratau, tai kaip pasidaryti muzikos takelį gali rasti čia: http://insane-blogger.blogspot.com/2014/04/muzikos-grotuvas.html :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Puikus straipsnis. Tema puiki, klaidų lyg ir nepastebėjau. Tikrai šauniai padirbėjai!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Galejai kainas parasyti ne doleriais, o eurais, butu lengviau suprast :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Rugile, ačiū labai!
    Anonime, taip, tu teisus. Tačiau man prastokai su matematika, tad nenorėjau pridaryti klaidų. Bet, kai vakare prisėsiu prie kompiuterio, pasistengsiu iśtaisyti šią klaidą. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Straipsnis laaabai patiko. Už visa ką norėčiau paragauti pirmojo sumuštinuko :D!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Straipsnio tema gan įdomi, todėl man ir patiko. Negaliu patikėt jog kažkokia žuvis kuri yra NUODINGA gali kainuoti tiek daug ir dar būti perkama. Čia kažkas ne to.
    Bet taip, tikrai man patiko ir dėkui už sudominimą, Daiva.

    AtsakytiPanaikinti